Sportul, sub lupă la conferința internațională Thirty Years After - Post Communism, Democracy and Illiberalism in Central and Eastern Europe

Autor: Maria Sorescu

Facultatea de Istorie a Universității din București va găzdui în perioada 9-11 octombrie conferința internațională: „Thirty Years After - Post Communism, Democracy and Illiberalism in Central and Eastern Europe”. Evenimentul cu intrare liberă este organizat în colaborare cu „Asociația Cooltura Nouă ne pasă!” și sponsorii Dedeman și OMV-Petrom.

În cadrul conferinței este programat și un panel cu prezentări despre sport, în ziua de 11 octombrie, cu începere de la ora 15:00. Daniela Osiac, de la Universitatea din Craiova, va modera prezentările, care sunt după cum urmează:

  • Pompiliu-Nicolae Constantin, Rareș Stănescu (National University of Physical Education and Sports from Bucharest, Romania) - Social entrepreneurship and sport. Social change through sport in Romania
  • Teodor Burnar (University of Bucharest, Romania) - Nationalist rhetoric of tennis fans in Romanian social media. The Simona Halep vs. Bianca Andreescu case
  • Anita Sterea (University of Bucharest, Romania) - Major Spor Events in Estern Europe in the last 30 years- case study Romania
  • Teodor Borisov (Sofia University "St. Kliment Ohridski”, Bulgaria) - Bulgarian miracle of 1994 FIFA World Cup - political and social aspects


Conferința „Thirty Years After - Post Communism, Democracy and Illiberalism in Central and Eastern Europe” va avea în cele 3 zile de desfășurare prelegeri și dezbateri ale unor cercetători și specialiști atât din centrul și estul Europei cât și din alte spații europene și extra-europene.

Având în vedere împlinirea a 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste din spațiul central și est european, evenimentul își propune să aducă în atenție o serie de tematici de analiză a evenimentelor din 1989 și a perioadei post-comuniste precum: cauzele și consecințele căderii comunismului, perioada de tranziție în aceste spații, organizațiile și organismele internaționale precum NATO sau Uniunea Europeană ca factori ai democratizării, dar și analize despre societatea civilă, metamorfozele și rolul acesteia în ultimii 30 de ani.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și despre programul conferinței puteți accesa site-ul Facultății de Istorie, AICI. 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu, Guy Martial Aka / 22 Apr. 2024

Analiză / Explicațiile succesului lui Inter sub comanda lui Simone Inzaghi

 Primul titlu de campion și a doua stea îl fac pe Simone Inzaghi să intre în istoria lui Inter Milano.

Autor: Nicolae Comănescu / 21 Apr. 2024

Cum se văd Jocurile Olimpice de la Paris prin prisma dopajului din înotul chinez

 În sport, toată lumea trebuie să fie supusă acelorași reguli pentru ca sistemul să funcționeze corect.

Autor: Nicolae Comănescu / 20 Apr. 2024

Analiză / Bilanțul lui David Popovici la Naționalele de la Otopeni și perspectiva pentru Jocurile Olimpice

 David Popovici a câștigat categoric cele patru probe în care a concurat la Campionatul Naţional de Înot de la Otopeni, 50m, 100m, 200m și 400m. 

Ştiri recente:

Autor: Mihai Constantin / 24 Apr. 2024

Unirea Slobozia, promovare istorică în Superligă

 A fost o seară plină de emoții și determinare la Mioveni, unde echipa Unirea Slobozia a făcut pasul spre culmile fotbalului românesc.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Apr. 2024

CSM Constanța, noua forță a baschetului feminin românesc

 Baschetul feminin din România a avut de-a lungul timpului câteva echipe care au dominat pentru ani buni competiția internă.

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 23 Apr. 2024

Istvan Kovacs și calitățile care l-au dus la EURO 2024

 Comisia de Arbitri UEFA a dezvăluit lista oficialilor care vor conduce meciurile Campionatului European 2024.