Autor: Andrei Szabo
Jocurile video sunt deja un fenomen social. Astfel, popularitatea eSports a determinat multe instituții de învățământ superior să se orienteze către adolescenții care sunt foarte talentați în această privință.
Deja universitățile americane oferă burse celor mai pricepuți gameri. Mai nou, această modă a venit și în Europa. Liceele din Marea Britanie oferă cursuri de eSports, iar universitățile au început și ele să ofere burse.
Cursurile de programare nu mai sunt neapărat la modă, acum tot mai mulți copii și părinți caută cursuri de eSports, iar liceele și universitățile se pliază pe aceste cerințe.
Cea mai recentă mutarea în acest sens a fost făcută de Harrisburg University of Science and Technology, care a anunțat că introduce un program de licență de eSports, din primăvara lui 2020.
Lakeland University din Wisconsin a anunțat și ea că va face un asemenea pas. Practic, în fiecare săptămâne, în lume apare o astfel de știre, care anunță că eSports câștigă teren în planul educațional.
Deocamdată, România rămâne pe loc în această privință și așteaptă o nouă reformă educațională care probabil nu va lua în calcul o astfel de perspectivă.
ceștia au militat pentru un vot împotriva extremismului. Ce înseamnă opinia lor și cât de importantă este ea ?
La fiecare turneu final există o echipă de la care există mari așteptări, dar care dezamăgește.
Aproape 100 000 de fani români au asistat de pe stadion la meciurile echipei noastre naționale la Campionatul European.
David Popovici continuă să inspire o generație întreagă de tineri români, nu doar prin performanțele sale sportive, dar și prin mesajul său de a încuraja mișcarea și sportul ca stil de viață sănătos.
Biles s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.
David Popovici a adus a zecea medalie pentru România la înot în competițiile olimpice.