22. Bundesliga ca istorie (1984-1985): Ofensiva tineretului

Autor: Georg Lorenz

 
Sezonul a avut loc sub genericul „ofensiva tineretului“, în echipele participante apărând talente de 18-20 de ani, unii impunându-se și în echipa națională. Astfel, presa timpului reține numele lui Olaf Thon, Ludwig Kögl, Thomas Berthold, Michael Frontzeck, Uwe Rahn (foto). Kögl, pe care multi îl asemănau cu Libuda, a fost ales de telespectatorii de la ZDF drept jucătorul anului. Franz Beckenbauer, devenit selecționer al naționalei, i-a chemat pe unii în reprezentativă, necesar de altfel după decepționanta participare germană la europene.

Bayern (foto), ceva mai modestă după plecarea lui Rummenigge la Inter, a pornit fără mari obiective, cum spunea tânărul manager, Uli Hoeness: „Pentru prima oară după multi ani nu suntem in situația de a deveni nepărat campioni...“. Totuși, bavarezii aveau o echipă puternică. Lothar Matthäus, transferat de la Mönchengladbach, a marcat ca mijlocaș 16 goluri, cele mai multe pentru noua sa echipa. Sören Lerby a dominat în toate partidele mijlocul terenului, iar pe banca antrenorului revenise Udo Lattek. În echipă printre alții Pfaff, Augenthaler, Pflügler, Dremmler, Nachtweih, Wohlfahrt, Michael Rummenigge, Dieter Hoeness. Pentru Udo Lattek satisfacția a fost deosebită, el reușind să-l distanțeze pe Otto Rehhagel, care antrena Werder Bremen. La o conferință de presa Lattek declara: „ Nu este adevărat că eu si Otto am avea o relație încordată. Noi nu avem nicio relație !“

Puține noutăți în echipa sezonului, alături de Völler, Dietz, Matthäus, Klaus Allofs și Augenthaler, apărând însă Berthold, Kögl si Uwe Rahn, noile talente. Momentele între succes și eșec au fost numeroase. Klaus Fichtel de la Schalke a fost primul profesionist în activitate dupa trecerea vârstei de 40 de ani, recomandarea lui fiind: „ a nu bea și a nu fuma“.

Dortmund a fost singura echipă care a transformat toate penaltiurile, 8 la număr. Mannheim a terminat între 9 martie și 19 aprilie 8 partide la egalitate, record negativ pentru ligă. Leverkusen a înregistrat la toate meciurile pe teren propriu doar 149 500 de spectatori.

Bayern câștigă titlul, devansând cu 4 puncte Bremen și cu 10 puncte Köln. În continuare: Mönchengladbach, Hamburg, Mannheim, Uerdigen, Schalke, Bochum, Stuttgart, Kaiserslautern, Frankfurt, Leverkusen, Dortmund, Düsseldorf, echipa în baraj Bielefeld căzută până la urmă după 0-2 si 1-1 cu Saarbrücken și retrogradatele direct Karlsruhe si Braunchschweig.

Urmează: Bundesliga ca istorie (1985-1986)

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

Hansi i-a convins. Flick rămâne antrenorul Bayernului

 Presa internațională a scris că Bayern a negociat cu Arsene Wenger și Jose Mourinho pentru funcția de antrenor, dar nici unul nu i-a convins pe șefii bavarezilor.

Autor: Andrei Szabo / 15 Noi. 2019

Suedia ne-a înghețat speranțele pentru Euro 2020. Liga Națiunilor, ultima speranță

 Naționala de fotbal a României a făcut cel mai slab meci din preliminariile pentru Campionatul European din 2020 chiar când avea nevoie de cea mai bună mobilizare. 

Autor: Andrei Szabo / 14 Noi. 2019

Mihăilă, one man show pentru naționala de tineret a României, 4-1 cu Finlanda

 Stadionul din Voluntari a găzduit meciul naţionalei de tineret a României cu Finlanda, iar în ciuda vremii dificile, băieții lui Mirel Rădoi au luat cele trei puncte.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

Sorana Cîrstea și Salvați Copiii au dotat cu aparatură medicală Maternitatea Târgoviște

 Este pauză în circuitul feminin de tenis, astfel că Sorana Cîrstea este preocupată de alte activități.

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

VIDEO / Liga Campionilor: CSM București pierde și deplasarea cu Rostov Don, dar merge în Main Round

 Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti nu a reușit să câștige în Rusia, pe terenul celor de la Rostov Don.

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

Hansi i-a convins. Flick rămâne antrenorul Bayernului

 Presa internațională a scris că Bayern a negociat cu Arsene Wenger și Jose Mourinho pentru funcția de antrenor, dar nici unul nu i-a convins pe șefii bavarezilor.