Încă o calificare compromisă. Echipa feminină de gimnastică nu va merge la Jocurile Olimpice

Autor: Maria Sorescu

A fost o zi de coșmar pentru gimnastica românească la Stuttgart, unde au loc calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Fetele noastre au avut evoluții modeste, iar prezența în Japonia, la anul, este compromisă.

Carmen Ghiciuc, Maria Holbură, Denisa Golgotă și Ioana Crișan au alcătuit echipa României pentru aceste calificări. Doar la sărituri și sol gimnastele noastre au fost la parametri optimi.

România a încheiat ziua pe locul opt, după Franța Germania, Belgia, Australia, Ucraina, Coreea de Sud și Coreea de Nord, depășind doar Cehia și Egiptul. 

Sâmbătă urmează echipele puternice, astfel că este aproape imposibil ca țara noastră să obțină o clasare între primele 12, necesară pentru a merge la Tokyo.

Aceasta va fi a doua ediție consecutivă olimpică la care va lipsi echipa României, triplă medaliată cu aur la acest eveniment.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 05 Dec. 2019

Andreea Răducan a demisiont din funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică

 Conferință de presă cu deznodământ neașteptat la Federația Română de Gimnastică. 

Autor: Maria Sorescu / 24 Oct. 2019

Loturile olimpice de gimnastică au fost descentralizate după ratarea calificării la Jocurile Olimpice

 Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică s-a reunit pentru a analiza ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo de către echipele de gimnastică artistică, atât cea feminină cât şi cea masculină.

Autor: Maria Sorescu / 11 Oct. 2019

Rusul Nichita Nagornâi, campion mondial la individual-compus

 După ce a purtat Rusia spre un titlu mondial pe echipe, gimnastul Nichita Nagornâi s-a impus și în concursul de individual-compus.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Bundesliga: Haland înscrie din nou, Dortmund câștigă

 Cu un moral bun, după victoria din Liga Campionilor, Borussia Dortmund și-a etalat forța și în campionat. Norvegianul Erling Braut Haland a fost din nou la datorie și a contribuit la acest succes.

Autor: Maria Sorescu / 22 Feb. 2020

Ca la 20 de ... titluri. Halep, campioană la Dubai

 Simona Halep a încheiat excelent turneul de la Dubai. Sportiva din Constanța a câștigat trofeul și a ajuns la 20 de titluri la simplu în carieră.

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Messiozarul a bătut-o de unul singur pe Eibar

 El Clasico se apropie, iar Messi s-a trezit. Argentinianul nu mai marcase de o lună, dar și-a setat jocul în fața celor de la Eibar.