VIDEO / Salwa Eid Naser, vedeta zilei la Mondialele de atletism

Autor: Maria Sorescu

A fost o zi cu multe rezultate notabile la Campionatele Mondiale de la Doha. Salwa Eid Naser din Bahrain a reuşit a treia performanţă din toate timpurile la 400 m feminin. 

Atleta de origine nigeriană, în vârstă de 21 ani, a oprit cronometrul la 48 sec 14 sutimi, cu care a intrat în posesia medaliei de aur.

Salwa Eid Naser s-a impus în faţa marii favorite, Shaunae Miller Uibo din Bahamas, campioana olimipcă en titre, clasată pe locul secund, în 48 sec 37 sutimi. Medalia de bronz a revenit jamaicanei Shericka Jackson, cronometrată în 49 sec 47 sutimi. 

Într-un alt concurs, atleta Katarina Johnson-Thompson din Marea Britanie a câştigat medalia de aur în proba de heptatlon, devansând-o în clasamentul final pe belgianca Nafissatou Thiam, deţinătoarea titlului.

Acesta este primul titlu de campioană a lumii pentru sportiva britanică, în vârstă de 26 ani, care a stabilit şi un nou record personal, cu 6.981 puncte, cea mai bună performanţă mondială a anului.

Concursul de decatlon s-a încheiat cu victoria germanului Niklas Kaul, tot cu un nou record personal (8.691 puncte). Acesta l-a devansat pe estonianul Maicel Uibo (8.604 puncte), medaliat cu argint, în timp ce bronzul a revenit canadianului Damian Warner (8.529 puncte).

Campionul mondial en titre, francezul Kevin Mayer, a abandonat înaintea probei de săritura cu prăjina, din cauza unei accidentări.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 17 Feb. 2020

Maratonul de la Tokyo va fi interzis amatorilor

 Amenințarea coronavirusului perturbă și activitățile sportive. 

Autor: Andrei Szabo / 06 Feb. 2020

Încă o victorie a psihicului. Tibi Ușeriu a terminat al doilea ultramaratonul Yukon Arctic

 Tibi Uşeriu s-a întor la Yukon Arctic Ultra, cursa de 483 km, la care abandonase anul trecut.

Autor: Andrei Szabo / 29 Ian. 2020

Mondialele de atletism în sală, anulate din cauza coronavirusului

 Campionatele Mondiale de atletism în sală nu se vor mai disputa în acest an, deoarece locația evenimentului pune probleme.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Bundesliga: Haland înscrie din nou, Dortmund câștigă

 Cu un moral bun, după victoria din Liga Campionilor, Borussia Dortmund și-a etalat forța și în campionat. Norvegianul Erling Braut Haland a fost din nou la datorie și a contribuit la acest succes.

Autor: Maria Sorescu / 22 Feb. 2020

Ca la 20 de ... titluri. Halep, campioană la Dubai

 Simona Halep a încheiat excelent turneul de la Dubai. Sportiva din Constanța a câștigat trofeul și a ajuns la 20 de titluri la simplu în carieră.

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Messiozarul a bătut-o de unul singur pe Eibar

 El Clasico se apropie, iar Messi s-a trezit. Argentinianul nu mai marcase de o lună, dar și-a setat jocul în fața celor de la Eibar.