Stadionul Giulești nu va fi construit la timp pentru Euro 2020

Autor: Andrei Szabo

Din patru stadioane promise pentru a fi construite în vederea Campionatului European din 2020, doar două vor fi gata la timp, anunță constructorul. Este vorba de arenele Steaua și Arcul de Triumf. Stadionul Dinamo  a ieșit de multă vreme din plan, iar, mai nou, nici stadionul Giulești nu va fi gata la timp.

Cristian Erbaşu, reprezentant al firmei care execută lucrările de construcţie la stadioanele Steaua şi Giuleşti, a anunțat la Digi Sport: „La Giuleşti este o diferenţă de şase luni. În Giuleşti avem cele patru laturi, pe de o parte calea ferată, pe de alta este bulevardul, avem teatrul, o clădire veche şi pe partea cealaltă sala de sport şi a fost necesară o incintă de piloni. La Steaua s-a putut lucra zi şi noapte, dar la Giuleşti nu s-a putut lucra zi şi noapte din foarte multe motive, zgomot, praf, au fost destul de multe impedimente, nu toată lumea este dornică să aibă stadionul aproape acolo, au fost foarte multe reclamaţii, trebuia să respectăm şi programul locatarilor din jur. Stadionul Giuleşti se va ridica undeva în luna mai a anului viitor. Este adevărat că Giuleştiul nu va fi pregătit pentru antrenamente la Campionatul European din 2020”. Stadionul Giuleşti va fi gata în octombrie 2020.

În plus, constructorul a precizat că arenele s-au scumpit cu 40 la sută, după ce contractele de execuţie au fost actualizate cu rata inflaţiei şi cu noile cerinţe ale beneficiarilor. Erbaşu spune că trei sferturi din scumpire o reprezintă inflaţia, iar un sfert, cerinţele supimentare faţă de caietele de sarcini. 

"Nu se măresc valorile stadioanelor cu o valoare infernală. Contractele au prevăzută şi o clauză de actualizare a preţurilor, în funcţie de indicele de inflaţie. Acum s-a făcut această actualizare. Valorile s-au mărit cu aproximativ 40%, toate stadioanele s-au mărit cu acelaşi procent, pentru că studiile de fezabilitate au fost făcute în aceeaşi perioadă, iar execuţia stadioanelor se face la fel, în aceeaşi perioadă. Cele trei stadioane se execută aproape la jumătate de preţ şi la standardele lui 2020. La Budapesta, acum, un stadion de 67.000 de locuri se face cu 500 milioane de euro. Nu e mai ieftin betonul în România decât în Ungaria, nici mâna de lucru numai e aşa de ieftină, în comparaţie cu ţările din jur", a mai declarat Erbaşu la Digi Sport.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Liga 2: Petrolul câștigă, Mioveni pierde, iar FC Argeș se încurcă la Cluj

 Liga secundă s-a relat, iar primele rezultate consemnează și câteva surprize. În debutul rundei a 22-a, FC Argeș a remizat pe terenul Universității Cluj, scor 1-1. 

Autor: Andrei Szabo / 20 Feb. 2020

Craiova l-a prezentat pe Claude Dielna

 CS Universitatea Craiova s-a întărit în defensivă. Oltenii l-au adus pe fundașul Claude Dielna, care nu este la prima experiență în Liga 1.

Autor: Andrei Szabo / 19 Feb. 2020

FCSB l-a prezentat pe Andrei Miron

 După aducerea atacantului Adrian Petre, FCSB a făcut o achiziție și în defensivă. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Bundesliga: Haland înscrie din nou, Dortmund câștigă

 Cu un moral bun, după victoria din Liga Campionilor, Borussia Dortmund și-a etalat forța și în campionat. Norvegianul Erling Braut Haland a fost din nou la datorie și a contribuit la acest succes.

Autor: Maria Sorescu / 22 Feb. 2020

Ca la 20 de ... titluri. Halep, campioană la Dubai

 Simona Halep a încheiat excelent turneul de la Dubai. Sportiva din Constanța a câștigat trofeul și a ajuns la 20 de titluri la simplu în carieră.

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Messiozarul a bătut-o de unul singur pe Eibar

 El Clasico se apropie, iar Messi s-a trezit. Argentinianul nu mai marcase de o lună, dar și-a setat jocul în fața celor de la Eibar.