10 tineri jucători de urmărit în noul sezon de Liga 1

Autor: Viorel Berbece

 

Regula U21 extinsă, deși controversată, va aduce o adevărată explozie în ceea ce privește numărul de tineri jucători folosiți în Liga 1. Ceea ce pe termen lung ar putea reprezenta o adevărată gură de oxigen pentru bugetele cluburilor de la noi. Ziarul de Sport vă oferă, ca în fiecare an, o listă a celor mai promițători tineri fotbaliști de urmărit în noul sezon de Liga 1.

Am luat în calcul atât potențialul jucătorilor, cât și șansele pe care aceștia le vor primi, voit sau nu, din partea antrenorilor pe parcursul acestui sezon de Liga 1. Am căutat cu precădere fotbaliști debutanți sau cvasi-debutanți în Liga 1. Rămân de urmărit și alte câteva nume, precum Alexi Pitu sau Jovan Markovic, jucători pe care pariam în trecut în aceeași rubrică, dar surprizele plăcute sunt mereu binevenite.

Mihai Aioani (19 ani, portar, Chindia) – La doar 19 ani, Aioani este deja un portar cu experiență. El a jucat nu mai puțin de 35 de meciuri în sezonul trecut pentru proaspăta promovată și de cele mai multe ori a oferit siguranță. Ajutat și de regula U21 extinsă, Aioani va prinde ceva meciuri și în Liga 1 și, dacă va convinge, atunci va ajunge opțiunea numărul 1 pentru trupa antrenată de Viorel Moldovan, iar cota sa va crește simțitor.

Ionuț Pop (21 de ai, portar, FC Hermannstadt) – După 6 ani petrecuți în Italia, cu precădere la AS Roma Primavera, dar și la echipe de Serie C, precum Andria sau Alessandria, Ionuț Pop se întoarce în România pentru a-și face un nume. Dintre tinerii jucători transferați în această vară de FC Hermannstadt, Pop este poate numele cel mai interesant, atât datorită CV-ului, cât și al potențialului său. Tânărul portar bihorean are misiunea de a-l face uitat pe Cătălin Căbuz și, deși va lupta pentru titularizare cu doi portughezi mai experimentați, noi credem că el va primi minute bune din partea lui Costel Enache, ajutat și de regula U21 extinsă. El ar putea ajunge în scurt timp unul dintre cei mai buni portari din Liga 1, dar și o soluție pentru naționala de tineret.

Marius Leca (19 ani, fundaș central sau dreapta, FC Viitorul) – Internaționalul U18 este unul dintre pariurile lui Gică Hagi pentru acest sezon. Cu un fizic bun, dar și o atitudine pe măsură, Leca poate fi o soluție imediată pentru apărarea celor de la Viitorul, mai ales că poate evolua atât ca fundaș central, cât și în poziția de fundaș dreapta. Hagi l-a folosit în Supercupă și i-ar putea minute bune în acest sezon.

Denis Haruț (20 de ani, fundaș dreapta, FC Botoșani) - La 20 de ani, Denis Haruț are în sfârșit parte de liniște, după un ultim sezon tumultuos la ACS Poli Timișoara, club pentru care a bifat chiar și prezențe în prima ligă în trecut. Haruț a fost unul dintre oamenii de bază a generației care a ratat de puțin calificarea la turneul final mondial U20 în fața viitoarei campioane Ucraina. Dacă va primi încredere și minute de joc, el poate deveni unul dintre cei mai interesanți fundași dreapta din Liga 1, precum și o nouă afacere pentru clubul moldav. Haruț poate evolua și în centrul defensiv, dar și ca mijlocaș defensiv, ceea ce l-ar putea ajuta să joace mai mult pentru noua sa echipă.

Marco Dulca (20 de ani, mijlocaș defensiv, FC Viitorul, foto) – Întors în țară după patru ani petrecuți la Swansea, fiul lui Cristi Dulca este hotărât să demonstreze că este unul dintre jucătorii cei mai promițători ai generației sale. De altfel, dacă nu s-ar fi accidentat, Dulca jr. ar fi avut șanse mari să fie și el prezent la europeanul de tineret recent încheiat. Cu jocuri în picioare, el poate reprezenta o nouă lovitură pe care Hagi o dă pe piața transferurilor, precum și o soluție de viitor chiar și pentru naționala mare.

Claudiu Petrila ( 18 ani, mijlocaș ofensiv, CFR Cluj) – Un mijlocaș ofensiv cu o viteză foarte bună, dar și destul de tehnic, Petrila va bifa cu siguranță mai multe minute în tricoul CFR-ului în acest sezon, iar cota sa ar putea exploda dacă va prinde câteva meciuri bune, precum și o selecționare la naționala U21. Petrila ar putea fi totodată un viitor transfer pe bani buni pentru CFR. 

Ovidiu Horșia ( 18 ani, mijlocaș ofensiv, Poli Iași) - După ce a fost om de bază la Clinceni, reușind cinci goluri în 28 de partide pentru trupa ilfoveană, Ovidiu Horșia a fost împrumutat de FCSB la Poli Iași. Iar acolo tânărul jucător originar din Târgu Mureș ar putea prinde multe jocuri, ajutat și de regula U21 extinsă, dar și de potențialul său. Un mijlocaș ofensiv cu explozie, precum și unul cu creativitate, Horșia ar putea fi chiar un om de bază în primul 11 pentru trupa antrenată de Mihai Teja.

Ioan Dumiter (20 de ani, atacant, Sepsi) – Despre noul atacant de la Sepsi, Ioan Dumiter, se vorbește foarte frumos. Și nu este un lucru întâmplător. Tânărul jucător originar din Banat a reușit nu mai puțin de 21 de goluri în 60 de meciuri în Liga 2, iar pasul spre primul eșalon a venit natural. Dumiter va evolua cu siguranță în multe meciuri pentru Sepsi, iar dacă golurile vor apărea repede în dreptul său, atunci acesta va primi cu siguranță și o telegramă de convocare la naționala de tineret.

Cristian Dumitru (17 ani, atacant, FCSB) – Că va fi împrumutat înapoi la Clinceni sau va rămâne în lotul celor de la FCSB, Dumitru este un atacant de urmărit pe viitor. Jucătorul originar din Buzău ar putea prinde câteva meciuri în tricoul vicecampioanei, ca înlocuitor pentru Ioan Hora și / sau Edy Gnohere, dacă acesta din urmă va rămâne. Un vârf cu mult tupeu, Dumitru ar putea reprezenta o mare lovitură pentru FCSB în viitor.

Robert Moldoveanu (20 de ani, atacant, Dinamo) - Deși este poate cel mai experimentat și mai cunoscut dintre jucătorii U21 din această listă, noi am ales să îl credităm pe Robert Moldoveanu în Top 10 tineri jucători de urmărit în acest sezon pentru faptul că acesta poate fi în sfârșit anul în care tânărul atacant dinamovist să explodeze. Experiența la Petrolul a fost una reușită, Moldoveanu fiind unul dintre cei mai buni ai trupei prahovene, iar cu accidentare care i-a întârzit progresul mult în spate, dinamovistul poate avea în sfârșit un sezon pe măsura valorii sale.

Alți jucători de urmărit (în continuare): Raul Baicu (atacant, 19 ani, Universitatea Craiova), Ștefan Baiaram (mijlocaș central, 16 ani, Universitatea Craiova), Florin Borța (fundaș dreapta, 20 ani, Universitatea Craiova), Alexandru Chilili (fundaș central, 16 ani, FC Voluntari), Andrei Cordea (20 ani, mijlocaș ofensiv, FC Hermannstadt), Cristian Costin (mijlocaș dreapta, 21 ani, FC Voluntari), Francisc Cristea (mijlocaș ofensiv, 18 ani, Poli Iași), Ion Gheorghe (mijlocaș dreapta, 19 ani, FC Voluntari), Yasin Hamed (atacant, 19 ani, Sepsi), Radu Motreanu (fundaș dreapta, 21 ani, Astra) Louis Munteanu (atacant, 17 ani, FC Viitorul), Robert Neciu (fundaș stânga, 20 de ani, Chindia), Călin Popescu (mijlocaș defensiv, 17 ani, Sepsi), Alexi Pitu (mijlocaș ofensiv, 17 ani, Viitorul), Ștefan Târnovanu (portar, 19 ani, Poli Iași), Alexandru Vodă (mijlocaș, 20 ani, FC Hermannstadt), Alexandru Zaharia (atacant, 19 ani, Poli Iași).

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Viorel Berbece / 14 Oct. 2019

Liga 2/ Echipa etapei a-11-a. Multe meciuri amânate, dar și multe goluri

 Nu mai puțin de patru de meciuri au fost amânate în etapa a-11-a din Liga 2. Este și motivul pentru care vom reveni asupra echipei etapei, odată ce toate meciurile se vor fi jucat. Până atunci, însă, am alcătuit un prim 11 al jucătorilor care s-au făcut remarcați în partidele care totuși s-au disputat în această etapă.

Autor: Andrei Szabo / 12 Oct. 2019

Liga 2: Liderul Turris pierde cu Metaloglobus, Mioveni se impune la Timișoara

 Etapa a 11 din Liga 2 a consemnat un eșec neașteptat pentru liderul Turris-Oltul Turnu Măgurele. 

Autor: Andrei Szabo / 12 Oct. 2019

Victorie istorică. Andorra, primul succes în preliminariile Campionatului European

 Altă dată era victimă sigură cu aproape orice echipă din Europa. 

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 14 Oct. 2019

Liga 2/ Echipa etapei a-11-a. Multe meciuri amânate, dar și multe goluri

 Nu mai puțin de patru de meciuri au fost amânate în etapa a-11-a din Liga 2. Este și motivul pentru care vom reveni asupra echipei etapei, odată ce toate meciurile se vor fi jucat. Până atunci, însă, am alcătuit un prim 11 al jucătorilor care s-au făcut remarcați în partidele care totuși s-au disputat în această etapă.

Autor: Maria Sorescu / 12 Oct. 2019

Dinamo a câștigat clar în Rusia, cu Chekhovskie Medvedi

 Dinamo Bucureşti a lăsat o impresie excelentă în deplasarea cu campioana Rusiei. 

Autor: Andrei Szabo / 12 Oct. 2019

Liga 2: Liderul Turris pierde cu Metaloglobus, Mioveni se impune la Timișoara

 Etapa a 11 din Liga 2 a consemnat un eșec neașteptat pentru liderul Turris-Oltul Turnu Măgurele.