Petrolul domină, UTA câștigă ! Arădenii au luat 3 puncte mari de la Ploiești

Autor: Andrei Szabo

Primul derby adevărat al noului sezon s-a jucat la Ploiești, pe arșiță. Însă acest lucru nu i-a împiedicat pe mii de fani să vină la stadion și pe jucători să producă un meci agreabil.

A fost un duel controlat teritorial de ploieșteni, dar UTA a fost mai pragmatică. Acest ultim atribut a fost implementat cu brio de Laszlo Balint la arădeni. În schimb, echipa lui Flavius Stoican a arătat aceleași probleme ca în prima etapă, în special în faza de finalizare.

Gazdele au început bine, dar o neglijențăîn careu în minutul 35 a adus un penalty pentru UTA. Ciprian Rus a bătut penalty-ul cu sânge rece, la semi-înălţime, şi a înscris. Ce a urmat e ușor de imaginat.

UTA s-a apărat organizat, a absorbit eficient fiecare atac al ploieștenilor, iar când au fost depășiți de situație, Petrolul a ratat ocazii mari. Ianis Stoica, cu o bară în minutul 50, Walace (min. 65), Bărboianu (min. 84) și Arnăutu (min. 85) au irosit șanse importante de a egala scorul.

Și cum spune o vorbă românească, „ocaziile se răzbună”, așa s-a întâmplat pe Ilie Oană. Ba chiar de două ori. Pe contraatac, UTA a închis meciul. În ultimul minut, Valentin Buhăcianu a scăpat singur de la 25 de metri de poarta sa către poarta adversă, l-a depășit pe tânărul Ţicu şi  a înscris pe lângă Avram.

Nu avea sa fie singura lovitură încasată de galben-albaștri. Buhăcianu a scăpat din nou singur cu Avram, în prelungiri, a fost blocat de acesta, dar Diego Lorenzi a pus latul şi a marcat cu poarta goală.

3-0 pentru UTA la Ploiești. Un scor în neconcordanță cu raportul de forțe din teren, dar o lecție de ceea ce înseamnă pragmatism și eficiență. Iar în Liga 2 ai nevoie de așa ceva pentru a promova.

UTA bifează un start perfect de sezon și obține o confirmare a faptului că are forța de a se lupta la promovare. Petrolul pierde o luptă importantă, dar pare că are jucători capabili să o ducă spre un obiectiv similar cu al arădenilor. Rămâne de văzut cine va rezista acestui drum lung și care va măcina ambele tabere.

Petrolul: R. Avram - Bărboianu, Walace, Sîrghi, Ţicu - Meza Colli (M. Bratu 58'), Cioinac - Al. Munteanu (Arnăutu 55'), Laur. Marinescu (cpt.), Ştefănescu (Al. Zaharia 70') - I. Stoica. Antrenor: Flavius Stoican

UTA: Fl. Iacob - Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bg. Stancu - Lorenzi, Hrezdac - Oroian (Dam. Isac 61'), Buhăcianu, Bustea (Oct. Ursu 67') - Cip. Rus (cpt.)(Cr. Puşcaş 86'). Antrenor: Laszlo Balint

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 16 Noi. 2019

Hansi i-a convins. Flick rămâne antrenorul Bayernului

 Presa internațională a scris că Bayern a negociat cu Arsene Wenger și Jose Mourinho pentru funcția de antrenor, dar nici unul nu i-a convins pe șefii bavarezilor.

Autor: Andrei Szabo / 15 Noi. 2019

Suedia ne-a înghețat speranțele pentru Euro 2020. Liga Națiunilor, ultima speranță

 Naționala de fotbal a României a făcut cel mai slab meci din preliminariile pentru Campionatul European din 2020 chiar când avea nevoie de cea mai bună mobilizare. 

Autor: Andrei Szabo / 14 Noi. 2019

Mihăilă, one man show pentru naționala de tineret a României, 4-1 cu Finlanda

 Stadionul din Voluntari a găzduit meciul naţionalei de tineret a României cu Finlanda, iar în ciuda vremii dificile, băieții lui Mirel Rădoi au luat cele trei puncte.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 18 Noi. 2019

Cristina Neagu și Denisa Dedu au dezvăluit cu ce gânduri merg la Campionatul Mondial

 Triplă campioană mondială, echipa naţională a României va participa în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie la Campionatul Mondial din Japonia.

Autor: Maria Sorescu / 17 Noi. 2019

Lupul tânăr a sosit. Tsitispas a câștigat Turneul Campionilor la 21 de ani

 După ce l-a învins pe Roger Federer în semfinale. grecul Stefanos Tsitsipas a câștigat și finala Turneului Campionilor. 

Autor: Maria Sorescu / 17 Noi. 2019

Naționala feminină de baschet a României, învinsă la un punct de Cehia

 Naţionala feminină de baschet a României a fost învinsă în ultima secundă la Praga de echipa gazdă.