"Noua oră de sport"! COSR a prezentat la Cluj un proiect pilot pentru ora de educație fizică în școli

 Campionii sportului românesc au prezentat la Cluj o propunere de “nouă oră de sport”, care aduce în atenţia guvernanţilor, dar şi a profesorilor, părinţilor şi copiilor, beneficiile mai multor discipline neglijate în mod obişnuit de programa şcolară.

La evenimentul organizat în cadrul Sports Festival au venit în mijlocul copiilor vedete precum Mihai Covaliu, Loredana Dinu, Alexandru Dedu, Ionuţ Rada şi port-drapelul României la trei ediţii ale JO de Iarnă, biatlonista Eva Tofalvi. Cei mici au avut ocazia să îşi încerce mâna la un sport de “vară”, scrimă, şi la unul “de iarnă”, biatlon.

“Nu dăm lecţii nimănui, este o propunere, o altfel de oră de sport care poate avea nenumărate beneficii pentru copii. Repet, este un proiect-pilot. Un alt mod de a privi ceea ce avem acum, o altă interpretare. Altcineva poate veni cu o idee mai bună. E clar că, dacă mergem în continuare cu ce avem acum, nu vom ajunge unde ne dorim. Astfel de iniţiative au menirea de a testa, de a aduce în atenţia copiilor şi părinţilor ce posibilităţi sunt la ora de sport”, a spus preşedintele COSR Mihai Covaliu, care s-a întrecut cu fostul fundaș al echipei naționale, Ionuţ Rada, la o probă adaptată de “biatlon”, în Parcul Central.

Vrem să scoatem în evidenţă că sunt diferite exerciţii care te pot introduce în disciplina respectivă fără să te deplasezi într-un loc special amenajat”, a mai spus Covaliu la evenimentul de la Sports Festival, cel mai mare festival sportiv din Europa de Est.

Şi partenerul lui de întrecere, ex-fotbalistul Ionuţ Rada, a aplaudat evenimentul: “Asta înseamnă sport până la urmă, înseamnă distracţie şi voie bună. Sunt bucuros de această iniţiativă. Le-am transmis copiilor să facă mişcare oriunde şi oricând.”

Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, vede în “Noua oră de sport” un proiect ce poate aduce schimbări reale: “Mi-a plăcut efervescenţa de aici, instalaţiile sunt ok, un eveniment bun pentru promovarea sportului de masă la noi în ţară”.

Chiar dacă temperatura la Cluj a trecut bine de 30 de grade, Eva Tofalvi a fost asaltată de copii doritori să afle tainele biatlonului şi, mai ales, ale armei aduse de sportivă. “Este cea mai importantă piesă pentru o biatlonistă. Copiilor le place. Îi atrage. Nu este uşoară, dar dacă înveţi, e chiar distractivă. Arma îţi dă sentimentul că eşti deasupra tuturor. Dacă ai o tragere fără greşeli, şi alergi decent, ai şanse la medalie”, a spus Eva, participantă la 6 ediții ale Jocurilor Olimpice de Iarnă.

foto: Sports Net Management

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 12 Oct. 2019

Moment istoric. Primul maraton sub 2 ore, reușit de Eliud Kipchoge

 Lumea atletismului este în fața unui moment istoric. Kenyanul Eliud Kipchoge, 34 de ani, a reuşit să alerge maratonul sub două ore, o performanţă unică până acum.

Autor: Maria Sorescu / 06 Oct. 2019

Alina Rotaru, locul 6 în finală la săritură în lungime, la Mondialele de la Doha

 România a terminat fără medalie la Campionatele Mondiale de la Doha. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Oct. 2019

VIDEO / Record mondial pentru Dalilah Muhammad la 400 de metri garduri

 Americanii au impresionat la ediția din acest an a Campionatelor Mondiale de la Doha. 

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 14 Oct. 2019

Liga 2/ Echipa etapei a-11-a. Multe meciuri amânate, dar și multe goluri

 Nu mai puțin de patru de meciuri au fost amânate în etapa a-11-a din Liga 2. Este și motivul pentru care vom reveni asupra echipei etapei, odată ce toate meciurile se vor fi jucat. Până atunci, însă, am alcătuit un prim 11 al jucătorilor care s-au făcut remarcați în partidele care totuși s-au disputat în această etapă.

Autor: Maria Sorescu / 12 Oct. 2019

Dinamo a câștigat clar în Rusia, cu Chekhovskie Medvedi

 Dinamo Bucureşti a lăsat o impresie excelentă în deplasarea cu campioana Rusiei. 

Autor: Andrei Szabo / 12 Oct. 2019

Liga 2: Liderul Turris pierde cu Metaloglobus, Mioveni se impune la Timișoara

 Etapa a 11 din Liga 2 a consemnat un eșec neașteptat pentru liderul Turris-Oltul Turnu Măgurele.