OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

Autor: Flaviu Ilie

Neymar se află în lotul lui PSG pentru prima dată după o pauză de patru luni soldate cu o avalanșă de răsturnări de situație.

Pe tot parcursul acestei veri s-a vorbit despre o eventuală revenire a brazilianului pe Camp Nou, însă mutarea nu s-a realizat din cauza cerințelor exagerate ale trupei din capitala Franței.

Și alte cluburi precum Juventus sau Real Madrid au intrat pe fir pentru transferul celui mai scump jucător din istorie, dar niciuna nu l-a dorit la fel de mult ca și Barcelona.

În urma acestei desfășurări de situație, multă lume a afirmat că parizienii au făcut o gafă colosală și că ar fi trebuit să îl vândă pe Neymar. Dar este oare fondată această afirmație?

În cele două sezoane în care a evoluat pentru PSG, Neymar a îmbrăcat tricoul trupei de pe Parc Des Princes de 58 de ori, marcând 51 de goluri și oferind 29 de pase decisive.

Având în vedere că multă lume consideră Ligue 1 ca fiind un campionat de duzină (deși situația este puțin diferită), putem să ne uităm doar pe cifrele din Liga Campionilor ca să ne convingem că prestațiile lui Neymar au fost unele de succes.

În 13 partide în Champions League, brazilianul a înscris de 11 ori și a pasat decisiv de 5 ori. Și nu, aici adversarii chiar nu au fost unii mult sub nivelul lui PSG.

Neymar s-a remarcat împotriva unor echipe precum Bayern Munchen, Napoli sau Liverpool, cea mai recentă prestație ce trebuie amintită fiind cea de pe teren propriu împotriva cormoranilor

Desigur, suma plătită pentru transferul său este prea mare pentru prestațiile sale în acești doi ani, însă o mare vină în această ecuație o au și accidentările.

În precedentele două stagiuni, PSG a părăsit Liga Campionilor încă din faza optimilor, fiind eliminată de Real Madrid, ce avea să câștige și trofeul în sezonul respectiv, și Manchester United.

În cazul dublei cu Real Madrid, situația a fost simplă. Los Blancos au fost mai buni, iar o prezență pe teren a lui Neymar în returul din Paris nu ar fi schimbat prea multe.

Totuși, dacă ne uităm la accidentul cu United, prezența brazilianului pe teren ar fi făcut diferența în ecuația calificării, dar ghinionul a făcut ca atacantul parizienilor să rateze ambele partide.

La revenirea în tricoul naționalei, Neymar a marcat odată și a oferit o pasă decisivă în partida cu Columbia, iar acum se află la un singur gol distanță de a doua poziție în clasamentul golgheterilor din istoria Selecao.

Înaintea partidei cu Columbia, Tite a afirmat că Neymar este al treilea cel mai bun jucător al lumii, după Messi și Ronaldo. Multă lume a crezut că selecționerul vrea să își incurajeze elevul, însă prestația celui din urmă a dovedit altceva.

În același timp, trebuie să ne amintim și de evoluțiile lui Neymar la Barcelona, pe când a reușit să își salveze echipa din multe situații dificile, Messi nu a fost în stare. 

Drept dovadă, exact asta le lipsește catalanilor în acest moment, dacă ne uităm la precedentele două eliminări din UCL.

Ca o concluzie a tot ce am scris mai sus, avem următoarea afirmație. Dacă va fi ferit de accidentări, Neymar va fi fără dubii în primii trei fotbaliști ai lumii, și chiar mai mult, poate conduce pe PSG către trofeul mult visat.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 12 Oct. 2019

Victorie istorică. Andorra, primul succes în preliminariile Campionatului European

 Altă dată era victimă sigură cu aproape orice echipă din Europa. 

Autor: Georg Lorenz / 11 Oct. 2019

17. Bundesliga ca istorie (1979-1980): Breitnigge

  Presa a introdus în relatările sale, titrând astfel multe articole, cuvântul „Breitnigge“ o creație născută din două nume de jucători: Paul Breitner si Karl-Heinz Rummenigge. Primul, un adevărat motor al echipei, celălalt atacantul irezistibil, cuplul fiind principalul artizan al noului titlu.

Autor: Andrei Szabo / 11 Oct. 2019

Belgia, prima echipă calificată la Campionatul European de fotbal

 Reprezentativa Belgiei s-a distrat cu selecționata San Marino, pe care a învins-o cu 9-0.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 14 Oct. 2019

Liga 2/ Echipa etapei a-11-a. Multe meciuri amânate, dar și multe goluri

 Nu mai puțin de patru de meciuri au fost amânate în etapa a-11-a din Liga 2. Este și motivul pentru care vom reveni asupra echipei etapei, odată ce toate meciurile se vor fi jucat. Până atunci, însă, am alcătuit un prim 11 al jucătorilor care s-au făcut remarcați în partidele care totuși s-au disputat în această etapă.

Autor: Maria Sorescu / 12 Oct. 2019

Dinamo a câștigat clar în Rusia, cu Chekhovskie Medvedi

 Dinamo Bucureşti a lăsat o impresie excelentă în deplasarea cu campioana Rusiei. 

Autor: Andrei Szabo / 12 Oct. 2019

Liga 2: Liderul Turris pierde cu Metaloglobus, Mioveni se impune la Timișoara

 Etapa a 11 din Liga 2 a consemnat un eșec neașteptat pentru liderul Turris-Oltul Turnu Măgurele.