Victor Pițurcă, prezentat de Craiova. Obiectivele antrenorului

Autor: Andrei Szabo

CS Universitatea Craiova și-a prezentat noul antrenor, pe experimentatul Victor Piţurcă (62 de ani). Acesta l-a înlocuit pe Corneliu Papură și a transmis mult optimism la prima conferință de presă din Bănie.

Antrenorul a declarat că principalele sale obiective la gruparea alb-albastră sunt câştigarea titlului şi accederea în grupele Ligii Campionilor.

"Gândul meu este de a câştiga campionatul şi a accede în grupele Ligii Campionilor. Poate că în primul an nu va fi posibil, dar în grupele Europa League putem să ajungem. Sper să reuşesc. Nu este un gând imposibil de realizat. Universitatea Craiova este un club foarte bine aranjat în Liga I. Poate cel mai puternic din Liga I şi din punct de vedere al infrastructurii şi al tuturor celorlalte lucruri. Oferte am avut şi din afară, dar cluburi de valoare medie şi nu mi-am permis să merg. Am avut şi din România. Am ales Craiova şi pentru că aici am crescut, aici am făcut primii paşi în fotbal, în plus v-am spus care e ambiţia mea la Universitatea", a afirmat Piţurcă.

Antrenorul va fi ajutat de Corneliu Papură și Rică Neaga, din postura de secunzi, și Martin Tudor, antrenor cu portarii.

„Cu Papură da, am avut discuţii săptămânale în ultimii zece ani, discuţii numai despre fotbal, dar nu puteam să îi dau eu sugestii cât a fost principal, nici lui, nici lui Neagoe. Una e să stai cu echipa zi de zi şi alta să stai acasă şi să dai indicaţii. Eu am revenit nu cum am făcut o dată, pentru că acum mă interesează să facem performanţă, nu partea financiară. S-a tot spus că sunt Ferguson sau mai ştiu eu cine. Nu, nu sunt Ferguson, eu sunt Victor Piţurcă şi mă voi ocupa doar de partea fotbalistică, nimici mai mult. Normal, veniri, plecări de jucători şi aşa mai departe, dar nimic mai mult", a mai spus fostul selecționer.

Victor Piţurcă nu a mai condus nicio echipă din iulie 2016, când a întrerupt colaborarea cu gruparea saudită Al Ittihad Jeddah. În vârstă de 62 de ani, Victor Piţurcă a mai antrenat Steaua Bucureşti, Universitatea Craiova și prima reprezentativă a României de trei ori.

Poate te interesează şi:

Autor: Viorel Berbece / 09 Sept. 2019

Analiză / Aducerea lui Hamza, ultima lovitură dată de Petrolul. De ce „lupii galbeni” sunt mari favoriți la promovare?

  Petrolul s-a mișcat ceva mai geu în debutul de sezon, dar apoi rezultatele au început să apară. Iar odată cu ele au crescut și ambițiile. Și ultimele transferuri arată că Petrolul vrea să se asigure că nu mai ratează promovarea. Ceea ce, în mod normal, se va și întâmpla. Iată de ce.

Autor: Viorel Berbece / 09 Sept. 2019

Special / Cine după Contra? Cinci variante de selecționer

  Chiar dacă încă mai sunt șanse de calificare la Euro 2020 și e bine să fim pozitivi până la finele campaniei măcar, trebuie să o spunem clar: Cosmin Contra nu a convins ca selecționer și poate că FRF ar trebui să se gândească deja la înlocuitor, indiferent de rezultatul calificărilor.

Autor: Viorel Berbece / 08 Sept. 2019

Liga 2 / Echipa etapei a șasea. Multe nume surpriză

 Marele meci al rundei a șasea, U Cluj - UTA,  a fost amânat, astfel încât am avut din nou un meci în minus pe care să contăm în alcătuirea echipei etapei, la fel ca în precedenta ocazie. Am găsit, totuși, câțiva fotbaliști care s-au făcut remarcați. Iată așadar „aleșii” noștri!

Ştiri recente:

Autor: Georg Lorenz / 20 Sept. 2019

10. Bundesliga ca istorie (1972-1973): În sfârșit tricouri cu reclame !

  Campionatul nu a început sub cele mai bune auspicii, mai ales din punctul de vedere al publicului. Favorita, Bayern München a învins in primul meci la Oberhausen cu 5-0 și nu a mai părăsit primul loc până in final.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Sept. 2019

EDITORIAL| Erling Haland, talent Br(a)ut la cote înalte

 În ciuda faptului că seara precedentă de Liga Campionilor ne-a oferit dueluri precum Borussia Dortmund-Barcelona sau Napoli-Liverpool, toate luminile au fost îndreptate spre partida din Austria dintre Salzburg și Genk, asta datorită scorului fluviu înregistrat, dar mai ales datorită prospectului numit Erling Braut Haland.

Autor: Georg Lorenz / 17 Sept. 2019

9. Bundesliga ca istorie (1971-1972): Bayern, record de goluri – 101 !

  După scandalurile care au încheiat ediția anterioară, Bundesliga s-a trezit in impas și publicul i-a întors spatele.