Burse pentru eSports. Colegiile americane și facultățile din Europa oferă cursuri și burse pentru eSports

Autor: Andrei Szabo

Jocurile video sunt deja un fenomen social. Astfel, popularitatea eSports a determinat multe instituții de învățământ superior să se orienteze către adolescenții care sunt foarte talentați în această privință.

Deja universitățile americane oferă burse celor mai pricepuți gameri. Mai nou, această modă a venit și în Europa. Liceele din Marea Britanie oferă cursuri de eSports, iar universitățile au început și ele să ofere burse.

Cursurile de programare nu mai sunt neapărat la modă, acum tot mai mulți copii și părinți caută cursuri de eSports, iar liceele și universitățile se pliază pe aceste cerințe.

Cea mai recentă mutarea în acest sens a fost făcută de Harrisburg University of Science and Technology, care a anunțat că introduce un program de licență de eSports, din primăvara lui 2020.

Lakeland University din Wisconsin a anunțat și ea că va face un asemenea pas. Practic, în fiecare săptămâne, în lume apare o astfel de știre, care anunță că eSports câștigă teren în planul educațional.

Deocamdată, România rămâne pe loc în această privință și așteaptă o nouă reformă educațională care probabil nu va lua în calcul o astfel de perspectivă. 

Poate te interesează şi:

21 Iun. 2020

Doliu în sportul românesc. S-a stins profesorul universitar Mihai Epuran, considerat fondatorul psihologiei sportive în România

 Mihai Epuran a fost un deschizător de drumuri în cercetarea românească, iar cartea sa, Psihologia sportului, publicată în 1968 a fost lucrarea de căpătâi a psihologiei sportive românești.

21 Iun. 2020

Campionatul European 2020 se joacă virtual pe paginile de socializare ale Ziarul de Sport. Alege câștigătoarele

  Ziarul de Sport vă propune un exercițiu de imaginație în perioada în care ar fi trebuit să se desfășoare Campionatul European.

Autor: Pompiliu Constantin / 18 Iun. 2020

Povestea uitată a celui mai nebun meci din Bundesliga, Gladbach-Dortmund 12-0

 La 29 aprilie 1978 era ultima etapă a sezonului în Bundesliga, iar Borussia Monchengladbach încă spera la titlul de campioană în Germania.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 01 Iul. 2020

Începe reconstrucția la FCSB? Briceag a semnat cu vicecampioana, Adi Popa a plecat

 FCSB are șanse minime la titlul de campioană, astfel că se pregătește pentru sezonul viitor. 

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea și-au aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor

 Viena a fost gazda tragerii la sorți pentru grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. 

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

Liga 1: Dinamo a renunțat la mijlocaul Ioan Filip

 Clubul agrease inițial cu acesta să-i prelungească acordul cu încă o lună.