45. Bundesliga ca istorie (2007-2008): 88 milioane pentru 7 jucători !

Autor: Georg Lorenz

 

Anul fără titlu a mobilizat neobișnuit gruparea müncheneză, care a investit ca niciodată, cheltuind 88 de milioane euro pentru 7 jucători! ntrenorul Ottmar Hitzfeld i-a putut saluta în vestiar pe Frank Ribery de la Olympique Marseille (25 milioane), Miroslav Klose de la Bremen (15 milioane), Luca Toni de la Fiorentina (11 milioane), Marcel Janssen de la Mönchengladbach, Jan Schlaudraff de la Aachen, Sosa de la Estudiantes La Plata și Breno de la FC Sao Paolo. Bayern a avut, firește, în rândurile sale și alți jucători de mare valoare ca Lahm, Kroos, Sagnol, Schweinsteiger, Podolski, Wagner.

Astfel, Bayern (foto) a fost dominantă. Ea a suferit doar doua înfrângeri (cu Schalke și Leverkusen, ambele cu 0-1), având 76 de puncte și un golaveraj de 68-21. La finele sezonului într-o atmosfera de „standing ovations“ și-au luat adio tehnicianul Ottmar Hitzfeld, antrenorul portarilor Sepp Maier ca și goal-keeper-ul Oliver Kahn, după 557 de jocuri în Bundesliga. În acest sezon a activat pentru prima oară cuplul de succes Ottmar Hitzfeld – Michael Henke (foto).

Bineînțeles echipa sezonului a cuprins pe câțiva dintre nou-veniți, printre care Ribery și Luca Toni, dar și alți jucători remarcati la alte echipe, printre care Gomez, Dede, Adler, Bordon, Diego, Pantelic etc.

Luca Toni, care releva neînțelegerea manifestată în Italia după transferul său la Bayern, s-a impus în primul an, devenind golgheter cu o cifra notabilă: 24 de goluri, și devansându-i pe Mario Gomez si Kevin Kuranyi.

Recordul de transfer l-a înregistrat Bayern cu Frank Ribery, timp de mai bine de un deceniu francezul devenind cel mai de succes jucător străin care a activat vreodată în Bundesliga. Un altul remarcat în mod deosebit a fost Oliver Kahn, care a cucerit cu Bayern 8 titluri, pe urmele sale călcând nimeni altul decât actualul portar al naționalei, Manuel Neuer.

Lista ghinioniștilor a fost și ea notabilă. Breno, adus de Bayern, a jucat în tot returul doar 18 minute, Carlos Alberto la Bremen, transferat pentru 7,8 milioane euro, a evoluat doar în două meciuri, iar portarul lui Bielefeld, Matthias Hain își va aminti mereu de cele 8 goluri încasate în partida cu Bremen.

Bayern câștigătoare detașată cu 10 puncte avans, apoi Bremen, Schalke, Hamburg, Wolfsburg, Stuttgart, Leverkusen, Hannover, Frankfurt, Hartha, Karlsruhe, Bochum, Dortmund, Cottbus, Bielefeld și echipele retrogradate: Nürnebrg, Rostock, Duisburg.

Urmează: Bundesliga ca istorie (2008-2009)

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.

Autor: Maria Sorescu / 08 Apr. 2020

Dovadă de atașament. O echipă din liga a patra germană a vândut peste 100 000 de bilete pentru primul meci de după pandemie

 O veste spectaculoasă vine din fotbalul german și arată cât de atașați sunt fanii față de echipele lor. 

Autor: Andrei Szabo / 08 Apr. 2020

Adevăr sau fabulație ? Publicația Don Balon scrie că Real Madrid îl vrea pe Ianis Hagi

 Ianis Hagi este în mod constant subiect de dezbatere în această pauză forțată.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.