Daniil Medvedev, stahanovistul din ATP. 10 lucruri despre campionul de la Cincinnati

Autor: Pompiliu Constantin

Daniil Medvedev este omul momentului în tenisul mondial după titlul cucerit la Cincinnati, dar mai ales după turul de forţă din ultimele trei săptămâni. În acest timp a jucat 18 meciuri în circuitul ATP şi a bifat trei finale. Un asemenea efort i-ar fi adus rusului o diploma de stahanovist în Uniunea Sovietică.

Pentru cei mai tineri, care nu au prins comunismul în plin avânt, această distincţie era oferită muncitorilor care depăşeau norma de producţie. Iar Medvedev nu doar că a jucat aproape zi de zi, dar a făcut-o de o manieră impresionantă.

A câştigat titlul la Cincinnati după o finală cu Goffin, însă nu acest meci a fost cel care i-a atras cele mai multe laude, ci victoria cu Novak Djokovic, liderul mondial, pe care l-a învins după ce pierduse primul set. În acest fel, rusul cu nume de om de stat a înlăturat şI orice urmă de îndoială cu privire la potenţialul şi calităţile sale.

Pe lângă soliditatea jocului şi o anduranţă impresionantă, Medvedev dovedeşte un psihic fantastic şi o capacitate de concentrare cum rar am văzut. Aşa se explică faptul că rusul a ajuns deja la 44 de victorii în acest an, cele mai multe ale unui tenismen din circuitul ATP.

Daniil Medvedev este numărul 5 ATP din această săptămână, aşa că merită să ştim şi alte lucruri despre biografia sa, aspecte pe care le-am consemnat aleatoriu:

1. La Cincinnati, în meciul cu Jan-Lennard Struff a câştigat un game în 38 de secunde, după ce a servit patru aşi la rând.
2. Este căsătorit din septembrie 2018 cu Daria, o moscovită cu care avea o relaţie deja de patru ani.
3. Daria Medvedeva este cea care se ocupă de conturile de social media ale lui Daniil, fiind expertă în comunicare, dar şi fotograf.
4. Daniil a locuit mulţi ani în Franţa, unde l-a întâlnit pe antrenorul Gilles Cervara, cu care lucrează din mai 2014.
5. Medvedev este un mare fan al croissantelor, pe care le-a descoperit în Franţa şi spune că foarte greu s-a debarasat de acest obicei alimentar.
6. Daniil lucrează cu fizioterapeutul francez Yann Le Meur, care s-a ocupat de lotul olimpic al Franţei, dar şi de echipele de fotbal AS Monaco şi Nice. Acesta are un mare merit în recuperarea rusului.
7. Medvedev ţine un jurnal cu activitatea din fiecare zi (antrenamente, nutriţie, somn, gânduri), pe care o discută cu stafful său.
8. Antrenorul Gilles Cervara îl consideră pe Medvedev un artist în strategie, explicând că rusul gândeşte în permanenţă fiecare lovitură şi are o capacitate peste medie de a-şi studia adversarii şi a se adapta la stilul acestora.
9. Medvedev spune că nu se mai uită la meciurile turneului de la care este eliminat şi nu-l mai interesează nimic după momentul în care el pierde.
10. La Wimbledon, în 2017, Medvedev a aruncat cu monede spre scaunul arbitrului după ce a pierdut meciul cu Ruben Bemelmans, sugerând că acesta l-a nedreptăţit intenţionat.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comanescu / 26 Feb. 2024

Sebastian Baez, spirit competitiv. Argentinianul face un salt mare în carieră prin titlul de la Rio

 Openul de la Rio a devenit epicentrul triumfului tenisului argentinian, iar Sebastian Báez, în vârstă de 23 de ani, a fost protagonistul unei petreceri de neuitat.

Autor: Mihai Constantin / 10 Dec. 2023

Perechea Monica Niculescu - Cristina Bucşa, câștigătoare la Angers

 Monica Niculescu a reușit un succes notabil pe acest final de an. 

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2023

Top 10 cel mai bine plătite sportive din lume

 Coco Gauff s-a bucurat de cel mai important sezon al carierei sale în 2023 pe teren, iar acest lucru s-a simțit și în conturile bancare.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2024

Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

 În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. 

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.