Liga 1: Puljici a semnat cu Dinamo, Hermannstadt a adus și ea un croat

Autor: Andrei Szabo

Deși perioada de mercato a fost închisă, echipele din Liga 1 continuă să aducă jucători liberi de contract. Doi croați au venit în prima ligă, câte unul la Dinamo și Hermannstadt.

Echipa din Ștefan cel Mare l-a readus pe Ante Puljici. Ultima oară la Al Faysaly (Arabia Saudită), Ante Puljici a mai evoluat la Dinamo în sezonul 2015-2016, când a jucat 28 de meciuri în toate competiţiile, marcând două goluri în tricoul alb-roşu.

Fundașul va împlini 32 de ani și a câștigat până acum patru trofee în carieră: două titluri de campion al Croaţiei cu Dinamo Zagreb, campionatul şi Cupa Belgiei cu Gent.

Și atacantul croat Stjepan Plazonja a venit în Liga 1. Liber de contract, acesta a semnat cu FC Hermannstadt. În vârstă de 21 de ani, Stjepan s-a format la grupele de copii şi juniori ale cluburilor NK Osijek şi Dinamo Zagreb.

În cariera sa de fotbalist profesionist, acesta a evoluat pentru FC Koper şi NK Kustosija Zagreb.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Viorel Berbece / 09 Sept. 2019

Analiză / Aducerea lui Hamza, ultima lovitură dată de Petrolul. De ce „lupii galbeni” sunt mari favoriți la promovare?

  Petrolul s-a mișcat ceva mai geu în debutul de sezon, dar apoi rezultatele au început să apară. Iar odată cu ele au crescut și ambițiile. Și ultimele transferuri arată că Petrolul vrea să se asigure că nu mai ratează promovarea. Ceea ce, în mod normal, se va și întâmpla. Iată de ce.

Autor: Viorel Berbece / 09 Sept. 2019

Special / Cine după Contra? Cinci variante de selecționer

  Chiar dacă încă mai sunt șanse de calificare la Euro 2020 și e bine să fim pozitivi până la finele campaniei măcar, trebuie să o spunem clar: Cosmin Contra nu a convins ca selecționer și poate că FRF ar trebui să se gândească deja la înlocuitor, indiferent de rezultatul calificărilor.

Autor: Viorel Berbece / 08 Sept. 2019

Liga 2 / Echipa etapei a șasea. Multe nume surpriză

 Marele meci al rundei a șasea, U Cluj - UTA,  a fost amânat, astfel încât am avut din nou un meci în minus pe care să contăm în alcătuirea echipei etapei, la fel ca în precedenta ocazie. Am găsit, totuși, câțiva fotbaliști care s-au făcut remarcați. Iată așadar „aleșii” noștri!

Ştiri recente:

Autor: Georg Lorenz / 20 Sept. 2019

10. Bundesliga ca istorie (1972-1973): În sfârșit tricouri cu reclame !

  Campionatul nu a început sub cele mai bune auspicii, mai ales din punctul de vedere al publicului. Favorita, Bayern München a învins in primul meci la Oberhausen cu 5-0 și nu a mai părăsit primul loc până in final.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Sept. 2019

EDITORIAL| Erling Haland, talent Br(a)ut la cote înalte

 În ciuda faptului că seara precedentă de Liga Campionilor ne-a oferit dueluri precum Borussia Dortmund-Barcelona sau Napoli-Liverpool, toate luminile au fost îndreptate spre partida din Austria dintre Salzburg și Genk, asta datorită scorului fluviu înregistrat, dar mai ales datorită prospectului numit Erling Braut Haland.

Autor: Georg Lorenz / 17 Sept. 2019

9. Bundesliga ca istorie (1971-1972): Bayern, record de goluri – 101 !

  După scandalurile care au încheiat ediția anterioară, Bundesliga s-a trezit in impas și publicul i-a întors spatele.