Mirel Rădoi compară cele două generații de „tineret” pe care le-a antrenat

Autor: Andrei Szabo

Selecţionerul naţionalei de tineret, Mirel Rădoi, este captivat de meciul cu Finlanda, primul din dubla care urmează în preliminariile CE din 2021, însă nu omite să se raporteze la generația cu care a fost la Europeanul din Italia.

El a făcut o comparaţie între actuala generaţie "under 21" şi precedenta, care a disputat semifinalele turneului final, vara trecută.

"Din punctul nostru de vedere actuala generaţie poate face performanţă. Acum există o diferenţă între cele două generaţii pentru că generaţia trecută când am venit noi la echipă avea deja un an împreună, se crease o omogenitate între ei. Acum noi încercăm să accelerăm acest proces prin diferite acţiuni, exerciţii la antrenament, în timpul liber pe care îl avem să încercăm să creăm o coeziune între jucători, să se cunoască mai bine, chiar dacă de la meci la meci apar şi alţi jucători. Încercăm să-i împrietenim foarte rapid, această generaţie are calitate individuală foarte ridicată, la fel de apropiată ca generaţia trecută. Singura diferenţă, unde avem probleme, este că atunci când întâmpinăm dificultăţi în timpul partidelor nu avem jucătorii pe care i-am avut în generaţia trecută, care puteau să tragă echipa după ei în anumite momente, ca Ianis, Puşcaş, dar încercăm să le construim şi aceste lucruri", a spus Mirel Rădoi.

Meciul România - Finlanda se va disputa în data de 14 noiembrie, de la ora 20.00, pe Stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari, iar partida Irlanda de Nord – România se va juca în 19 noiembrie, de la ora 19.30, pe Stadionul The Showgrounds din Ballymena.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 06 Dec. 2019

Leicester City i-a prelungit contractul lui Brendan Rogers

 Startul neașteptat de bun pe banca lui Leicester City i-a adus un bonus contractual lui Brendan Rodgers.

Autor: Andrei Szabo / 05 Dec. 2019

Liga 1: Astra, tot mai puternică. Giurgiuvenii au bifat a 7-a victorie consecutivă, după 1-0 pe terenul Viitorului

 Astra Giurgiu este neoprit în Liga 1. Budescu, Alibec și compania au răpus-o și pe Viitorul, scor 1-0, chiar la Ovidiu, în ultimul meci al etapei a 19-a în Liga 1.

Autor: Andrei Szabo / 04 Dec. 2019

Galatasaray renunță la Florin Andone

 Florin Andone se adaptase bine în Turcia, dar atacantul român a fost lovit de ghinion. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 06 Dec. 2019

Corona Brașov a fost descalificată din Liga Națională

 După excluderea din Cupa EHF, Corona Brașov a primit o lovitură și în plan intern. 

Autor: Andrei Szabo / 06 Dec. 2019

Leicester City i-a prelungit contractul lui Brendan Rogers

 Startul neașteptat de bun pe banca lui Leicester City i-a adus un bonus contractual lui Brendan Rodgers.

Autor: Maria Sorescu / 06 Dec. 2019

Victorie de thriller ! România a răpus Ungaria la ultima fază și s-a calificat în grupele principale ale Mondialului

 Așa cum a pierdut meciul cu Muntenegru, România a câștigat în fața Ungariei. Naţionala de handbal feminin a răsturnat spectaculos scorul în fața hanbalistelor din țara vecină.