Nopți albe și spectatori puțini. Noul format al Cupei Davis, contestat din toate părțile

Autor: Maria Sorescu

În momentul în care Gerard Pique și compania sa Kosmos au preluat organizarea Cupei Davis și au decis să schimbe formatul întrecerii cu vechime de peste un secol, au existat critici, inclusiv din partea lui Ion Țiriac.

Acum, competiția se desfășoară la Madrid, sub forma unei cupe mondiale, pe durata unei săptămâni, cu 18 echipe înghesuite într-un program intens.

Organizatorii de la Caja Magica au primit reproșuri deoarece multe meciuri au ajuns să se dispute după miezul nopţii, o problemă atât pentru jucători, cât şi pentru public.

În ficare zi, au fost programate şase întâlniri pe fiecare din trei terenuri. Astfel, meciuri începute marţi s-au încheiat miercuri la ora locală 02.00 (ora 03.00, ora României).

Și mai târziu s-a terminat întâlnirea SUA - Italia, scor 2-1, care s-a încheiat joi dimineață la ora locală 04.04. 

Reacțiile au fost critice la adresa organizatorilor. 

"Sunt obosit, cu siguranţă. Trebuie revăzut planul acestei întreceri", a declarat tenismenul italian Fabio Fognini.

"Nici nu ştiu unde suntem, ce oră e, ce zi e", a afirmat căptanul nejucător al SUA, Mardy Fish.

Pentru a evita asemenea ore, echipa Canadei a renunțat să mai joace un meci de dublu cu Statele Unite, deoarece era deja calificată în sferturi. Asemănător au procedat australienii, care au jucat un singur game la dublu cu Belgia, iar căpitanul Hewitt a recunoscut că urmărește doar interesul echipei sale.

Această strategie a fost criticată de Novak Djokovic, care a spus că organizatorii ar rebui să oblige aceste selecționate să joace și meciul de dublu.

Înclusiv spaniolul Rafael Nadal a criticat orele târzii la care se ajunge să se joace meciurile. „E greu și pentru noi și pentru fani. Dacă meciul se termină la 1 noaptea, nu ai cum să te culci mai devreme de ora 4. Trebuie să tragem linie și să vedem cum facem cu acest eveniment”, a spus liderul mondial.

În plus, în nicio zi arenele de la Madrid nu au fost pline. Meciuri precum Belgia-Columbia, Italia-Rusia sau Kazakhstan-Olanda au avut doar câteva zeci de spectatori.

Ca situația să fie și mai tensionată, ATP a anunțat că va demara la începutul anului viitor o competiție simiară, ATP Cup, unde spre deosebire de Cupa Davis a ITF, tenismenii vor primi și puncte. Așadar, avem de a face cu disensiuni la cel mai înalt nivel în tenisul mondial, iar taberele sunt împărțite.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 20 Mar. 2020

VIDEO / Simona Halep, demonstrație de tehnică fotbalistică cu rola de hârtie igienică

Simona Halep nu participă în această perioadă la niciun turneu de tenis din cauza pandemiei de coronavirus, așa că sportiva se relaxează.

Autor: Maria Sorescu / 20 Mar. 2020

Serena Williams, afectată emoțional de pandemie

 Sportul a luat pauză la nivel global din cauza pandemiei de coronavirus. 

Autor: Maria Sorescu / 17 Mar. 2020

Turneul de la Roland Garros, reprogramat pentru septembrie

 Tenisul se reorganizează în aceste zile, iar o măsură importantă a fost luată de organizatorii turneului de la Roland Garros.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.