41. Bundesliga ca istorie (2003-2004): Bremen ne-a servit o lecție!

Autor: Georg Lorenz

Cuvintele citate mai sus aparțin lui Karl-Heinz Rummenigge, care cu o neascunsă amărăciune, conchidea că titlul a fost pierdut în fața unei echipe mai bune și aceasta era Werder Bremen (foto). În etapa cu numărul 32, pe Stadionul Olimpic din München, în disputa directă, Bremen câștiga cu 3-1 prin golurile lui Klasnic, Ailton și Micoud (foto), aproape simbolic cei trei având un aport deosebit în victoria finală. Primirea făcută de peste 15 mii de fani la 8 mai pe aeroportul orașului a fost ceva deosebit, ea ar fi putut avea loc oriunde într-o țara din sudul continentului.

Brazilianul Ailton, oricând bun pentru o glumâ, a marcat 28 de goluri fiind golgheterul ediției, și nu numai atât, el a fost desemnat fotbalistul anului. La prima vedere greoi și cu kilograme în plus, Ailton avea o viteză de start neobișnuită, cu care a lăsat în urmî mulți adversari.

Francezul Johan Micoud a fost „creierul“ echipei, lansările lui surprinzătoare și în general organizarea echipei evidențiind genialitatea acestuia.

Dar Bremen, condusă de data aceasta de antrenorul Thomas Schaaf, cel mai longeviv în toată liga ca jucător și tehnician, el servind Werder mai bine de 40 de ani (!), a avut un lot excelent cu jucători ca Ismael, Krstajic, Baumann, Borovski, Charisteas, Skripnik, Valdez, succesul final nefiind deloc o întâmplare.

Patru jucători de la Werder au apărut in echipa sezonului: Micoud, Ailton, Ismael, Stalteri alături de Lahm, Soldo, Lucio, Max, Makaay, Hildebrand si alții.

Alte momente notabile: Lukas Podolski a debutat la 18 ani la Köln, marcând 10 goluri în 19 partide; în clasamentul golgheterilor alături de 9 străini (printre altii Ailton, Makaay, Berbatov, Jan Koller, Klasnic etc.) Martin Max de la Rostock a fost singurul german; titlul lui Werder a „costat“ doar 450 mii euro, atât a investit înaintea sezonului managerul Klaus Allofs; Ottmar Hitzfeld a parcurs cu Bayern un sezon fără niciun titlu fiind nevoit să-și ia pălăria; Kaiserslautern a fost penalizatâ cu 3 puncte pentru manipulări în obținerea licenței.

Bremen campioană cu 6 puncte avans asupra lui Bayern și 9 față de Leverkusen. Mai departe: Stuttgart, Bochum, Dortmund, Schalke, Hamburg, Rostock, Wolfsburg, Mönchengladbach, Hertha, Freiburg, Hannover, Kaiserslautern și retrogradatele Frankfurt, 1860 München si Köln.

Urmează: Bundesliga ca istorie (2004-2005)

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 30 Iul. 2021

Seara mediocră pentru fotbalul românesc. FCSB, Craiova și Sepsi, eliminate din Conference League

 Fotbalul românesc a avut o seară de coșmar în nou-înființata competiție europeană Conference League. 

Autor: Maria Sorescu / 28 Iul. 2021

Messi a revenit la Barcelona, dar nu dă semne că-și va prelungi contractul

 Lionel Messi a vrut să plece de la FC Barcelona în vara lui 2020, dar conducerea clubului nu i-a permis acest lucru.

Autor: Andrei Szabo / 28 Iul. 2021

CFR Cluj merge în turul 3 preliminar al Champions League. Rezultate complete în turul 2

 După un meci tur neconvingător în Gibraltar, CFR Cluj s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Iul. 2021

Seara mediocră pentru fotbalul românesc. FCSB, Craiova și Sepsi, eliminate din Conference League

 Fotbalul românesc a avut o seară de coșmar în nou-înființata competiție europeană Conference League. 

Autor: Maria Sorescu / 29 Iul. 2021

San Marino, ţara cel mai puțin populată care obține o medalie olimpică

 Jocurile Olimpice de la Tokyo au adus în prim-plan numeroase premiere.

Autor: Maria Sorescu / 29 Iul. 2021

Sunisa Lee, campioană olimpică la gimnastică individual-compus

 În absența lui Simon Biles, campioana olimpică en titre, bătălia pentru aur în finala de individual compus a fost strânsă și deschisă.