Noul ministru al sportului, Ionuț Stroe, și-a prezentat obiectivele

Autor: Maria Sorescu

Premierul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan au asistat înscăunarea în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului a lui Ionuţ Stroe. Acesta din urmă şi-a prezentat priorităţile mandatului său la şefia MTS, mai ales că ne apropiem de Jocurile Olimpice.

"Îmi doresc regândirea rolului pe care Ministerul Tineretului şi Sportului îl are în arhitectura instituţională din România, iar cel de-al doilea este relansarea acţiunii statului în domeniul tineretului şi sportului. Vom încerca să eliminăm câţiva factori pe care i-am identificat în momentul preluării mandatului, în momentul sosirii mele la minister. Primul dintre ele, la care ţin foarte mult, este planificarea. Este o lipsă de planificare şi de strategie generalizată în ambele domenii. Din păcate, ministerul gestionează mecanic nişte sume de bani, fără a defini obiectivele şi fără a avea o gândire strategică pe termen lung. Eu îmi doresc de la bun început ca activitatea acestui minister să se bazeze pe o strategie pe care ne-o dorim în domeniul tineretului şi sportului. Din capul locului, îmi doresc să avem strategii pentru fiecare sport în parte”, a declarat Ionuț Stroe.

El a spus că urmărește și debirocratizarea sistemului, tot mai complicat a structură organizatorică.

„Este un număr foarte mare şi o fragmentare foarte mare a instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, suntem în situaţia în care din păcate zona administrativă, hăţişul instituţional, a ajuns în unele situaţii se sufoce activitatea tehnică, activitatea sportivă în sine. Aş vrea să ieşim din logica că avem foarte multe instituţii, dar foarte puţin sportivi sau foarte puţin beneficiari de pe urma activităţii acestui acestui minister”, a afirmat noul ministru.

Ionuț Stroe a comentat și în privința bazelor sportive care se află în proprietatea Ministerului.

„MTS are unul dintre cele mai mari patrimonii, dar din păcate este prea puţin funcţional. Ne plângem că nu avem baze sportive pentru tineri, ne plângem că nu avem locuri de turism de agrement pentru tineret, dar cele pe care le avem din păcate sunt fie în stare de conservare, fie pur şi simplu abandonate. Aceasta este realitatea pe care vreau să o spun de la început, avem şi şantiere, avem şi proiecte, din păcate întârziate. Prima zonă de interes pentru mine este finanţarea, pentru că avem mari probleme în ceea ce priveşte finanţarea acestui domeniu. Trebuie să existe un mix de finanţare atât din zona publică, cât şi din zona privată. Prin urmare mi-aş dori o legislaţie, o lege a sponsorizării modificată, care să cointereseze mediul privat să ducă banii către sport",a declarat Stroe.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 02 Dec. 2019

Top 10 câștiguri din tenis în 2019. Nadal, lider, Halep, a opta

 Simona Halep a încheiat anul în top 10 al câștigurilor din competițiile de tenis din acest an.

Autor: Maria Sorescu / 02 Dec. 2019

Federer, primul elvețian în viață a cărui figură va fi gravată pe monede

 Roger Federer este mai mult decât un ambasador și un brand pentru Elveția.

Autor: Andrei Szabo / 01 Dec. 2019

VIDEO / Exemplu pentru București. Japonia a terminat mai devreme stadionul olimpic

 În timp ce România se chinuie să termine parțial un stadion din cele patru promise pentru Campionatul European, Japonia oferă un nou exemplu de seriozitate.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 06 Dec. 2019

Corona Brașov a fost descalificată din Liga Națională

 După excluderea din Cupa EHF, Corona Brașov a primit o lovitură și în plan intern. 

Autor: Andrei Szabo / 06 Dec. 2019

Leicester City i-a prelungit contractul lui Brendan Rogers

 Startul neașteptat de bun pe banca lui Leicester City i-a adus un bonus contractual lui Brendan Rodgers.

Autor: Maria Sorescu / 06 Dec. 2019

Victorie de thriller ! România a răpus Ungaria la ultima fază și s-a calificat în grupele principale ale Mondialului

 Așa cum a pierdut meciul cu Muntenegru, România a câștigat în fața Ungariei. Naţionala de handbal feminin a răsturnat spectaculos scorul în fața hanbalistelor din țara vecină.