25. Bundesliga ca istorie (1987-1988): Otto în vârful piramidei

Autor: Georg Lorenz

 

Este vorba de Otto Rehhagel. Antrenorul care a demonstrat la Werder Bremen (foto) o deosebită longevitate în funcție a devenit în sfârșit primul, câștigând campionatul după ce multă vreme presa își permisese persiflării de genul: Otto al II-lea... Trei sezoane Rehhagel (foto) a trebuit să se mulțumească doar cu titlul neoficial de vicecampion. În anul jubiliar al Bundesliga însă, Werder Bremen a devenit a-25-a campioană.

Campioana a suferit doar patru înfrângeri și a prezentat o apărare foarte bună, primind în total numai 22 de goluri. Doi portari excelenți, Burdenski și Reck, precum și o linie de fundași cu Bratseth, Schaaf, Kutzop, Wolter au fost garanții acestei reușite. În ansamblu o echipa echilibrată, cu Eilts, Meier, Votava, Neubarth, Burgsmüller, Riedle, cu alte cuvinte o campioană merituoasă.

Bayern a marcat cele mai multe goluri (83), dar interesant în clasamentul golgheterilor niciun jucător nu a trecut de 20, titlul revenindu-i lui Jürgen Klinsmann de la Stuttgart, cu 19 goluri. Presa consemna la 21 mai 1988 o revenire neobișnuită, Klaus Fichtel in vârsta de 43 de ani 6 luni și 2 zile a evoluat în echipa lui Schalke, înlocuind de nevoie un jucător accidentat. Să reținem ca Fichtel a absolvit 477 de jocuri pentru Schalke, 75 pentru Bremen și 23 pentru echipa națională.

În echipa sezonului noutăți pe banda: Andreas Köpke, Uli Borovka, Thomas Hässler, Jürgen Klinsmann, Mirko Votava. Ghinion pentru Eintracht Frankfurt, care a trebuit să amâne meciul de la 27 februarie de la Stuttgart pentru că 14 jucători s-au îmbolnăvit de gripă. Lajos Détari, internațional ungar, un excelent tehnician, a evoluat la Frankfurt cu care a câștigat Cupa Germaniei, marcând unicul gol printr-o fantastica lovitură liberă de la 20 de metri.

Bremen a fost destul de autoritar, devansând cu patru puncte cele două echipe clasate pe podium, Bayern și Köln, despărțite la rândul lor prin golaveraj +38 față de +29. Au urmat: Stuttgart, Nürnberg, Hamburg, Mönchengladbach, Leverkusen, Frankfurt, Hannover, Uerdingen, Bochum, Dortmund, Kaiserslautern, Karlsruhe, Mannheim într-un baraj dramatic  (2-3 și 2-1 cu Darmstadt, 0-0 în al treilea meci, decizia fiind realizată după execuția penaltiurilor cu 5-4 (!)) și ultimele două clasate Homburg și Schalke.

Urmează: Bundesliga ca istorie (1988-1989)

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 25 Ian. 2020

Dinamo l-a vândut și pe fundașul Gabriel De Moura

 Dinamo s-a mai dspărțit de un fotbalist.

Autor: Flaviu Ilie, Raluca Macavei, Andrei Pietricică, Eduard Tarnu, Alexia Tarnu / 25 Ian. 2020

INTERVIU BILINGV/ Michael Zeman și pasiunea sa nebună pentru Bayern: "Sângele meu este alb-roșu!"

 Ziarul de Sport v-a obișnuit cu articole originale care prezintă povești ce trebuie cunoscute de întreagă lume. Astăzi, pe site-ul nostru este prezentată povestea lui Michael Zeman, zis Buschmann, unul dintre cei mai înfocați suporteri ai lui Bayern Munchen și printre cei mai înfocați suporteri din acest sport într-un interviu bilingv.

Autor: Andrei Szabo / 24 Ian. 2020

Viitorul i-a adus pr Cristi Ganea, Voluntari i-a transferat pe Claudiu Belu și Pablo de Lucas

 Viitorul a făcut o mutare interesantă, după ce la începutul acestui an s-a remarcat prin vânzări. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 27 Ian. 2020

Didier Dinart, demis de la cârma naționalei Franței

 Antrenorul echipei de handbal masculin a Franței, Didier Dinart, a fost demis, după cum anunță presa din Hexagon. 

Autor: Andrei Szabo / 26 Ian. 2020

Doliu în sportul internațional: Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter

 Fostul baschetbalist Kobe Bryant a încetat din viaţă, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbuşit în Calabasas, Los Angeles.

Autor: Andrei Szabo / 26 Ian. 2020

Ungaria, campioana Europei la polo în apă

 După 21 de ani, naţionala de polo a Ungariei a câştigat medalia de aur la Campionatul European.