23. Bundesliga ca istorie (1985-1986): Un penalty decisiv ratat

Autor: Georg Lorenz

 

Întrecerea pentru titlu dintre Bayern (foto) și Bremen era previzibilă, mai puțin echilibrul care va exista până în ultima etapă, dar și mai puțin că un penalti buclucaș va avea un rol decisiv. După meciul câștigat în etapa 21 la Hamburg, Bremen conducea în clasament cu patru puncte avans în fața lui Bayern, iar Rudi Völler încrezător afirma chiar că „titlul ne aparține deja pe jumătate...“

Încordarea între cele două cluburi depășise dușmănia antrenorilor, meciul de la München de la 23 noiembrie 1985 provocând enorme discuții. Președintele lui Werder spunea „Sunt fericit dacă ajungem întregi acasă.“ Motivul ? Augenthaler îl faultase grosolan pe Rudi Völler, acesta suferind o gravă accidentare care l-a făcut indisponibil pentru 5 luni. Benzină peste foc a constituit diagnosticul medicului lui Bayern, dr. Müller-Wohlfahrt, care a afirmat că o leziune anterioară este motivul lungii convalescențe și nu faultul fundașului münchenez.

Înainte de etapa 31 Bremen avea încă patru puncte avans a venit, însă, o neașteptată înfrângere la limită, 0-1 cu Uerdingen. În penultima etapă a avut loc meciul Bremen – Bayern. În acest joc a reapărut în formația gazdelor Rudi Völler (foto), introdus în minutul 77. Cu două minute înainte de final, Lerby a comis henț în careu, arbitrul Volker Roth acordând penalty, „un scandal“ în opinia celor de la Bayern. Așa a avut loc poate cel mai proeminent penalty din istoria ligii. Parlamentările au ținut mai bine de două minute, după care a executat Michael Kutzop, cel mai sigur șuteur al gazdelor, cu 17 reușite până atunci. La acest al 18-lea penalty balonul a lovit însă bara. Scorul a fost 0-0 în final și, cum o nenorocire nu vine singură, în ultima etapa Bremen a pierdut la Suttgart cu 1-2, iar Bayern – Mönchengladbach s-a terminat 6-0 și totul a fost clar.

În echipa sezonului nume cu totul noi și chiar surprinzătoare, ca Wuttke, Eike Immel, Funkel, Norbert Meier, Frank Neubarth. Ghinionistul anului a fost Norbert Nigburg, amendat de Schalke cu 83.250 de mărci pentru lipsă la antrenamente, acesta pierzând toate procesele pe care le-a intentat clubului și fiind bun de plată.

Bayern din nou campioană, dar la mare luptă cu Bremen, același număr de puncte (49), însa golaveraj superior, +51 fată de +42. Pe podium, mare surpriză: Uerdingen. În continuare: Mönchengladbach, Stuttgart, Leverkusen, Hamburg, Mannheim, Bochum, Schalke, Kaiserslautern, Nürnberg, Köln, Düsseldorf, Frankfurt; Dortmund în baraj s-a salvat într-un mod inedit, după trei meciuri cu Fortuna Köln, rezultate: 0-2, 3-1 și 8-0 (!), ultimele două retrogradate direct fiind Saarbrücken și Hannover.

Urmează: Bundesliga ca istorie (1986-1987)

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

Hansi i-a convins. Flick rămâne antrenorul Bayernului

 Presa internațională a scris că Bayern a negociat cu Arsene Wenger și Jose Mourinho pentru funcția de antrenor, dar nici unul nu i-a convins pe șefii bavarezilor.

Autor: Andrei Szabo / 15 Noi. 2019

Suedia ne-a înghețat speranțele pentru Euro 2020. Liga Națiunilor, ultima speranță

 Naționala de fotbal a României a făcut cel mai slab meci din preliminariile pentru Campionatul European din 2020 chiar când avea nevoie de cea mai bună mobilizare. 

Autor: Andrei Szabo / 14 Noi. 2019

Mihăilă, one man show pentru naționala de tineret a României, 4-1 cu Finlanda

 Stadionul din Voluntari a găzduit meciul naţionalei de tineret a României cu Finlanda, iar în ciuda vremii dificile, băieții lui Mirel Rădoi au luat cele trei puncte.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

Sorana Cîrstea și Salvați Copiii au dotat cu aparatură medicală Maternitatea Târgoviște

 Este pauză în circuitul feminin de tenis, astfel că Sorana Cîrstea este preocupată de alte activități.

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

VIDEO / Liga Campionilor: CSM București pierde și deplasarea cu Rostov Don, dar merge în Main Round

 Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti nu a reușit să câștige în Rusia, pe terenul celor de la Rostov Don.

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

Hansi i-a convins. Flick rămâne antrenorul Bayernului

 Presa internațională a scris că Bayern a negociat cu Arsene Wenger și Jose Mourinho pentru funcția de antrenor, dar nici unul nu i-a convins pe șefii bavarezilor.