Victor Pițurcă, prezentat de Craiova. Obiectivele antrenorului

Autor: Andrei Szabo

CS Universitatea Craiova și-a prezentat noul antrenor, pe experimentatul Victor Piţurcă (62 de ani). Acesta l-a înlocuit pe Corneliu Papură și a transmis mult optimism la prima conferință de presă din Bănie.

Antrenorul a declarat că principalele sale obiective la gruparea alb-albastră sunt câştigarea titlului şi accederea în grupele Ligii Campionilor.

"Gândul meu este de a câştiga campionatul şi a accede în grupele Ligii Campionilor. Poate că în primul an nu va fi posibil, dar în grupele Europa League putem să ajungem. Sper să reuşesc. Nu este un gând imposibil de realizat. Universitatea Craiova este un club foarte bine aranjat în Liga I. Poate cel mai puternic din Liga I şi din punct de vedere al infrastructurii şi al tuturor celorlalte lucruri. Oferte am avut şi din afară, dar cluburi de valoare medie şi nu mi-am permis să merg. Am avut şi din România. Am ales Craiova şi pentru că aici am crescut, aici am făcut primii paşi în fotbal, în plus v-am spus care e ambiţia mea la Universitatea", a afirmat Piţurcă.

Antrenorul va fi ajutat de Corneliu Papură și Rică Neaga, din postura de secunzi, și Martin Tudor, antrenor cu portarii.

„Cu Papură da, am avut discuţii săptămânale în ultimii zece ani, discuţii numai despre fotbal, dar nu puteam să îi dau eu sugestii cât a fost principal, nici lui, nici lui Neagoe. Una e să stai cu echipa zi de zi şi alta să stai acasă şi să dai indicaţii. Eu am revenit nu cum am făcut o dată, pentru că acum mă interesează să facem performanţă, nu partea financiară. S-a tot spus că sunt Ferguson sau mai ştiu eu cine. Nu, nu sunt Ferguson, eu sunt Victor Piţurcă şi mă voi ocupa doar de partea fotbalistică, nimici mai mult. Normal, veniri, plecări de jucători şi aşa mai departe, dar nimic mai mult", a mai spus fostul selecționer.

Victor Piţurcă nu a mai condus nicio echipă din iulie 2016, când a întrerupt colaborarea cu gruparea saudită Al Ittihad Jeddah. În vârstă de 62 de ani, Victor Piţurcă a mai antrenat Steaua Bucureşti, Universitatea Craiova și prima reprezentativă a României de trei ori.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 29 Mai 2020

Liga 2: Dorinel Munteanu s-a despărțit de CSM Reșița

 Sezonul în Liga a II-a a fost înghețat, iar echipele aflate de la locul 7 în jos au intrat în vacanță.

Autor: Andrei Szabo / 28 Mai 2020

Competițiile sportive în aer liber se pot relua de la 1 iunie, anunță președintele Klaus Iohannis

 Autoritățile române continuă programul de relaxare graduală a măsurilor de limitare a pandemiei de coronavirus, iar sportul este influențat în acest context.

28 Mai 2020

Paradoxul fotbalului românesc. Fotbaliștii nu mai rezistă în cantonament, dar se plictiseau și acasă

 Liga 1 este un tărâm al paradoxurilor, inclusiv pe timp de pandemie.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.