Eliud Kipchoge se aliază cu frații Ingebrigtsen pentru a coborî sub 2 ore în proba de maraton

Autor: Maria Sorescu

Gemenii norvegieni Henrik, Filip și Jakob Ingebrigtsen au anunțat că vor fi „iepuri” pentru kenyanul Eliud Kipchoge, care va încerca din nou să coboare sub 2 ore într-o cursă de maraton.

Evenimentul va avea loc la Viena în data de 12 octombrie. Campionul olimpic și deținător al recordului mondial, Kipchoge a mai avut o asemenea tentativă la Monza, în mai 2017. Sportivul de 34 de ani a fost la 25 de secunde de a doborî această barieră istorică.

Atunci, kenyanul a fost ajutat de un vehcul cu rol de pacemaker, dar a fost flancat și de alți atleți. Acum, Kipchoge încearcă o nouă strategie. Alături de celebrii gemeni Ingebritsen.

Henrik Ingebritsen, 28 de ani, este medaliat cu aur la Europenele din 2012 pe distanța de 1500 de emtri. Fratele său, Filip, 26 de ani, a obținut bronzul la Mondialele din 2017, tot la 1500 de metri.

Fenomenul este însă mezinul Jakob, în vârstă de 18 ani, care este dublu campion european la Berlin, în 2018, pe 1500 și 5000 de metri.

„Nu va fi un concurs pentru noi. Noi vom fi ajutoarele, asistenții. Totul trebuie să funcționeze perfect pentru a fi bătut acest record”, a spus Jakob pentru televiziunea norvegiană.

Kipchoge s-a antrenat anul acesta prin câștigarea maratonului de la Londra, iar evenimentul de la Viena, din octombrie, va beneficia de o mediatizare globală.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 17 Noi. 2019

Inedit / Concurenţii unui semimaraton în Țara Galilor, descalificaţi dacă au lăsat gunoaie pe traseu

 Ecologia este literă de lege pentru organizatorii semimaratonului Conwy, din Ţara Galilor. 

17 Oct. 2019

Comitetul Național Paralimpic lansează campania Cunoaște-ți campionii! alături de JYSK

 Campania „Cunoaște-ți campionii!” își propune să aducă în fața publicului sportivii paralimpici care luptă pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din 2020, sau la alte competiții importante, cum ar fi campionatele mondiale sau europene.

Autor: Andrei Szabo / 12 Oct. 2019

Moment istoric. Primul maraton sub 2 ore, reușit de Eliud Kipchoge

 Lumea atletismului este în fața unui moment istoric. Kenyanul Eliud Kipchoge, 34 de ani, a reuşit să alerge maratonul sub două ore, o performanţă unică până acum.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 19 Noi. 2019

Mauricio Pochettino a fost demis de la Tottenham

 În vârstă de 47 de ani, Pochettino a venit la Spurs în mai 2014.

Autor: Andrei Szabo / 19 Noi. 2019

Naționala de tineret a României s-a încurcat în Irlanda de Nord

 După victoria cu 4-1 în fața Finlandei, România a mers cu gânduri mari în Irlanda de Nord.

Autor: Maria Sorescu / 19 Noi. 2019

Hagi și Screciu au antrenor nou la Genk

 Genk, echipă la care sunt legitimaţi Ianis Hagi şi Vladimir Screciu, a numit un nou antrenor.