România va înfrunta Rusia în noul format al Fed Cup

Autor: Maria Sorescu

Fed Cup trece la un nou format din sezonul viitor, iar mai multe jucătoare au anunțat că nu vor onora competiția. Printre ele este și Simona Halep.

În aceste condiții, România a aflat că va întâlni Rusia în turul preliminar al Fed Cup. România va găzdui confruntarea din 7 şi 8 februarie 2020, cel mai probabil la Cluj-Napoca.

Echipa noastră a fost cap de serie la tragerea la sorţi, alături de SUA, Belarus, Germania, Spania, Elveţia, Belgia şi Marea Britanie. Învingătoarea se va califica la turneul final al competiţiei, care va avea loc la Budapesta.

Se vor disputa opt meciuri, iar cele opt câştigătoare se vor alătura finalistelor din acest an, Australia şi Franţa, precum şi Cehiei (wild card) şi Ungariei (gazdă).

Rusia nu va conta probabil pe Maria Șarapova, care nu a mai jucat pentru țara sa din 2015. Astfel, cel mai bine clasate jucătoare ruse din circuit sunt Daria Kasatkina, locul 42 WTA, Ekaterina Alexandrova, locul 43 WTA, Anastasia Pavliucenkova, locul 46 WTA, Veronica Kudermetova, locul 51 WTA, Margarita Gasparian, locul 60 WTA, Svetlana Kuzneţova, locul 62 WTA, Anastasia Potapova, locul 76 WTA, şi Vera Zvonareva, locul 85 WTA.

"În ceea ce ne priveşte, principalul obiectiv este să o avem pe Simona Halep în echipă, pentru a ne mări considerabil şansele. Să nu uităm că şi noi avem o echipă foarte experimentată, cu jucătoare valoroase care au fost în Top 100 sau sunt foarte aproape de aceste poziţii”, a declarat Florin Segărceanu, căpitanul echipei noastre.

Iată care sunt celelalte meciuri din turul preliminar Fed Cup:

SUA - Letonia;

Olanda - Belarus;

Brazilia - Germania;

Spania - Japonia;

Elveţia - Canada:

Belgia - Kazahstan;

Slovacia - Marea Britanie.

Turneul final al FedCup va avea loc între 14 şi 19 aprilie 2020, la Budapesta.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 11 Oct. 2019

Djokovic pierde poziția de lider mondial după eliminarea de la Shanghai

 Tenismenul sârb Novak Djokovic nu a reușit să-și apere titlul la Mastersul de la Shanghai, astfel că va pierde locul 1 ATP. 

Autor: Maria Sorescu / 06 Oct. 2019

Thiem, campion la Beijing

 După ce și-a construit imaginea unui jucător de zgură, Dominic Thiem a obținut un nou titlu pe hard. 

Autor: Andrei Szabo / 06 Oct. 2019

Novak Djokovic a câștigat turneul de la Tokyo

 Liderul ATP, Novak Djokovic, a participat pentru prima dată la turneul de la Tokyo și s-a impus în evenimentul de 500 de puncte.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 14 Oct. 2019

Liga 2/ Echipa etapei a-11-a. Multe meciuri amânate, dar și multe goluri

 Nu mai puțin de patru de meciuri au fost amânate în etapa a-11-a din Liga 2. Este și motivul pentru care vom reveni asupra echipei etapei, odată ce toate meciurile se vor fi jucat. Până atunci, însă, am alcătuit un prim 11 al jucătorilor care s-au făcut remarcați în partidele care totuși s-au disputat în această etapă.

Autor: Maria Sorescu / 12 Oct. 2019

Dinamo a câștigat clar în Rusia, cu Chekhovskie Medvedi

 Dinamo Bucureşti a lăsat o impresie excelentă în deplasarea cu campioana Rusiei. 

Autor: Andrei Szabo / 12 Oct. 2019

Liga 2: Liderul Turris pierde cu Metaloglobus, Mioveni se impune la Timișoara

 Etapa a 11 din Liga 2 a consemnat un eșec neașteptat pentru liderul Turris-Oltul Turnu Măgurele.