Noul ministru al sportului, Ionuț Stroe, și-a prezentat obiectivele

Autor: Maria Sorescu

Premierul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan au asistat înscăunarea în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului a lui Ionuţ Stroe. Acesta din urmă şi-a prezentat priorităţile mandatului său la şefia MTS, mai ales că ne apropiem de Jocurile Olimpice.

"Îmi doresc regândirea rolului pe care Ministerul Tineretului şi Sportului îl are în arhitectura instituţională din România, iar cel de-al doilea este relansarea acţiunii statului în domeniul tineretului şi sportului. Vom încerca să eliminăm câţiva factori pe care i-am identificat în momentul preluării mandatului, în momentul sosirii mele la minister. Primul dintre ele, la care ţin foarte mult, este planificarea. Este o lipsă de planificare şi de strategie generalizată în ambele domenii. Din păcate, ministerul gestionează mecanic nişte sume de bani, fără a defini obiectivele şi fără a avea o gândire strategică pe termen lung. Eu îmi doresc de la bun început ca activitatea acestui minister să se bazeze pe o strategie pe care ne-o dorim în domeniul tineretului şi sportului. Din capul locului, îmi doresc să avem strategii pentru fiecare sport în parte”, a declarat Ionuț Stroe.

El a spus că urmărește și debirocratizarea sistemului, tot mai complicat a structură organizatorică.

„Este un număr foarte mare şi o fragmentare foarte mare a instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, suntem în situaţia în care din păcate zona administrativă, hăţişul instituţional, a ajuns în unele situaţii se sufoce activitatea tehnică, activitatea sportivă în sine. Aş vrea să ieşim din logica că avem foarte multe instituţii, dar foarte puţin sportivi sau foarte puţin beneficiari de pe urma activităţii acestui acestui minister”, a afirmat noul ministru.

Ionuț Stroe a comentat și în privința bazelor sportive care se află în proprietatea Ministerului.

„MTS are unul dintre cele mai mari patrimonii, dar din păcate este prea puţin funcţional. Ne plângem că nu avem baze sportive pentru tineri, ne plângem că nu avem locuri de turism de agrement pentru tineret, dar cele pe care le avem din păcate sunt fie în stare de conservare, fie pur şi simplu abandonate. Aceasta este realitatea pe care vreau să o spun de la început, avem şi şantiere, avem şi proiecte, din păcate întârziate. Prima zonă de interes pentru mine este finanţarea, pentru că avem mari probleme în ceea ce priveşte finanţarea acestui domeniu. Trebuie să existe un mix de finanţare atât din zona publică, cât şi din zona privată. Prin urmare mi-aş dori o legislaţie, o lege a sponsorizării modificată, care să cointereseze mediul privat să ducă banii către sport",a declarat Stroe.

Poate te interesează şi:

21 Iun. 2020

Doliu în sportul românesc. S-a stins profesorul universitar Mihai Epuran, considerat fondatorul psihologiei sportive în România

 Mihai Epuran a fost un deschizător de drumuri în cercetarea românească, iar cartea sa, Psihologia sportului, publicată în 1968 a fost lucrarea de căpătâi a psihologiei sportive românești.

Autor: Maria Sorescu / 08 Iun. 2020

Ada Hegerberg a semnat cel mai mare contract de publicitate din istoria fotbalului feminin

 Fotbalista norvegiană Ada Hegerberg este în centrul atenției, după ce a semnat un contract istoric cu Nike.

Autor: Maria Sorescu / 07 Iun. 2020

Rafa Nadal și Pau Gasol au strâns peste 14 milioane de euro pentru lupta împotriva covid19

 Pandemia de coronavirus a impactat societatea spaniolă și a mobilizat starurile sportive din Peninsula Iberică. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 08 Iul. 2020

Gaz Metan Mediaș a ieșit din insolvență

 După patru ani de reorganizare, clubul Gaz Metan Mediaş a anunţat că a ieşit din insolvenţă. 

Autor: Andrei Szabo / 08 Iul. 2020

Fernando Alonso va reveni la Renault

 Fernando Alonso va reveni în Formula 1 la echipa Renault, a anunțat constructorul.

Autor: Maria Sorescu / 01 Iul. 2020

Începe reconstrucția la FCSB? Briceag a semnat cu vicecampioana, Adi Popa a plecat

 FCSB are șanse minime la titlul de campioană, astfel că se pregătește pentru sezonul viitor.