Special / A devenit Florin Tănase un jucător-problemă pentru FCSB?

Autor: Viorel Berbece

 

Fără antrenor principal, fără manager general, fără preparator fizic dar și fără un lider adevărat în teren, FCSB pare în acest moment un club în derivă, previzibil am spune la ce decizii s-au luat de la Palat în ultimii ani. Într-o mare de probleme, am ales să analizăm și situația lui Florin Tănase, poate cel mai controversat jucător din lotul lui FCSB.

Nu are Tănase talentul lui Coman, poate nici pe cel al lui Man, dar cifrele „vorbesc” în favoarea sa. 86 de meciuri pentru Viitorul, cu 24 de goluri și 14 pase decisive. Iar din 2016, de când s-a transferat la FCSB, în schimbul a 1,5 milioane de euro, Tănase a bifat 118 partide, cu 30 de goluri și 23 de pase decisive. Deloc rău pentru un fotbalist care poate juca oriunde în față, dar căruia parcă în ultima vreme nu i s-a găsit poziția ideală pentru un randament maxim.

Florin Tănase este un fotbalist muncitor, util lui FCSB, dar în articolul de față ne vom concentra mai mult asupra caracterului său și vom încerca să răspundem la întrebarea: este sau nu Tănase jucătorul-problemă din lotul lui FCSB?

Probabil nu am fi scris acest material dacă pe brațul lui Tănase nu ar fi stat pentru multă vreme banderola. Am scris despre lucrul acesta, despre faptul că el nu ar fi un lider adevărat, și anul trecut, iar timpul ne-a confirmat această afirmație. Fotbalistul originar din Găești nu are calități de lider și probabil că a purtat și va mai purta banderola doar pentru că este unul dintre preferații patronului, dar și pentru că în general jucătorii de la FCSB se cam feresc de titulatura de „căpitan”. Un lider adevărat nu și-ar fi acuzat niciodată colegii de situația actuală de la club, ci din contră, ar fi încercat să-și „ridice” colegii prin exemplul personal de devotament și umilitate. Credem că însuși jucătorul și-ar dori să scape de banderolă, pentru că această nedorită onoare îi afectează evoluția, dar și relația cu colegii.

În plus, Florin Tănase poate fi considerat un jucător-problemă și din pricina deselor sale plonjoane în careu. Făcea acest lucru și Marius Lăcătuș, dar asta era mai degrabă o excepție de la regulă, în vreme ce la Tănase putem vorbi despre o adevărată fixație. Astfel, s-a ajuns în situația în care „fluierașii” ezită să-i mai dea faulturi chiar și atunci când i s-ar cuveni, precum în ultima partidă de campionat, cu Astra, când FCSB ar fi trebuit să primească măcar un penalty pentru o intervenție la Tănase. Este o hibă în comportamentul său care ar trebui rezolvată repede, pentru că nu dă bine pentru viitorul său în primul rând, dar și pentru imaginea clubului de asemenea.

Nu în ultimul rând, se pare că și poziția sa în teren a devenit o problemă. Folosit în centrul atacului în ultima vreme, din pricina absențelor lui Gnohere și Hora, el nu dă un randament prea bun acolo, întrucât nu are calități specifice pentru această poziție. În schimb, nici în stânga atacului nu prea mai poate juca, pentru că acolo acționează mult mai bine Florinel Coman. Pe dreapta deobicei evoluează Dennis Man, acum accidentat. Unde mai punem că au fost aduși doi jucători cu experiență, Diogo Salomao și Thierry Moutinho. Probabil că singura poziție disponibilă ar fi cea de jucător în spatele vârfurilor sau de „vârf fals”, cum se spune, dar și acolo competiția devine din ce în ce mai grea, mai ales în mult visata formulă 4-3-3.

În concluzie, deși Florin Tănase este un jucător care a reușit și multe lucruri bune la FCSB, poate că ar fi mai bine pentru el, dar și pentru club, să prindă un transfer înainte de finele lunii august. Astfel, poate că și „naționala” ar câștiga un fotbalist destul de bun de atac pe viitor, iar Tănase și-ar recăpăta pofta de fotbal, dar și liniștea necesară performanței. Nu că ar fi neapărat un jucător-problemă acum, dar poate deveni o „bombă cu ceas” în vestiar în cel mai scurt timp, dacă va continua pe aceeași linie ca până acum!

 

Poate te interesează şi:

Autor: Viorel Berbece / 18 Aug. 2019

Vitoria lor sau victoria noastră? Analizăm hopul portughez din drumul spre grupele Europa League

 Cu antrenor nou și cu mai toți jucătorii veniți din 2017 încoace la club, Vitoria Guimaraes este o echipă entuziastă, periculoasă, dar și limitată din alte puncte de vedere. O analiză a viitoarei adversare a celor de la FCSB, în cele ce urmează.

Autor: Flaviu Ilie / 17 Aug. 2019

Liga 2: FC Argeș câștigă la limită derby-ul etapei a treia împotriva "U" Cluj

 FC Argeș a trecut de "U" Cluj la limită, scor 1-0, datorită golului înscris de căpitanul Năstăsie în minutul 58.

Autor: Viorel Berbece / 17 Aug. 2019

Liga 2/ UTA adoră 3-0. Gloria și Metaloglobus fac și ele scor. Primele rezultate ale etapei a treia

   A început și etapa a treia din noul sezon de Liga2. În meciurile jucate la ora 11 am asistat la o adevărată ploaie de goluri. UTA și Gloria Buzău își continuă parcursul perfect.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 18 Aug. 2019

Vitoria lor sau victoria noastră? Analizăm hopul portughez din drumul spre grupele Europa League

 Cu antrenor nou și cu mai toți jucătorii veniți din 2017 încoace la club, Vitoria Guimaraes este o echipă entuziastă, periculoasă, dar și limitată din alte puncte de vedere. O analiză a viitoarei adversare a celor de la FCSB, în cele ce urmează.

Autor: Andrei Szabo / 17 Aug. 2019

Bundesliga: Dortmund debutează în forță. Mainz-ul lui Maxim pierde la scor. Rezultatele primei etape

 Borussia Dortmund a confirmat jocul bun din Supercupă și în prima etapă de campionat.

Autor: Andrei Szabo / 17 Aug. 2019

Marius Copil va face pereche cu Nick Kyrgios la US Open

 Marius Copil va fi prezent pe tabloul principal de la US Open, însă nu doar pe tabloul de simplu.