Reinier, un alt diamant ? Real Madrid a transferat un brazilian de 18 ani

Autor: Andrei Szabo

Reinier Jesús Carvalho este ultima achiziție a lui Real Madrid. Până în urmă cu câteva zile era un anonim pentru fotbalul european, însă o dată ce a semnat cu „galacticii” a devenit o vedetă. Și totodată, achiziția sa a născut și primele semne de întrebare.

Reinier este în vârstă de 18 ani și a fost adus de la Flamengo pentru 30 de milioane de euro. El face parte din echipa olimpică a Braziliei, care în aceste zile se luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

A fost comparat de mulți cu Kaka, iar specialiștii sud-americani laudă execuțiile sale cu piciorul drept. Jorge Jesus spune despre el că este un număr 10 inventiv. 

André Jardine, selecționerul echipei olimpice a Braziliei, îl consideră pe Reinier un fotbalist esențial pentru această selecționată pentru „pasele sale și viziunea de a juca în adâncime”.

Probabil că dacă Mircea Lucescu mai era la Șahtior, Reinier ar fi ajuns în Ucraina. Altfel, el a semat un contract până în 2026 cu Realul şi va evolua în prima fază la echipa a doua, Madrid Castilla.

În 14 meciuri disputate sezonul trecut, Reinier a marcat şase goluri şi a dat două pase decisive. Sunt statistici foarte bune pentru un tânăr jucător. Rămâne de văzut dacă pasul spre prima echipă a madrilenilor va fi la fel de mare precum traversarea Atlanticului.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.

Autor: Maria Sorescu / 08 Apr. 2020

Dovadă de atașament. O echipă din liga a patra germană a vândut peste 100 000 de bilete pentru primul meci de după pandemie

 O veste spectaculoasă vine din fotbalul german și arată cât de atașați sunt fanii față de echipele lor. 

Autor: Andrei Szabo / 08 Apr. 2020

Adevăr sau fabulație ? Publicația Don Balon scrie că Real Madrid îl vrea pe Ianis Hagi

 Ianis Hagi este în mod constant subiect de dezbatere în această pauză forțată.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.