Special / Echipa primei etape din noul sezon de Liga 2

Autor: Viorel Berbece

S-a încheiat prima etapa din noul sezon de Liga2, unul care se anunță foarte disputat. Încă din start, am avut câteva surprize, dar și câteva confirmări. Și acum încercăm să vă prezentăm premianții rundei (nu trageți în cei ce-ncearcă!), cu speranța că nu am omis pe nimeni.

Evident că există o notă subiectivă în tot ce este scris, iar a noastră este faptul că am încercat să dăm credit cu precăderile tinerilor, acolo unde s-a putut. Iată ce a ieșit:

Portar: Virgil Drăghia - A fost cel mai bun om al Rapidului, a blocat excelent în trei situații, contra celor doi Stoica din atacul surprinzătoarei Farul. Aici la fel de bine și-ar merita postul de titular și Ștefan Dobre, de la Ripensia, de nu ar fi fost inconștiența sa din final, care l-a făcut să fie eliminat.

Fundaș dreaptaMarius Tomozei - Nou-venit la UTA, Tomozei a recompensat încrederea primită și a fost unul dintre cei mai buni oameni ai trupei antrenate de Laszlo Balint. El a centrat la primul gol și a fost la originea celui de-al doilea, fiind un pericol constant la poarta lui Krell, prin incursiunile și centrările sale.

Fundaș centralMarco Ehmann: A deschis drumul către victoria lui CSM Reșița cu golul său, dar a oferit și siguranță în fața atacurilor purtate de Cristian Gavra și compania. Per total o evoluție încurajatoare pentru puștiul de 19 ani, împrumutat de la Dinamo.

Fundaș centralBruno Vasiu - Celălalt fundaș central al lui CSM Reșița în frumoasa victorie cu U Cluj. A înscris golul care a securizat victoria bănățenilor. Și a avut o prestație bună. Mai ales pentru un jucător aflat la prima experiență în liga secundă!

Fundaș stânga: Andrei Dragu: A dat golul decisiv în victoria lui ACS Viitorul Pandurii Tg. Jiu, vechea sa nouă echipă, 2-1, asupra celor de la Sportul Snagov. La 19 ani este unul dintre cei mai interesanți fundași de bandă din liga secundă. Pe această poziție un alt tânăr, Valentin Țicu, de la Petrolul, a avut o prestație solidă.

Mijlocaș: Madikaba Doumbia - Francezul de 26 de ani, aflat la cel de-al doilea sezon la Farul, a fost poate cel mai bun om al „marinarilor” în Regie. A recuperat multe baloane și le-a ținut piept cu brio mai tinerilor Drăghiceanu, Sefer și Lazăr. Aici și-ar merita la fel de bine locul și Sorin Bustea, de la UTA, autorul unui gol în partida cu Dunărea Călărași.

MijlocașAdrian Zaluschi - A coordonat acțiunile ofensive ale Ripensiei și a adus victoria echipei sale, după o acțiune superbă, într-un moment în care FC Argeș părea echipa pe val. 

Mijlocaș: Mario Bratu - Își merită locul în echipă, deși a jucat foarte puțin. Dar la 17 ani a demonstrat maturitate, asumându-și o acțiune personală pe un teren ud bine, la care se adaugă cutezanța unui șut de la 20 de metri, sub bară, pentru un eurogol de trei puncte ale Petrolului.

MijlocașCosmin Tucaliuc - Aflat la primul meci la seniori, puștiul împrumutat de Gloria Buzău de la Viitorul a înscris unicul gol al disputei avute de trupa lui Ilie Stan cu o altă nou-promovată, FK Csikszereda.

Atacant: Marius Fotescu - Noul jucător al Ripensiei a înscris golul etapei și a fost un jucător-cheie în victoria trupei timișorene pe terenul lui FC Argeș.

Atacant: Valentin Buhăcianu - Golgheterul de anul trecut al ligii secunde a demonstrat încă din prima etapă că nu e întâmplare ce s-a întâmplat sezonul trecut. A reușit o „dublă” de efect, în zdrobitoarea victorie a celor de la UTA în disputa cu Dunărea Călărași (3-0).

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 11 Dec. 2019

Schimbare de antrenor la Napoli. Gattuso îl înlocuiește pe Ancelotti

 Carlo Ancelotti a calificat-o pe Napoli în primăvara UEFA Champions League.

Autor: Georg Lorenz / 11 Dec. 2019

35. Bundesliga ca istorie (1997-1998): Nou-promovata câștigă titlul !

 Deznodământul probabil o senzație pentru toată istoria campionatului: Kaiserslautern (foto), noua promovată, condusă de antrenorul Otto Rehhagel (foto) câștigă titlul.

Autor: Andrei Szabo / 10 Dec. 2019

Deschamps și-a prelungit contractul cu naționala Franței

 Federaţia Franceză de Fotbal a anunțat că i-a prelungit contractul selecţionerului campioanei mondiale, Didier Deschamps. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 11 Dec. 2019

Concluziile lui Thomas Ryde după Mondialul de handbal feminin din Japonia

 Naționala României nu a reușit să prindă un loc care să-i asigure calificarea Jocurile Olimpice și a terminat cu o imagine cenușie Mondialul din Japonia.

Autor: Andrei Szabo / 11 Dec. 2019

Schimbare de antrenor la Napoli. Gattuso îl înlocuiește pe Ancelotti

 Carlo Ancelotti a calificat-o pe Napoli în primăvara UEFA Champions League.

Autor: Georg Lorenz / 11 Dec. 2019

35. Bundesliga ca istorie (1997-1998): Nou-promovata câștigă titlul !

 Deznodământul probabil o senzație pentru toată istoria campionatului: Kaiserslautern (foto), noua promovată, condusă de antrenorul Otto Rehhagel (foto) câștigă titlul.