38. Bundesliga ca istorie (2000-2001): Campioană pentru patru minute.

Autor: Georg Lorenz

 

Puține ediții au fost atât de dramatice ca aceasta. Schalke acasă contra Unterhaching avea neapărată nevoie de victorie, sperând în același timp că Bayern în deplasare la Hamburg va pierde. Sigur un calcul simplu, dar cu patru participanți.

Un meci pe muchie de cuțit la Gelsenkirchen mai ales că echipa vizitatoare era amenințată cu retrogradarea. Ea a luptat enorm, a condus cu 2-0 și 3-2 dar până la urma a pierdut cu 3-5, ceea ce pentru Schalke putea însemna titlul. Patru minute a fost așa, pentru că la Hamburg gazdele conduceau cu 1-0. În minutele de prelungire a urmat o lovitură liberă pentru Bayern, timp în care la Gelsenkirchen se sărbătorea deja, dar Patrik Andersson (foto) a găsit o breșă în zid, balonul șutat extrem de puternic poposind în poartă. Agonie la Schalke (foto), extaz la München. Autorul golului a făcut parte din echipa sezonului alături de Mpenza, Barbarez, Lottner, Sand, Stevic, Pizarro și alți noi veniți, un 11 cu o componentă cu adevărat surprinzătoare.

Sume mari pe piața transferurilor, Rosicky de la Sparta Praga a ajuns la Dortmund pentru 14,5 milioane euro, Lucio de la Porto Alegre la Leverkusen pentru 8,5 milioane, iar Willy Sagnol de la Monaco la Bayern pentru 7,7 milioane euro. Egalitate perfectă în clasamentul golgheterilor, Barbarez (HSV) și Sand (Schalke), ambii cu câte 22 de goluri. Două momente notabile în rândurile antrenorilor, Otto Rehhagel (Kaiserslautern) și Berti Vogst (Leverkusen) demisionează de la echipele lor în urma unor insuccese. Din nou este amintit numele portarului Jörg Butt de la HSV, care a înscris cel de 17-lea penalti din cariera sa.

Un scandal a dominat toamna anului 2000. Provocat se pare în glumă de Uli Hoeness, Christoph Daum, antrenor la Leverkusen, s-a supus unei probe anti droguri cu o șuviță de păr reieșind neașteptat un consum de cocaină care i-a atras concedierea, îndulcită, totuși, cu suma de 1 milion euro.

Din nou Bayern campioană, urmată la un punct de Schalke și la cinci de Dortmund. În continuare: Leverkusen, Hertha, Freiburg, Bremen, Kaiserslautern, Wolfsburg, Köln, 1860 München, Rostock, Hamburg, Cottbus, Stuttgart și retrogradatele Unterhaching, Frankfurt și Bochum.

Urmează: Bundesliga ca istorie (2001-2002)

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.

Autor: Maria Sorescu / 08 Apr. 2020

Dovadă de atașament. O echipă din liga a patra germană a vândut peste 100 000 de bilete pentru primul meci de după pandemie

 O veste spectaculoasă vine din fotbalul german și arată cât de atașați sunt fanii față de echipele lor. 

Autor: Andrei Szabo / 08 Apr. 2020

Adevăr sau fabulație ? Publicația Don Balon scrie că Real Madrid îl vrea pe Ianis Hagi

 Ianis Hagi este în mod constant subiect de dezbatere în această pauză forțată.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.