VIDEO / Salwa Eid Naser, vedeta zilei la Mondialele de atletism

Autor: Maria Sorescu

A fost o zi cu multe rezultate notabile la Campionatele Mondiale de la Doha. Salwa Eid Naser din Bahrain a reuşit a treia performanţă din toate timpurile la 400 m feminin. 

Atleta de origine nigeriană, în vârstă de 21 ani, a oprit cronometrul la 48 sec 14 sutimi, cu care a intrat în posesia medaliei de aur.

Salwa Eid Naser s-a impus în faţa marii favorite, Shaunae Miller Uibo din Bahamas, campioana olimipcă en titre, clasată pe locul secund, în 48 sec 37 sutimi. Medalia de bronz a revenit jamaicanei Shericka Jackson, cronometrată în 49 sec 47 sutimi. 

Într-un alt concurs, atleta Katarina Johnson-Thompson din Marea Britanie a câştigat medalia de aur în proba de heptatlon, devansând-o în clasamentul final pe belgianca Nafissatou Thiam, deţinătoarea titlului.

Acesta este primul titlu de campioană a lumii pentru sportiva britanică, în vârstă de 26 ani, care a stabilit şi un nou record personal, cu 6.981 puncte, cea mai bună performanţă mondială a anului.

Concursul de decatlon s-a încheiat cu victoria germanului Niklas Kaul, tot cu un nou record personal (8.691 puncte). Acesta l-a devansat pe estonianul Maicel Uibo (8.604 puncte), medaliat cu argint, în timp ce bronzul a revenit canadianului Damian Warner (8.529 puncte).

Campionul mondial en titre, francezul Kevin Mayer, a abandonat înaintea probei de săritura cu prăjina, din cauza unei accidentări.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 12 Oct. 2019

Moment istoric. Primul maraton sub 2 ore, reușit de Eliud Kipchoge

 Lumea atletismului este în fața unui moment istoric. Kenyanul Eliud Kipchoge, 34 de ani, a reuşit să alerge maratonul sub două ore, o performanţă unică până acum.

Autor: Maria Sorescu / 06 Oct. 2019

Alina Rotaru, locul 6 în finală la săritură în lungime, la Mondialele de la Doha

 România a terminat fără medalie la Campionatele Mondiale de la Doha. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Oct. 2019

VIDEO / Record mondial pentru Dalilah Muhammad la 400 de metri garduri

 Americanii au impresionat la ediția din acest an a Campionatelor Mondiale de la Doha. 

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 14 Oct. 2019

Liga 2/ Echipa etapei a-11-a. Multe meciuri amânate, dar și multe goluri

 Nu mai puțin de patru de meciuri au fost amânate în etapa a-11-a din Liga 2. Este și motivul pentru care vom reveni asupra echipei etapei, odată ce toate meciurile se vor fi jucat. Până atunci, însă, am alcătuit un prim 11 al jucătorilor care s-au făcut remarcați în partidele care totuși s-au disputat în această etapă.

Autor: Maria Sorescu / 12 Oct. 2019

Dinamo a câștigat clar în Rusia, cu Chekhovskie Medvedi

 Dinamo Bucureşti a lăsat o impresie excelentă în deplasarea cu campioana Rusiei. 

Autor: Andrei Szabo / 12 Oct. 2019

Liga 2: Liderul Turris pierde cu Metaloglobus, Mioveni se impune la Timișoara

 Etapa a 11 din Liga 2 a consemnat un eșec neașteptat pentru liderul Turris-Oltul Turnu Măgurele.