ANALIZĂ/ Mike D Antoni și dilema unei rotații ce ține Houston departe de succes

Autor: Flaviu Ilie

După ce în offseason Houston Rockets au reușit să îl aducă pe Russell Westbrook lângă James Harden, multă lume vedea echipa din Texas cu șanse reale să le țină piept giganților din Los Angeles în lupta pentru trofeul Larry O'Brien.

Startul de sezon a fost unul mai dificil, însă odată cu trecerea timpului, lucrurile s-au aranjat pentru Rockets, iar victoriile și prestațiile bune din partea foștilor MVP au început să apară.

Totuși, carențele echipei au început să iasă la iveală odată cu începutul noului an. În 2020, Houston a pierdut patru dintre cele șapte meciuri disputate.

Marea problemă a acestei echipei este lungimea lotului. În vară, pe lângă Russell Westbrook, singurele adiții au fost Ben McLemore, Tyson Chandler și Thabo Sefolosha. Doar primul a reușit să aducă un impact adevărat în jocul echipei, începând să dovedească tuturor de ce a fost ales cu a șasea opțiune în draft în urmă cu ceva vreme.

Ca și în sezonul precedent, marea problemă a echipei stă la capitolul înălțimii. De cele mai multe ori, PJ Tucker este nevoit să joace rolul de pivot, în momentele în care Clint Capela este odihnit. Un pivot de 2,01 metri!

În același timp, pe bancă stă Isiah Hartenstein, MVP-ul finalei din G-League în sezonul trecut, și un jucător care a reușit constant să pună un double-double pe foaia de joc în ultima vreme, atâta timp cât a primit minute.

Cu toate acestea, Mike D'Antoni evită să îl joace cât timp Clint Capela este apt, ba chiar din contră, îl utilizează pe Tyson Chandler înaintea acestuia, deși veteranul are un randament nesemnificativ.

În meciul de azi-noapte cu Lakers, trupa lui Frank Vogel a profitat de vulnerabilitatea lui Chandler și a celor de la Rockets în zona de trei secunde. Echipa din Los Angeles a înscris de multe ori după recuperări ofensive, iar Houston nu a putut ține pasul.

Hartenstein nu a primit niciun minut în partida de aseară, deși în meciurile în care joacă mai bine de un sfert de oră, are o medie de peste 11 recuperări pe meci.

Aceeași situație a fost întâlnită și în meciul cu Portland, când Isiah a jucat doar 58 de secunde, D'Antoni motivând această alegere prin faptul că pivotul său era prea firav pentru un duel cu Hassan Whiteside, deși omologul său de pe banca lui Blazers i-a dat minute lui Anthony Tolliver pe postul de centru, acesta fiind chiar mai scund decât Hartenstein.

De același tratament a avut parte și Gary Clark. Mike a preferat să îl stoarcă pe PJ Tucker, jucându-l 37 de minute pe meci, fie pe postul de PF, fie ca pivot, deși Clark stătea pe bancă, așteptându-și șansa. Aceasta nu a mai venit, iar Gary a fost waived, ajungând la Orlando Magic pe un contract de 10 zile. Prestațiile de până acum au fost unele bune pentru un jucător ce este așteptat să joace în jur de 15 minute pe meci.

Astfel, după jumătatea sezonului, D'Antoni merge la drum cu o rotație alcătuită din opt oameni (pentru că aparițiile rare ale lui Chandler, Hartenstein și Sefolosha nu pot fi luate în calcul), dintre care mai bine de jumătate sunt fundași. Astfel, PJ Tucker și Clint Capela sunt singurii oameni mari cu un impact real din rotația celor de la Rockets.

S-a vorbit despre interesul lui Houston pentru jucători precum Andre Iguodala, Markeeff Morris, Robert Covington, însă nimic nu s-a concretizat din cauza dorinței disperate a finanțatorului Tillman Fertita de a evita taxa de lux.

Pe 6 februarie, fereastra de schimburi se va închide, iar singura mutare pe care Houston este așteptată să o facă este aceea de a scăpa de contractul lui Nene pentru a evita taxa cu pricina.

Astfel, cu încăpățânarea lui D'Antoni, cu o rotație scurtă și cu multe semne de întrebare asupra prestatiilor duo-ului de fundaș (deoarece Harden și Westbrook nu au legat prea multe meciuri bune împreună), unde se situează Rockets în lupta pentru titlul NBA?

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Flaviu Ilie / 06 Apr. 2020

ANALIZĂ/ Cum și-a resetat Cam Reddish cariera în NBA înainte de oprirea sezonului?

Povestea lui Cameron Reddish din rookie season este una dintre cele mai interesante, considerând startul dificil de care a avut parte și ascensiunea pe care a avut-o lună de lună.

Autor: Maria Sorescu / 04 Apr. 2020

Kobe Bryant, Tim Duncan şi Kevin Garnett vor fi incluşi în Hall of Fame-ul baschetului

 Presa americană anunță includerea lui Kobe Bryant, Tim Duncan şi Kevin Garnett în Hall of Fame-ul baschetului la sfârşitul lunii august.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.