New Dinamo, varianta cehească, un proiect în sfârșit pe bune?

Autor: Viorel Berbece

 

Dinamo a legat două victorii după multă vreme și fanii încep să prindă încredere în noul proiect tip New Dinamo, varianta cehească de data aceasta. Pot prinde „câinii roșii” măcar play-off-ul în acest sezon?

A fost Dinamo prea puternică sau Sepsi prea fricoasă? Câte un pic din amândouă, cert e că Daniel Popa a adus cea de-a doua victorie la rând pentru trupa lui Dușan Uhrin Jr., semn că lucrurile încep să se miște odată cu venirea tehnicianul ceh. New Dinamo a devenit un termen peroiativ pentru toate proiectele eșuate de clubul bucureștean în ultimii ani, dar dacă sezonul acesta va fi diferit?

Ce s-a schimbat, însă, în scurtul mandat al lui Uhrin jr.? În primul rând, echipa pare mult mai bine organizată, cel puțin din punct de vedere defensiv, iar faptul că Dinamo nu numai că a câștigat ultimele două partide, dar nici nu a primit gol spune multe despre plusul de rigurozitate din sistemul defensiv. Sigur, mai e mult de muncă, pentru că încă sunt multe momente de uluială în jocul lui Dinamo, dar de la acel meci cu Chindia parcă e o diferență majoră, ca organizare, dar și ca atitudine.

Scriam că Uhrin jr. va dori să implementeze un stil de joc ofensiv, care să readucă publicul la stadion și că doar rezultatele imediate îl vor ajuta să primească credit pentru o vreme din partea galeriei. Din acest punct de vedere, pe forumuri deja se vorbește de bine despre munca cehului, iar cu încă niște victorii Uhrin jr. și-ar putea face definitiv un aliat din publicul dinamovist. Și asta pentru că schimbarea de atitudine se vede clar, iar dorința de a câștiga a revenit.

Sigur, nu doar tehnicianul are merite pentru această schimbare în bine. Deloc întâmplător, revenirea lui Dan Nistor a adus un mare plus în jocul lui Dinamo. Capabil de pase decisive la fiecare meci, dar și de goluri, Nistor a lipsit mult în debutul de sezon, dar pare că a revenit cu poftă mare de joc. E ajutat mai nou în demersurile sale ofensive de către Diego Fabbrini, cel despre care scriam recent că ar putea fi salvatore della patria pentru Dinamo în acest sezon, prin clasa pe care o arată și prin încrederea pe care o are. În plus, Piscitelli s-a făcut remarcat și pare că va acoperi bine poarta, Daniel Popa pare un alt jucător în acest sezon, iar nume ca Sorescu și Montini sunt capabile să rezolve un meci cu o centrare bună sau un gol venit de nicăieri.

Până la derbiul cu FCSB mai e doar o lună. Cu victorii în meciurile rămase de disputat până atunci, cu FC Botoșani, Astra și Voluntari, probabil că atmosfera ar fi explozivă în tribune și una foarte bună în vestiar pentru Dinamo. Sigur, în vară a fost toată acea tevatură cu alegerea cuplului Prunea - Neagoe, cu transferurile nereușite făcute și cu toate discuțille legate de plecarea lui Ionuț Negoiță. Iar asta a afectat inevitabil și jocul echipei. Acum odată cu venirea pe bancă a lui Uhrin jr,, revenirea lui Nistor, aducerea lui Fabbrini și iminenta reîntoarcere a lui Ante Puljic, parcă dintr-o dată e din nou liniște în Ștefan cel Mare, după multă vreme.

Vor profita dinamoviștii de această stare aparentă de liniște, pentru a ieși din anonimat, măcar printr-o accedere în play-off. E poate prematur să ne pronunțăm, în fond Dinamo e doar pe locul 9 acum, însă sunt semne pentru un sezon mult mai bun ca precedentele două măcar. Iar cu victorii cât mai multe adunate până la final de an, fanii ar putea spera chiar la mai mult. Dar se va păstra liniștea în Ștefan cel Mare? Peste toate, poate aceasta este marea întrebare și cheia întregului sezon de fapt!

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 01 Iul. 2020

Începe reconstrucția la FCSB? Briceag a semnat cu vicecampioana, Adi Popa a plecat

 FCSB are șanse minime la titlul de campioană, astfel că se pregătește pentru sezonul viitor. 

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

Liga 1: Dinamo a renunțat la mijlocaul Ioan Filip

 Clubul agrease inițial cu acesta să-i prelungească acordul cu încă o lună.

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

Bayern mută surprinzător. L-a adus pe Tanguy Kouassi

 Bayern se gândește la viitor și a adus un fundaş francez de doar 18 ani. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 01 Iul. 2020

Începe reconstrucția la FCSB? Briceag a semnat cu vicecampioana, Adi Popa a plecat

 FCSB are șanse minime la titlul de campioană, astfel că se pregătește pentru sezonul viitor. 

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea și-au aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor

 Viena a fost gazda tragerii la sorți pentru grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. 

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

Liga 1: Dinamo a renunțat la mijlocaul Ioan Filip

 Clubul agrease inițial cu acesta să-i prelungească acordul cu încă o lună.