45. Bundesliga ca istorie (2007-2008): 88 milioane pentru 7 jucători !

Autor: Georg Lorenz

 

Anul fără titlu a mobilizat neobișnuit gruparea müncheneză, care a investit ca niciodată, cheltuind 88 de milioane euro pentru 7 jucători! ntrenorul Ottmar Hitzfeld i-a putut saluta în vestiar pe Frank Ribery de la Olympique Marseille (25 milioane), Miroslav Klose de la Bremen (15 milioane), Luca Toni de la Fiorentina (11 milioane), Marcel Janssen de la Mönchengladbach, Jan Schlaudraff de la Aachen, Sosa de la Estudiantes La Plata și Breno de la FC Sao Paolo. Bayern a avut, firește, în rândurile sale și alți jucători de mare valoare ca Lahm, Kroos, Sagnol, Schweinsteiger, Podolski, Wagner.

Astfel, Bayern (foto) a fost dominantă. Ea a suferit doar doua înfrângeri (cu Schalke și Leverkusen, ambele cu 0-1), având 76 de puncte și un golaveraj de 68-21. La finele sezonului într-o atmosfera de „standing ovations“ și-au luat adio tehnicianul Ottmar Hitzfeld, antrenorul portarilor Sepp Maier ca și goal-keeper-ul Oliver Kahn, după 557 de jocuri în Bundesliga. În acest sezon a activat pentru prima oară cuplul de succes Ottmar Hitzfeld – Michael Henke (foto).

Bineînțeles echipa sezonului a cuprins pe câțiva dintre nou-veniți, printre care Ribery și Luca Toni, dar și alți jucători remarcati la alte echipe, printre care Gomez, Dede, Adler, Bordon, Diego, Pantelic etc.

Luca Toni, care releva neînțelegerea manifestată în Italia după transferul său la Bayern, s-a impus în primul an, devenind golgheter cu o cifra notabilă: 24 de goluri, și devansându-i pe Mario Gomez si Kevin Kuranyi.

Recordul de transfer l-a înregistrat Bayern cu Frank Ribery, timp de mai bine de un deceniu francezul devenind cel mai de succes jucător străin care a activat vreodată în Bundesliga. Un altul remarcat în mod deosebit a fost Oliver Kahn, care a cucerit cu Bayern 8 titluri, pe urmele sale călcând nimeni altul decât actualul portar al naționalei, Manuel Neuer.

Lista ghinioniștilor a fost și ea notabilă. Breno, adus de Bayern, a jucat în tot returul doar 18 minute, Carlos Alberto la Bremen, transferat pentru 7,8 milioane euro, a evoluat doar în două meciuri, iar portarul lui Bielefeld, Matthias Hain își va aminti mereu de cele 8 goluri încasate în partida cu Bremen.

Bayern câștigătoare detașată cu 10 puncte avans, apoi Bremen, Schalke, Hamburg, Wolfsburg, Stuttgart, Leverkusen, Hannover, Frankfurt, Hartha, Karlsruhe, Bochum, Dortmund, Cottbus, Bielefeld și echipele retrogradate: Nürnebrg, Rostock, Duisburg.

Urmează: Bundesliga ca istorie (2008-2009)

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 30 Iul. 2021

Seara mediocră pentru fotbalul românesc. FCSB, Craiova și Sepsi, eliminate din Conference League

 Fotbalul românesc a avut o seară de coșmar în nou-înființata competiție europeană Conference League. 

Autor: Maria Sorescu / 28 Iul. 2021

Messi a revenit la Barcelona, dar nu dă semne că-și va prelungi contractul

 Lionel Messi a vrut să plece de la FC Barcelona în vara lui 2020, dar conducerea clubului nu i-a permis acest lucru.

Autor: Andrei Szabo / 28 Iul. 2021

CFR Cluj merge în turul 3 preliminar al Champions League. Rezultate complete în turul 2

 După un meci tur neconvingător în Gibraltar, CFR Cluj s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Iul. 2021

Seara mediocră pentru fotbalul românesc. FCSB, Craiova și Sepsi, eliminate din Conference League

 Fotbalul românesc a avut o seară de coșmar în nou-înființata competiție europeană Conference League. 

Autor: Maria Sorescu / 29 Iul. 2021

San Marino, ţara cel mai puțin populată care obține o medalie olimpică

 Jocurile Olimpice de la Tokyo au adus în prim-plan numeroase premiere.

Autor: Maria Sorescu / 29 Iul. 2021

Sunisa Lee, campioană olimpică la gimnastică individual-compus

 În absența lui Simon Biles, campioana olimpică en titre, bătălia pentru aur în finala de individual compus a fost strânsă și deschisă.