Ambros Martin a vorbit în presa din Rusia despre problemele cu naționala României

Ambros Martin a preluat selecționata de handbal feminin a Rusiei de la Evgheni Trefilov, iar responsabilitatea este foarte mare, deoarece obiectivul este titlul olimpic. Visul olimpic este și pe lista României, națională pe care Ambros Martin a pregătit-o până la începutul acestui an.

Despre acea perioadă a vorbit selecționerul spaniol pe larg jurnaliștilor de la Handball Fast. Ambros Martin a spus că după trei ani și-a dat seama că nu putea să livreze rezultatele dorite.

„Plecarea mea de la naționala României și preluarea selecționatei Rusiei nu au nicio legătură între ele, deși presa din România a speculat asta. În 2016 am preluat naționala României cu obiectiv o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Însă, pe parcurs am simțit că lucrurile nu avansează, că echipa nu devine mai puternică. Am avut trei turnee majore, mai rămăsese un an până la Jocurile Olimpice și am tras linie. Cred că am fost sincer cu președintele federației și i-am spus că nu pot face mai mult. I-am spus că echipa are nevoie de cineva care este în permanență în țară, care poate lucra zilnic conectat la realitățile din handbalul românesc. Nu era ceva ce eu puteam face, așa că ne-am despărțit”, a declarat Ambros Martin pentru Handball Fast.

Întrebat dacă s-a simțit sub presiune în raport cu antrenorii și presa din România, Ambros Martin a adus cîteva lămuriri. „Nu i-aș spune presiune, pentru că nu m-a deranjat. Însă am realizat un lucru. Acela că trebuie să fii constant în contact cu jucătoarele, să fii în țară. Iar dacă vrei să combini jobul de selecționer cu cel de antrenor de echipă de club, atunci e de preferat să fii în aceeași țară”, a mai spus Ambros Martin.

Spaniolul a fost întrebat și ce crede despre șansele României de a se califica la Jocurile Olimpice. „Mi-aș dori asta. Am lucrat mult alături de acele fete și mi-aș dori să ajungă la Tokyo alături de noul lor antrenor, Thomas Ryde. E important să facă acei pași prin care să învețe să rezolve momentele-cheie ale meciurilor decisive”, a concluzionat Ambros Martin.

Poate te interesează şi:

Autor: Vasile Cenușă / 15 Aug. 2019

Încă un transfer tare pentru Ligă la Dinamo. A semnat Jamali

  După Jakov Vrankovic, campioana României la handbal masculin a mai făcut un transfer util în vederea participării cu succes în următoarea ediție de Liga Campionilor.

Autor: Andrei Szabo / 14 Aug. 2019

Handbalul rămâne singurul sport de echipă în cadrul CSM București

 Echipa de handbal feminin CSM București este singurul proiect care mai beneficiază de susținere din partea Primăriei Capitalei. 

Autor: Maria Sorescu / 13 Aug. 2019

Vipers Kristiansand i-a găsit înlocuitoare lui Kristine Lunde. Pe lista preliminară a fost și o româncă

 Echipa norvegiană Vipers Kristiansand a primit o grea lovitură în momentul în care portărița Kristine Lunde s-a accidentat. 

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 18 Aug. 2019

Vitoria lor sau victoria noastră? Analizăm hopul portughez din drumul spre grupele Europa League

 Cu antrenor nou și cu mai toți jucătorii veniți din 2017 încoace la club, Vitoria Guimaraes este o echipă entuziastă, periculoasă, dar și limitată din alte puncte de vedere. O analiză a viitoarei adversare a celor de la FCSB, în cele ce urmează.

Autor: Andrei Szabo / 17 Aug. 2019

Bundesliga: Dortmund debutează în forță. Mainz-ul lui Maxim pierde la scor. Rezultatele primei etape

 Borussia Dortmund a confirmat jocul bun din Supercupă și în prima etapă de campionat.

Autor: Andrei Szabo / 17 Aug. 2019

Marius Copil va face pereche cu Nick Kyrgios la US Open

 Marius Copil va fi prezent pe tabloul principal de la US Open, însă nu doar pe tabloul de simplu.