Liga 2 / Echipa etapei a noua. Multe nume surpriză printre premianți

Autor: Viorel Berbece

 

Dacă Rapid și Petrolul au dezamăgit, iar liderul Turris a pierdut pentru prima oară, în schimb echipe ca UTA, ASU Poli Timișoara, Ripensia sau Mioveni au impresionat, motiv pentru care echipa etapei a noua din Liga2 conține jucători de la mai multe formații, iar multe nume sunt surprinzătoare.

Portar:  George Gavrilaș (Metaloglobus, 28 ani) - Lui i se datorează în cea mai mare măsură faptul că Metaloglobus a scăpat cu un egal din meciul cu Rapid (0-0), jucat la Chiajna. Intrat pe parcurs, Gavrilaș a blocat orice șut expediat de ofensiva rapidistă, reușind niște parade de efect, și și-a mai spălat astfel din greșelile din trecut, care l-au trimis pe bancă.

Fundaș: Robert Ghiță (CS Mioveni, 19 ani) - Aflat la primul sezon la seniori, fundașul venit de la Viitorul Constanța impresionează prin maturitatea sa în joc și nu e de mirare că Marius Stoica nu-l mai scoate din echipă. Și cu Petrolul, Ghiță a avut o evoluție dezinvoltă, iar faptul că apărarea celor de la Mioveni e printre cele mai bune din Liga2 i se datorează și lui.

Fundaș: Artur Crăciun (U Cluj, 21 ani) - Fundașul moldovean a adus un punct pentru „U” în deplasarea de la Miercurea Ciuc (1-1). Acesta a fost cel de-al doilea gol stagional pentru Crăciun, care pare un om de bază pentru echipa clujeană și în mandatul lui Adrian Falub.

Fundaș: Vlad Motroc (FC Argeș, 20 ani) - A fost omul potrivit la locul potrivit, reușind golul care a adus victoria lui FC Argeș în disputa cu liderul Turris (3-2). Interesant e că tânărul fundaș este la cel de-al doilea său gol consecutiv în campionat, iar evoluțiile sale sunt în creștere, mulțumită și încrederii pe care o primește din partea lui Nicolae Dică.

Fundaș: Bogdan Șandru (Dunărea, 30 ani) - A coordonat excelent apărarea, dar, mai ales, a înscris un gol frumos în disputa câștigată categoric de echipa sa, 4-0 cu Pandurii. Căpitanul Dunării își poate conduce echipa către locurile fruntașe, după un început ezitant de sezon.

Mijlocaș: Adrian Ungureanu (ASU Poli, 30 ani) -„Decarul” Timișoarei a înscris un gol important, chiar înainte de pauză, iar ASU Poli a obținut astfel o mult așteptată victorie, prima sub conducerea lui Mugur Gușatu. De mijlocașul bănățean se leagă mari speranțe pentru un reviriment în jocul și rezultatele lui Poli.

MIjlocaș: Dragoș Săulescu (CSM Reșița, 27 ani) - A adus o victorie extrem de importantă pentru reșițeni, cu golul său din finalul meciului cu Farul (2-1). El este unul dintre golgheterii „rossonerilor”, cu trei reușite în acest sezon.

Mijlocaș: Alin Manea (ASU Poli, 22 ani) - Cât a jucat, a fost foarte activ, reușind un gol și fiind unul dintre cei mai buni jucători ai lui Poli, în victoria „Băieților în ghete”, 4-1, pe terenul celor de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu.  Jucătorul împrumutat de la Craiova pare că s-a adaptat perfect în Banat.

Atacant: Albert Voinea (Ripensia, 26 ani) - A reușit o „dublă”, pentru o victorie importantă a Ripensiei, 3-1 cu Sportul Snagov. El a ajuns la cota patru în clasamentul marcatorilor, fiind unul dintre oamenii importanți ai echipei antrenate de Alex Pelici.

Atacant: Valentin Buhăcianu (UTA, 25 ani) - Performerul etapei, cu nu mai puțin de patru goluri în poarta celor de la Daco-Getica (6-0). Golgheterul din sezonul trecut de Liga2 pare unul dintre candidații principali pentru premiul de „tunar” și în acest an.

Atacant: Alexandru Ioniță (UTA, 30 ani) - Nu a marcat, dar a fost excelent în postura de servant, cu trei pase de gol. Fostul rapidist pare deja o achiziție inspirată făcută de trupa antrenată de Laszlo Balint.

De menționat și performanța lui Alex Oroian. Tânărul mijlocaș de la UTA a reușit două pase de gol, deși a intrat abia în minutul 80 pe teren. Un tânăr promițător, pe care de altfel vă sugeram să-l urmăriți înaintea sezonului, el poate fi arma secretă pentru „Bătrâna Doamnă” în multe meciuri de acum încolo. La fel, de notat și faptul că portarul Flavius Croitoru a închis din nou poarta pentru CS Mioveni, chiar dacă el era cât pe ce să ofere și gafa etapei.

foto: Facebook UTA

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!

Autor: Nicolae Comănescu / 29 Mar. 2024

Xabi Alonso și recunoștința față de Leverkusen

 Xabi Alonso a pus capăt oricăror speculații legate de viitorul său.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!