Imperial. Japonia, succes istoric cu Irlanda, la Cupa Mondială de rugby

Autor: Maria Sorescu

Japonia și Irlanda au oferit un meci de o intensitate aparte la Cupa Mondială găzduită de Țara soarelui răsare. În fața a 50 000 de spectatori, selecţionata niponă a trecut de echipa foii de trifoi, scor 19-12 (12-9).

În acest fel, Japonia a făcut un pas decisiv spre calificarea în sferturile de finală ale turneului final. Acesta este al doilea succes consecutiv pentru rugbyşti niponi de la startul competiţiei, după cel obţinut în faţa naţionalei Rusiei (30-10), în meciul de deschidere.

Japonia a preluat conducerea în clasamentul Grupei A, cu 10 puncte, fiind urmată de Irlanda, 6 puncte, Samoa, 5 puncte, Scoţia şi Rusia, 0 puncte fiecare. Următoarea adversară a japonezilor va fi Samoa, pe care o vor înfrunta pe 5 octombrie, la Toyota, în timp ce Irlanda va juca împotriva Rusiei, pe 3 octombrie, la Kobe. 

Într-un alt meci selecţionata Argentinei a învins cu scorul de 28-12 (28-7) reprezentativa Tonga, în Grupa C. Sud-americanii au reuşit patru eseuri.

"Pumele" au obţinut astfel prima lor victorie la actuala ediţie a Cupei Mondiale, după ce au pierdut în meciul de debut în faţa Franţei (21-23). Tonga înregistrează al doilea eşec consecutiv, după cel suferit în faţa Angliei (3-35).

În clasamentul Grupei C conduce Anglia, cu 10 puncte, urmată de Argentina, 6 puncte, Franţa, 4 puncte, Statele Unite şi Tonga, 0 puncte fiecare.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 31 Ian. 2020

Suporterii lui Dinamo au preluat 10% dintre acțiunile clubului

 Dinamo duce lipsă de bani, iar suporterii au decis să salveze echipa.

Autor: Maria Sorescu / 19 Ian. 2020

Campioana Europei la rugby va fi retrogradată

 Campionii au trișat, aceasta a fost concluzia celor care conduc rugby-ul englez.

Autor: Andrei Szabo / 08 Ian. 2020

Sergio Parisse se retrage din naționala Italiei odată cu ediția din acest an a Six Nations

 Sergio Parisse este deja o legendă pentru rugby-ul italian. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 17 Feb. 2020

Valentin Gheorghe, gura de oxigen a Astrei

 În mod surprinzător, nici Alibec și nici Budescu nu sunt oamenii care conduc în clasamentul marcatorilor la Astra Giurgiu. 

Autor: Maria Sorescu / 17 Feb. 2020

Adrian Petre, prezentat de FCSB

 După dezamăgirea eșecului cu Dinamo, FCSB încearcă să le redea speranțele suporterilor și a făcut o achiziție spectaculoasă. 

Autor: Andrei Szabo / 17 Feb. 2020

Maratonul de la Tokyo va fi interzis amatorilor

 Amenințarea coronavirusului perturbă și activitățile sportive.