23. Bundesliga ca istorie (1985-1986): Un penalty decisiv ratat

Autor: Georg Lorenz

 

Întrecerea pentru titlu dintre Bayern (foto) și Bremen era previzibilă, mai puțin echilibrul care va exista până în ultima etapă, dar și mai puțin că un penalti buclucaș va avea un rol decisiv. După meciul câștigat în etapa 21 la Hamburg, Bremen conducea în clasament cu patru puncte avans în fața lui Bayern, iar Rudi Völler încrezător afirma chiar că „titlul ne aparține deja pe jumătate...“

Încordarea între cele două cluburi depășise dușmănia antrenorilor, meciul de la München de la 23 noiembrie 1985 provocând enorme discuții. Președintele lui Werder spunea „Sunt fericit dacă ajungem întregi acasă.“ Motivul ? Augenthaler îl faultase grosolan pe Rudi Völler, acesta suferind o gravă accidentare care l-a făcut indisponibil pentru 5 luni. Benzină peste foc a constituit diagnosticul medicului lui Bayern, dr. Müller-Wohlfahrt, care a afirmat că o leziune anterioară este motivul lungii convalescențe și nu faultul fundașului münchenez.

Înainte de etapa 31 Bremen avea încă patru puncte avans a venit, însă, o neașteptată înfrângere la limită, 0-1 cu Uerdingen. În penultima etapă a avut loc meciul Bremen – Bayern. În acest joc a reapărut în formația gazdelor Rudi Völler (foto), introdus în minutul 77. Cu două minute înainte de final, Lerby a comis henț în careu, arbitrul Volker Roth acordând penalty, „un scandal“ în opinia celor de la Bayern. Așa a avut loc poate cel mai proeminent penalty din istoria ligii. Parlamentările au ținut mai bine de două minute, după care a executat Michael Kutzop, cel mai sigur șuteur al gazdelor, cu 17 reușite până atunci. La acest al 18-lea penalty balonul a lovit însă bara. Scorul a fost 0-0 în final și, cum o nenorocire nu vine singură, în ultima etapa Bremen a pierdut la Suttgart cu 1-2, iar Bayern – Mönchengladbach s-a terminat 6-0 și totul a fost clar.

În echipa sezonului nume cu totul noi și chiar surprinzătoare, ca Wuttke, Eike Immel, Funkel, Norbert Meier, Frank Neubarth. Ghinionistul anului a fost Norbert Nigburg, amendat de Schalke cu 83.250 de mărci pentru lipsă la antrenamente, acesta pierzând toate procesele pe care le-a intentat clubului și fiind bun de plată.

Bayern din nou campioană, dar la mare luptă cu Bremen, același număr de puncte (49), însa golaveraj superior, +51 fată de +42. Pe podium, mare surpriză: Uerdingen. În continuare: Mönchengladbach, Stuttgart, Leverkusen, Hamburg, Mannheim, Bochum, Schalke, Kaiserslautern, Nürnberg, Köln, Düsseldorf, Frankfurt; Dortmund în baraj s-a salvat într-un mod inedit, după trei meciuri cu Fortuna Köln, rezultate: 0-2, 3-1 și 8-0 (!), ultimele două retrogradate direct fiind Saarbrücken și Hannover.

Urmează: Bundesliga ca istorie (1986-1987)

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 25 Ian. 2020

Dinamo l-a vândut și pe fundașul Gabriel De Moura

 Dinamo s-a mai dspărțit de un fotbalist.

Autor: Flaviu Ilie, Raluca Macavei, Andrei Pietricică, Eduard Tarnu, Alexia Tarnu / 25 Ian. 2020

INTERVIU BILINGV/ Michael Zeman și pasiunea sa nebună pentru Bayern: "Sângele meu este alb-roșu!"

 Ziarul de Sport v-a obișnuit cu articole originale care prezintă povești ce trebuie cunoscute de întreagă lume. Astăzi, pe site-ul nostru este prezentată povestea lui Michael Zeman, zis Buschmann, unul dintre cei mai înfocați suporteri ai lui Bayern Munchen și printre cei mai înfocați suporteri din acest sport într-un interviu bilingv.

Autor: Andrei Szabo / 24 Ian. 2020

Viitorul i-a adus pr Cristi Ganea, Voluntari i-a transferat pe Claudiu Belu și Pablo de Lucas

 Viitorul a făcut o mutare interesantă, după ce la începutul acestui an s-a remarcat prin vânzări. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 27 Ian. 2020

Didier Dinart, demis de la cârma naționalei Franței

 Antrenorul echipei de handbal masculin a Franței, Didier Dinart, a fost demis, după cum anunță presa din Hexagon. 

Autor: Andrei Szabo / 26 Ian. 2020

Doliu în sportul internațional: Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter

 Fostul baschetbalist Kobe Bryant a încetat din viaţă, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbuşit în Calabasas, Los Angeles.

Autor: Andrei Szabo / 26 Ian. 2020

Ungaria, campioana Europei la polo în apă

 După 21 de ani, naţionala de polo a Ungariei a câştigat medalia de aur la Campionatul European.