Ambros Martin a vorbit în presa din Rusia despre problemele cu naționala României

Ambros Martin a preluat selecționata de handbal feminin a Rusiei de la Evgheni Trefilov, iar responsabilitatea este foarte mare, deoarece obiectivul este titlul olimpic. Visul olimpic este și pe lista României, națională pe care Ambros Martin a pregătit-o până la începutul acestui an.

Despre acea perioadă a vorbit selecționerul spaniol pe larg jurnaliștilor de la Handball Fast. Ambros Martin a spus că după trei ani și-a dat seama că nu putea să livreze rezultatele dorite.

„Plecarea mea de la naționala României și preluarea selecționatei Rusiei nu au nicio legătură între ele, deși presa din România a speculat asta. În 2016 am preluat naționala României cu obiectiv o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Însă, pe parcurs am simțit că lucrurile nu avansează, că echipa nu devine mai puternică. Am avut trei turnee majore, mai rămăsese un an până la Jocurile Olimpice și am tras linie. Cred că am fost sincer cu președintele federației și i-am spus că nu pot face mai mult. I-am spus că echipa are nevoie de cineva care este în permanență în țară, care poate lucra zilnic conectat la realitățile din handbalul românesc. Nu era ceva ce eu puteam face, așa că ne-am despărțit”, a declarat Ambros Martin pentru Handball Fast.

Întrebat dacă s-a simțit sub presiune în raport cu antrenorii și presa din România, Ambros Martin a adus cîteva lămuriri. „Nu i-aș spune presiune, pentru că nu m-a deranjat. Însă am realizat un lucru. Acela că trebuie să fii constant în contact cu jucătoarele, să fii în țară. Iar dacă vrei să combini jobul de selecționer cu cel de antrenor de echipă de club, atunci e de preferat să fii în aceeași țară”, a mai spus Ambros Martin.

Spaniolul a fost întrebat și ce crede despre șansele României de a se califica la Jocurile Olimpice. „Mi-aș dori asta. Am lucrat mult alături de acele fete și mi-aș dori să ajungă la Tokyo alături de noul lor antrenor, Thomas Ryde. E important să facă acei pași prin care să învețe să rezolve momentele-cheie ale meciurilor decisive”, a concluzionat Ambros Martin.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.

Autor: Maria Sorescu / 22 Mar. 2020

Măgura Cisnădie aduce două jucătoare din naționala Poloniei

 Măgura Cisnădie încearcă să treacă peste un sezon mai slab, așa că se pregătește să-și întărească lotul pentru ediția viitoare de campionat.

Autor: Maria Sorescu / 19 Mar. 2020

Liga Florilor: Buzău aduce handbaliste din naționala Muntenegrului, Baia Mare din cea a Suediei

 După CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, urmăritoarele lor din clasament fac mutări importante în perspectiva noului sezon.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.