Iranul, părăsit și de singura medaliată olimpică. Kimia Alizadeh a rămas în Europa

Autor: Maria Sorescu

Iranul traversează o perioadă complicată nu doar din punct de vedere socio-politic. O veste de importanță naționaă vine din spațiul sportiv.

Kimia Alizadeh, singura sportivă iraniană medaliată la Jocurile Olimpice, a părăsiit Iranul deoarece s-a săturat să fie folosită de autorităţi ca instrument de propagandă, după cum ea însăși a anunțat.

Alizadeh obținuse bronzul la JO din 2016, la tawkwondo, dar a spus că nu se mai regăsește în societatea iraniană, care traversează convulsii considerabile.

„Nu m-a invitat nimeni în Europa şi nu mi s-a făcut o ofertă tentantă. Dar accept durerea şi greutăţile dorului de casă pentru că nu am mai vrut să fiu part4e a ipocriziei, minciunilor, nedreptăţii şi linguşirilor”, a afirmat Kimia Alizadeh.

Alizadeh a precizat că autorităţile iraniene au atribuit succesul său calităţilor lor de conducători şi faptului că sportiva a purtat vălul Islamic.

“Sunt doar una din milioanele de femei asuprite cu care ei s-au jucat mulţi ani… am purtat ce mi-au spus să port şi am repetat ce mi-au ordonat. Am repetat fiecare propoziţie pe care mi-au ordonat să o spun. Niciuna dintre noi nu contează pentru ei, suntem doar nişte unelte”, a notat Kimia Alizadeh.

Alizadeh este al treilea sportiv iralian de top care a renunţat să îşi mai reprezinte ţara în ultimele luni. În decembrie, şahistul Alireza Firouzja a decis să nu mai concureze pentru Iran, iar înainte, Federaţia Internaţională de Judo a anunţat că judoka Saeid Mollaei a refuzat să revină acasă de teamă pentru siguranţa sa, după ce a ignorant ordinul federaţiei naţionale de a ceda meciuri pentru a evita o eventuală confruntare cu un israelian. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 19 Dec. 2019

VIDEO / Serena Williams s-a antrenat cu fostul boxer Mike Tyson

 Jucătoarea de tenis Serena Williams se pregătește în Florida pentru un nou sezon.

Autor: Maria Sorescu / 12 Dec. 2019

CSA Steaua și-a premiat cei mai buni sportivi: Alina Vuc, marea câștigătoare

 Clubul Sportiv al Armatei Steaua a organizat un eveniment în cadrul căruia a răsplătit cei mai buni sportivi ai anului 2019.

Autor: Andrei Szabo / 24 Oct. 2019

Conor McGregor revine în UFC la începutul anului viitor

 Controversatul luptător Conor McGregor va reveni în UFC (Ultimate Fighting Championship) la 18 ianuarie 2020.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 27 Ian. 2020

Didier Dinart, demis de la cârma naționalei Franței

 Antrenorul echipei de handbal masculin a Franței, Didier Dinart, a fost demis, după cum anunță presa din Hexagon. 

Autor: Andrei Szabo / 26 Ian. 2020

Doliu în sportul internațional: Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter

 Fostul baschetbalist Kobe Bryant a încetat din viaţă, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbuşit în Calabasas, Los Angeles.

Autor: Andrei Szabo / 26 Ian. 2020

Ungaria, campioana Europei la polo în apă

 După 21 de ani, naţionala de polo a Ungariei a câştigat medalia de aur la Campionatul European.