25. Bundesliga ca istorie (1987-1988): Otto în vârful piramidei

Autor: Georg Lorenz

 

Este vorba de Otto Rehhagel. Antrenorul care a demonstrat la Werder Bremen (foto) o deosebită longevitate în funcție a devenit în sfârșit primul, câștigând campionatul după ce multă vreme presa își permisese persiflării de genul: Otto al II-lea... Trei sezoane Rehhagel (foto) a trebuit să se mulțumească doar cu titlul neoficial de vicecampion. În anul jubiliar al Bundesliga însă, Werder Bremen a devenit a-25-a campioană.

Campioana a suferit doar patru înfrângeri și a prezentat o apărare foarte bună, primind în total numai 22 de goluri. Doi portari excelenți, Burdenski și Reck, precum și o linie de fundași cu Bratseth, Schaaf, Kutzop, Wolter au fost garanții acestei reușite. În ansamblu o echipa echilibrată, cu Eilts, Meier, Votava, Neubarth, Burgsmüller, Riedle, cu alte cuvinte o campioană merituoasă.

Bayern a marcat cele mai multe goluri (83), dar interesant în clasamentul golgheterilor niciun jucător nu a trecut de 20, titlul revenindu-i lui Jürgen Klinsmann de la Stuttgart, cu 19 goluri. Presa consemna la 21 mai 1988 o revenire neobișnuită, Klaus Fichtel in vârsta de 43 de ani 6 luni și 2 zile a evoluat în echipa lui Schalke, înlocuind de nevoie un jucător accidentat. Să reținem ca Fichtel a absolvit 477 de jocuri pentru Schalke, 75 pentru Bremen și 23 pentru echipa națională.

În echipa sezonului noutăți pe banda: Andreas Köpke, Uli Borovka, Thomas Hässler, Jürgen Klinsmann, Mirko Votava. Ghinion pentru Eintracht Frankfurt, care a trebuit să amâne meciul de la 27 februarie de la Stuttgart pentru că 14 jucători s-au îmbolnăvit de gripă. Lajos Détari, internațional ungar, un excelent tehnician, a evoluat la Frankfurt cu care a câștigat Cupa Germaniei, marcând unicul gol printr-o fantastica lovitură liberă de la 20 de metri.

Bremen a fost destul de autoritar, devansând cu patru puncte cele două echipe clasate pe podium, Bayern și Köln, despărțite la rândul lor prin golaveraj +38 față de +29. Au urmat: Stuttgart, Nürnberg, Hamburg, Mönchengladbach, Leverkusen, Frankfurt, Hannover, Uerdingen, Bochum, Dortmund, Kaiserslautern, Karlsruhe, Mannheim într-un baraj dramatic  (2-3 și 2-1 cu Darmstadt, 0-0 în al treilea meci, decizia fiind realizată după execuția penaltiurilor cu 5-4 (!)) și ultimele două clasate Homburg și Schalke.

Urmează: Bundesliga ca istorie (1988-1989)

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

Hansi i-a convins. Flick rămâne antrenorul Bayernului

 Presa internațională a scris că Bayern a negociat cu Arsene Wenger și Jose Mourinho pentru funcția de antrenor, dar nici unul nu i-a convins pe șefii bavarezilor.

Autor: Andrei Szabo / 15 Noi. 2019

Suedia ne-a înghețat speranțele pentru Euro 2020. Liga Națiunilor, ultima speranță

 Naționala de fotbal a României a făcut cel mai slab meci din preliminariile pentru Campionatul European din 2020 chiar când avea nevoie de cea mai bună mobilizare. 

Autor: Andrei Szabo / 14 Noi. 2019

Mihăilă, one man show pentru naționala de tineret a României, 4-1 cu Finlanda

 Stadionul din Voluntari a găzduit meciul naţionalei de tineret a României cu Finlanda, iar în ciuda vremii dificile, băieții lui Mirel Rădoi au luat cele trei puncte.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

Sorana Cîrstea și Salvați Copiii au dotat cu aparatură medicală Maternitatea Târgoviște

 Este pauză în circuitul feminin de tenis, astfel că Sorana Cîrstea este preocupată de alte activități.

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

VIDEO / Liga Campionilor: CSM București pierde și deplasarea cu Rostov Don, dar merge în Main Round

 Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti nu a reușit să câștige în Rusia, pe terenul celor de la Rostov Don.

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

Hansi i-a convins. Flick rămâne antrenorul Bayernului

 Presa internațională a scris că Bayern a negociat cu Arsene Wenger și Jose Mourinho pentru funcția de antrenor, dar nici unul nu i-a convins pe șefii bavarezilor.