România va înfrunta Rusia în noul format al Fed Cup

Autor: Maria Sorescu

Fed Cup trece la un nou format din sezonul viitor, iar mai multe jucătoare au anunțat că nu vor onora competiția. Printre ele este și Simona Halep.

În aceste condiții, România a aflat că va întâlni Rusia în turul preliminar al Fed Cup. România va găzdui confruntarea din 7 şi 8 februarie 2020, cel mai probabil la Cluj-Napoca.

Echipa noastră a fost cap de serie la tragerea la sorţi, alături de SUA, Belarus, Germania, Spania, Elveţia, Belgia şi Marea Britanie. Învingătoarea se va califica la turneul final al competiţiei, care va avea loc la Budapesta.

Se vor disputa opt meciuri, iar cele opt câştigătoare se vor alătura finalistelor din acest an, Australia şi Franţa, precum şi Cehiei (wild card) şi Ungariei (gazdă).

Rusia nu va conta probabil pe Maria Șarapova, care nu a mai jucat pentru țara sa din 2015. Astfel, cel mai bine clasate jucătoare ruse din circuit sunt Daria Kasatkina, locul 42 WTA, Ekaterina Alexandrova, locul 43 WTA, Anastasia Pavliucenkova, locul 46 WTA, Veronica Kudermetova, locul 51 WTA, Margarita Gasparian, locul 60 WTA, Svetlana Kuzneţova, locul 62 WTA, Anastasia Potapova, locul 76 WTA, şi Vera Zvonareva, locul 85 WTA.

"În ceea ce ne priveşte, principalul obiectiv este să o avem pe Simona Halep în echipă, pentru a ne mări considerabil şansele. Să nu uităm că şi noi avem o echipă foarte experimentată, cu jucătoare valoroase care au fost în Top 100 sau sunt foarte aproape de aceste poziţii”, a declarat Florin Segărceanu, căpitanul echipei noastre.

Iată care sunt celelalte meciuri din turul preliminar Fed Cup:

SUA - Letonia;

Olanda - Belarus;

Brazilia - Germania;

Spania - Japonia;

Elveţia - Canada:

Belgia - Kazahstan;

Slovacia - Marea Britanie.

Turneul final al FedCup va avea loc între 14 şi 19 aprilie 2020, la Budapesta.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 22 Feb. 2020

Ca la 20 de ... titluri. Halep, campioană la Dubai

 Simona Halep a încheiat excelent turneul de la Dubai. Sportiva din Constanța a câștigat trofeul și a ajuns la 20 de titluri la simplu în carieră.

Autor: Andrei Szabo / 21 Feb. 2020

Halep, la prima finală din 2020

 Simona Halep a trrecut peste dezamăgirea de la Australian Open, unde a fost aproape de finală, și-a redresat moralul și a bifat prima ei finală în acest an.

Autor: Andrei Szabo / 20 Feb. 2020

Roger Federer a fost operat la genunchi și ratează Roland Garros

 Prioritatea lui va fi turneul de la Wimbledon şi Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Bundesliga: Haland înscrie din nou, Dortmund câștigă

 Cu un moral bun, după victoria din Liga Campionilor, Borussia Dortmund și-a etalat forța și în campionat. Norvegianul Erling Braut Haland a fost din nou la datorie și a contribuit la acest succes.

Autor: Maria Sorescu / 22 Feb. 2020

Ca la 20 de ... titluri. Halep, campioană la Dubai

 Simona Halep a încheiat excelent turneul de la Dubai. Sportiva din Constanța a câștigat trofeul și a ajuns la 20 de titluri la simplu în carieră.

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Messiozarul a bătut-o de unul singur pe Eibar

 El Clasico se apropie, iar Messi s-a trezit. Argentinianul nu mai marcase de o lună, dar și-a setat jocul în fața celor de la Eibar.