Stadionul Giulești nu va fi construit la timp pentru Euro 2020

Autor: Andrei Szabo

Din patru stadioane promise pentru a fi construite în vederea Campionatului European din 2020, doar două vor fi gata la timp, anunță constructorul. Este vorba de arenele Steaua și Arcul de Triumf. Stadionul Dinamo  a ieșit de multă vreme din plan, iar, mai nou, nici stadionul Giulești nu va fi gata la timp.

Cristian Erbaşu, reprezentant al firmei care execută lucrările de construcţie la stadioanele Steaua şi Giuleşti, a anunțat la Digi Sport: „La Giuleşti este o diferenţă de şase luni. În Giuleşti avem cele patru laturi, pe de o parte calea ferată, pe de alta este bulevardul, avem teatrul, o clădire veche şi pe partea cealaltă sala de sport şi a fost necesară o incintă de piloni. La Steaua s-a putut lucra zi şi noapte, dar la Giuleşti nu s-a putut lucra zi şi noapte din foarte multe motive, zgomot, praf, au fost destul de multe impedimente, nu toată lumea este dornică să aibă stadionul aproape acolo, au fost foarte multe reclamaţii, trebuia să respectăm şi programul locatarilor din jur. Stadionul Giuleşti se va ridica undeva în luna mai a anului viitor. Este adevărat că Giuleştiul nu va fi pregătit pentru antrenamente la Campionatul European din 2020”. Stadionul Giuleşti va fi gata în octombrie 2020.

În plus, constructorul a precizat că arenele s-au scumpit cu 40 la sută, după ce contractele de execuţie au fost actualizate cu rata inflaţiei şi cu noile cerinţe ale beneficiarilor. Erbaşu spune că trei sferturi din scumpire o reprezintă inflaţia, iar un sfert, cerinţele supimentare faţă de caietele de sarcini. 

"Nu se măresc valorile stadioanelor cu o valoare infernală. Contractele au prevăzută şi o clauză de actualizare a preţurilor, în funcţie de indicele de inflaţie. Acum s-a făcut această actualizare. Valorile s-au mărit cu aproximativ 40%, toate stadioanele s-au mărit cu acelaşi procent, pentru că studiile de fezabilitate au fost făcute în aceeaşi perioadă, iar execuţia stadioanelor se face la fel, în aceeaşi perioadă. Cele trei stadioane se execută aproape la jumătate de preţ şi la standardele lui 2020. La Budapesta, acum, un stadion de 67.000 de locuri se face cu 500 milioane de euro. Nu e mai ieftin betonul în România decât în Ungaria, nici mâna de lucru numai e aşa de ieftină, în comparaţie cu ţările din jur", a mai declarat Erbaşu la Digi Sport.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 15 Mar. 2024

Editorial / Pedrazzini, alegerea bizară a FRF pentru naționala de fotbal feminin a României

 Federaţia Română de Fotbal l-a schimbat pe Cristian Dulca din funcția de selecţioner al naţionalei de fotbal feminin a României cu Massimo Pedrazzini.

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mar. 2024

Opinie / CSA Steaua, încă un an pierdut

Oprița se leagă de scaun și insistă cu fotbaliști mai degrabă la apusul carierei.

Autor: Nicolae Comănescu / 04 Dec. 2023

Enes Sali, transferat de Farul în SUA

 Farul Constanţa și-a vândut unul dintre cei mai talentați fotbaliști. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2024

Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

 În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. 

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.