Ambros Martin a vorbit în presa din Rusia despre problemele cu naționala României

Ambros Martin a preluat selecționata de handbal feminin a Rusiei de la Evgheni Trefilov, iar responsabilitatea este foarte mare, deoarece obiectivul este titlul olimpic. Visul olimpic este și pe lista României, națională pe care Ambros Martin a pregătit-o până la începutul acestui an.

Despre acea perioadă a vorbit selecționerul spaniol pe larg jurnaliștilor de la Handball Fast. Ambros Martin a spus că după trei ani și-a dat seama că nu putea să livreze rezultatele dorite.

„Plecarea mea de la naționala României și preluarea selecționatei Rusiei nu au nicio legătură între ele, deși presa din România a speculat asta. În 2016 am preluat naționala României cu obiectiv o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Însă, pe parcurs am simțit că lucrurile nu avansează, că echipa nu devine mai puternică. Am avut trei turnee majore, mai rămăsese un an până la Jocurile Olimpice și am tras linie. Cred că am fost sincer cu președintele federației și i-am spus că nu pot face mai mult. I-am spus că echipa are nevoie de cineva care este în permanență în țară, care poate lucra zilnic conectat la realitățile din handbalul românesc. Nu era ceva ce eu puteam face, așa că ne-am despărțit”, a declarat Ambros Martin pentru Handball Fast.

Întrebat dacă s-a simțit sub presiune în raport cu antrenorii și presa din România, Ambros Martin a adus cîteva lămuriri. „Nu i-aș spune presiune, pentru că nu m-a deranjat. Însă am realizat un lucru. Acela că trebuie să fii constant în contact cu jucătoarele, să fii în țară. Iar dacă vrei să combini jobul de selecționer cu cel de antrenor de echipă de club, atunci e de preferat să fii în aceeași țară”, a mai spus Ambros Martin.

Spaniolul a fost întrebat și ce crede despre șansele României de a se califica la Jocurile Olimpice. „Mi-aș dori asta. Am lucrat mult alături de acele fete și mi-aș dori să ajungă la Tokyo alături de noul lor antrenor, Thomas Ryde. E important să facă acei pași prin care să învețe să rezolve momentele-cheie ale meciurilor decisive”, a concluzionat Ambros Martin.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Iul. 2020

Ambros Martin a demisionat de la Rostov-Don

 Echipa de handbal feminin Rostov-Don a rămas fără antrenor. 

Autor: Andrei Szabo / 28 Iul. 2020

Dunărea Brăila și Potaissa Turda și-au aflat adversarele din EHF European League

 Pentru a noua oară în istorie, echipa de handbal feminin Dunărea Brăila va juca în cupele europene. 

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea și-au aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor

 Viena a fost gazda tragerii la sorți pentru grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Aug. 2020

Fulham a promovat în Premier League

 Fulham a revenit în prima ligă engleză după numai un sezon. 

Autor: Andrei Szabo / 04 Aug. 2020

Turneul de tenis de la Madrid a fost anulat

Turneul de tenis patronat de Ion Țiriac nu se va mai ține în acest an.

Autor: Andrei Szabo / 04 Aug. 2020

VIDEO / Youssoufa Moukoko, noul fenomen de la Borussia Dortmund, promovat la prima echipă la 15 ani

 Youssoufa Moukoko este un nume de ținut minte.