Negoiță, pe urmele lui Copos. Vinde Dinamo pe un leu

Autor: Andrei Szabo

Ani la rând George Copos i-a amenințat pe fanii Rapidului că vinde clubul, însă în cele din urmă l-a adus la insolvență, iar până la faliment nu a mai fost decât un pas.

„Costă un leu și vine fără datorii”, spunea Copos. Nimeni nu s-a înghesuit să ia Rapidul și probabil că același lucru va păți și Ionuț Negoiță.

Dacă nu ați aflat, acţionarul majoritar al FC Dinamo a spus că iese din fotbal și că doreşte să cedeze 51 la sută din acţiunile clubului cu un leu.

"Am luat clubul Dinamo ca şi în faliment şi l-am ţinut în viaţă singur în aceşti ani. Din păcate nu am reuşit performanţe fotbalistice notabile. Decizia mea este ca pachetul de 51 la sută să îl vând pe un leu. Cei care vin sunt obligaţi, asta e condiţia, să aducă 500.000 de euro în societate ca să achite datoriile scadente, salarii, furnizori. Acesta este decizia mea, voi fi destul de flexibil şi cooperant în ideea că vreau să predau ştafeta cuiva care să ducă mai departe acest club. Pot renunţa şi la acel leu, dar a spus cineva că nu e bine să iei lucruri gratis", a declarat Negoiţă, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că datoriile totale ale clubului sunt de 1,8 milioane de euro şi doar o parte dintre ele sunt scadente. Interesant este din această sumă, 850 000 de euro sunt datorii către firmele lui Ionuț Negoiță, la fel cum George Copos avea de primit bani de la Rapid.

Cel care vrea să cumpere Dinamo va lua la pachet și baza Săftica, cu două terenuri de iarbă, unul sintetic, spaţii de cazare, restaurant, sală de fitness, plus parcul auto, mijloace fixe şi alte echipamente, evaluate la 3,5 milioane de euro. Vă sună cunoscut ? Copos dădea baza Pro Rapid.

Rămâne de văzut dacă va exista vreo ofertă pentru propunerea lui Negoiță, însă un semnal de alarmă a fost tras și de Florin Prunea. Preşedintele dinamovist a declarat că există pericolul ca gruparea "alb-roşie" să nu primească licenţa pentru sezonul viitor al Ligii I din cauza datoriilor către jucători.

Negoiţă a devenit acţionar la Dinamo în urmă cu şapte ani şi majoritar în martie 2014. El deţine 93 la sută dintre acţiunile clubului. Ceilalţi acţionari sunt, cu aproximativ şase la sută, AFC Dinamo, societate în insolvenţă controlată de Nicolae Badea, care deţine marca şi palmaresul, şi Cornel Dinu, cu mai puţin de 1 la sută.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

Hansi i-a convins. Flick rămâne antrenorul Bayernului

 Presa internațională a scris că Bayern a negociat cu Arsene Wenger și Jose Mourinho pentru funcția de antrenor, dar nici unul nu i-a convins pe șefii bavarezilor.

Autor: Andrei Szabo / 15 Noi. 2019

Suedia ne-a înghețat speranțele pentru Euro 2020. Liga Națiunilor, ultima speranță

 Naționala de fotbal a României a făcut cel mai slab meci din preliminariile pentru Campionatul European din 2020 chiar când avea nevoie de cea mai bună mobilizare. 

Autor: Andrei Szabo / 14 Noi. 2019

Mihăilă, one man show pentru naționala de tineret a României, 4-1 cu Finlanda

 Stadionul din Voluntari a găzduit meciul naţionalei de tineret a României cu Finlanda, iar în ciuda vremii dificile, băieții lui Mirel Rădoi au luat cele trei puncte.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

Sorana Cîrstea și Salvați Copiii au dotat cu aparatură medicală Maternitatea Târgoviște

 Este pauză în circuitul feminin de tenis, astfel că Sorana Cîrstea este preocupată de alte activități.

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

VIDEO / Liga Campionilor: CSM București pierde și deplasarea cu Rostov Don, dar merge în Main Round

 Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti nu a reușit să câștige în Rusia, pe terenul celor de la Rostov Don.

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

Hansi i-a convins. Flick rămâne antrenorul Bayernului

 Presa internațională a scris că Bayern a negociat cu Arsene Wenger și Jose Mourinho pentru funcția de antrenor, dar nici unul nu i-a convins pe șefii bavarezilor.