6. Bundesliga ca istorie (1968-1969): În sfârșit, Bayern !

Autor: Georg Lorenz

 Noul sezon a adus primul titlu echipei Bayern München, un titlu clar cu 8 puncte avans asupra celei de-a doua clasate, dar marea surpriză a ediției a însemnat-o retrogradarea campioanei „en titre“, Nürnberg. Max Merkel a comis erori în ceea ce privește lotul, renunțând la nu mai puțin de 11 jucători și peste toate acestea ocupându-se de afaceri personale, cum afirma jucătorul Wenauer „Max este peste tot, dar nu la antrenament“. Clubul a reacționat înjumătățind salariul acestuia, dar măsurile luate au fost tardive.

Bayern (foto) cu o structură organizatorica tot mai clară și cu un meseriaș de prim rang la conducere, iugoslavul Branko Zebec, a avut o echipă de valoare în care Sepp Maier (foto), Beckenbauer și Gerd Müller constituiau scheletul valoric indiscutabil, dar și ceilalți Schwarzenbeck, Olk, Kupferschmidt, Ohlhauser, Roth, Jung având o contribuție importantă.

Gerd Müller afirma cu ani în urmă că: “Noi am jucat asemănător lui Bayern 2013, când a câștigat toate titlurile posibile.“ Müller a fost golgheterul ediției cu 30 de goluri devansându-i pe Uwe Seeler (23) si Josip Skoblar (17), el fiind desemnat după 1967 pentru a doua oară jucătorul anului. În cariera sa, Müller a disputat 427 de partide și a marcat 365 de goluri pentru Bayern, performanță de neegalat.

Din nou un record pe piața transferurilor, Horst Köppel trecând pentru 180 000 de mărci de la Stuttgart la Mönchengladbach. Unele curiozități de reținut. Nürnberg, campioana anului precedent, a pretins de la spectatorii ocazionali o marcă pentru a putea urmări antrenamentele; Pawelek de la Aachen a fost primul eliminat, repetând isprava din sezonul precedent; disputa pentru evitarea retrogradării a fost mai strânsa ca niciodată, Kaiserslautern si Dortmund scăpând cu mare noroc. În acest sezon, la merituoasa vicecampioană, Alemannia Aachen a evoluat fostul rapidist, Ion Ionescu (foto), acesta având cu golurile sale un rol important în succesul echipei.

Bayern a dobândit primul titlu urmată la 8 puncte de Aachen și la 9 puncte de Mönchengladbach. În continuare, Braunschweig, Stuttgart, Hamburg, Schalke, Frankfurt, Bremen, 1860 München, Hannover, Duisburg, Köln, Hertha, Kaiserslautern, Dortmund si retrogradatele Nürnberg si Offenbach.

Urmează: Bundesliga ca istorie (1969-1970)

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

CFR Cluj, egalată în prelungiri de Young Boys în Liga Campionilor

 S-a terminat 1-1, iar calificarea se va decide pe 10 august, în Elveția.

Autor: Maria Sorescu / 02 Aug. 2021

Serie A: Chiellini și-a prelungit contractul cu Juventus

 După un campionat european în care a triumfat, fundaşul Giorgio Chiellini e decis să mai joace câțiva ani.

Autor: Maria Sorescu / 31 Iul. 2021

Alibec marchează, CFR Cluj devine lider în Liga 1

 Marius Șumudică a găsit rețeta câștigătoare la CFR Cluj.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

CFR Cluj, egalată în prelungiri de Young Boys în Liga Campionilor

 S-a terminat 1-1, iar calificarea se va decide pe 10 august, în Elveția.

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2021

Carmen Tocală, aleasă președinte al Federației Române de Baschet

 Carmen Tocală se întoarce în fruntea baschetului românesc. 

Autor: Maria Sorescu / 03 Aug. 2021

Bianca Perie Ghelber, locul 6 la Jocurile Olimpice, la aruncarea ciocanului

 Atleta Bianca Perie Ghelber a obținut un rezultat bun la Tokyo.