VIDEO / Lecţie de ecologie de la campioni. Canotorii din lotul olimpic au strâns gunoaiele din zona lacului Snagov

Autor: Maria Sorescu

Lacul Snagov şi pădurea de lângă întinderea de apă reprezintă terenul de antrenament al canotorilor din lotul olimpic al României. În acelaşi timp, zona este asaltată de bucureştenii ieşiţi la grătar în pădurea din zonă, dar şi de locuitorii din preajma lacului, care nu se îngrijesc să păstreze curăţenia.

Antrenorul coordonator al lotului olimpic de canotaj, Antonio Colamonici, alături de preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, au ieşit alături de sportivi la o acţiune de ecologizare.

Într-o oră au fost strânşi zeci de saci de gunoi cu sticle, hârtii, plastic, deşeuri menajere şi textile,găsite mai ales pe potecile din pădure pe care sportivii le străbat des în alergare la antrenamente.

"Nu am numărat câţi saci de gunoaie am strâns din pădure, dar cineva mi-a zis că ar fi în jur de 250 de kilograme", a spus canotoarea Mădălina Bereş.

"Trec zilnic pe aici şi parcă nu e plăcut să ai o asemenea imagine dezolantă atunci când alergi prin pădure. Toţi ne dorim să trăim într-un mediu curat, unde e mai frumos să alergi decât în pădure. Toţi au fost harnici, s-au ajutat unii pe alţii. Aici nu a fost competiţie. Competiţia e pe apă, iar cei mai buni trebuie să fie în bărcile calificate pentru Jocurile Olimpice", a afirmat Elisabeta Lipă.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Maria Sorescu / 29 Mai 2020

Asociere inedită. Federația Română de Oină a semnat un parteneriat cu un producător de palincă și țuică

 Lumea sportului găsește tot mai greu finanțare pe timp de pandemie, așa că orice partneriat este valoros.

Autor: Andrei Szabo / 28 Mai 2020

Competițiile sportive în aer liber se pot relua de la 1 iunie, anunță președintele Klaus Iohannis

 Autoritățile române continuă programul de relaxare graduală a măsurilor de limitare a pandemiei de coronavirus, iar sportul este influențat în acest context.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.