Special/ „Spartanul” Marius Constantin și-a găsit liniștea la Mediaș

Autor: Viorel Berbece

 

Ar fi putut fi unul dintre fundașii centrali de bază ai naționalei (vezi aici echipa-tip a risipitorilor de talent din fotbalul românesc), dar viața extrasportivă și accidentările l-au ținut pe loc. Acum, Marius Constantin pare că și-a găsit liniștea la Gaz Metan Mediaș, fiind unul dintre cei mai buni fundași din Liga 1.

Mereu un bad-boy, Marius Constantin i-a cucerit repede pe fanii Rapidului prin răutatea și devotamentul său. De altfel, prima perioada petrecută în Giulești (2004-2011) a fost cea mai bună din cariera talentatului, dar capriciosului fundaș brașovean. Două Cupe (2005/2006, 2006/2007), o Supercupă (2007), dar mai ales un sfert de Cupă UEFA stau mărturie pentru acest lucru. Plus cele patru selecții adunate pentru echipa națională. Apoi, mai ales odată cu plecarea lui Răzvan Lucescu, a urmat declinul său. Și regretul că România a pierdut un fundaș central pe care se baza multă vreme.

Cu siguranță, Constantin a avut ofertele sale în perioada sa de glorie. Dar singura sa experiență în „afară” va rămâne scurta sa aventură în China, la Jiangsu Sainty (șapte meciuri în 2015, cu o Cupă a Chinei câștigată), sub comanda lui Dan Petrescu. În rest, între 2010-2017 cariera „SpartanuluI” a fost mai degrabă caracterizată de prestații nereușite, accidentări și alegeri neinspirate. 15 meciuri pentru FC Vaslui, în sezonul 2011 / 2012, doar trei pentru Rapid în sezonul 2012 / 2013, când s-a și accidentat serios (la ligamentele încrucișate ale genunchiului!), lucru care l-a făcut să regrete amarnic întoarcerea în Giulești, alte cinci meciuri pentru FC Brașov, în 2014 (după o pauză de un an și jumătate!) și apoi o perioadă cu „ups and downs” la ASA Tg. Mureș, pentru care a strâns 59 de meciuri și două goluri, în perioada 2014-2017. A trăit din nou drama ratării unui titlu la „mustață”, fiind pe teren în acel incredibil ASA Tg. Mureș - Oțeul 1-2, din 28 mai 2015.

Începutul sezonului 2017 / 2018 părea să aducă ultima mare șansă pentru cariera lui Marius Constantin. Gică Hagi a mizat pe experiența sa, dar și pe a unui alt fost rapidist, Ovidiu Herea, pentru a trece de APOEL Nicosia, în preliminariile Ligii. Iar trupa constănțeană nu a fost departe de a o elimina pe cea cipriotă, însă a capotat în prelungiri. A urmat apoi „dubla” de coșmar cu Salzburg (1-7 la general) din Europa League. La toate aceste meciuri, Constantin a fost titular. Și, la fel ca și ceilalți „veterani” a plătit „tribut” greu, fiind trecut pe margine apoi.

A fost motivul pentru care brașoveanul nu a încheiat respectivul sezon la Viitorul, ci la Gaz Metan Mediaș. La Mediaș, el și-a găsit în sfârșit liniștea, devenind unul dintre cei mai constanți fundași centrali din Liga 1, dar și „căpitanul” echipei care a lăsat o impresie plăcută în ultimii ani. Sigur, mai are uneori acele intervenții care l-au făcut celebru, precum și acele momente în care efectiv pare că își pierde capul, dar per total pare un fotbalist matur, lucru dovedit și de forma sa fizică de invidiat.

Ajuns la 34 de ani și cu peste 300 de meciuri în Liga 1, probabil că Marius Constantin are multe regrete în carieră. Cert este, însă, că ultima impresie lăsată e una pozitivă. Să vedem dacă Gaz Metan va fi ultima echipă pentru care el va juca sau glasul Giuleștiului îl va chema din nou. Iar o ofertă de acolo va fi greu de refuzat, chiar dacă mai degrabă Rapidul i-a rămas dator (financiar și nu numai) și nu invers!

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 01 Iul. 2020

Începe reconstrucția la FCSB? Briceag a semnat cu vicecampioana, Adi Popa a plecat

 FCSB are șanse minime la titlul de campioană, astfel că se pregătește pentru sezonul viitor. 

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

Liga 1: Dinamo a renunțat la mijlocaul Ioan Filip

 Clubul agrease inițial cu acesta să-i prelungească acordul cu încă o lună.

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

Bayern mută surprinzător. L-a adus pe Tanguy Kouassi

 Bayern se gândește la viitor și a adus un fundaş francez de doar 18 ani. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 01 Iul. 2020

Începe reconstrucția la FCSB? Briceag a semnat cu vicecampioana, Adi Popa a plecat

 FCSB are șanse minime la titlul de campioană, astfel că se pregătește pentru sezonul viitor. 

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea și-au aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor

 Viena a fost gazda tragerii la sorți pentru grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. 

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

Liga 1: Dinamo a renunțat la mijlocaul Ioan Filip

 Clubul agrease inițial cu acesta să-i prelungească acordul cu încă o lună.