"Noua oră de sport"! COSR a prezentat la Cluj un proiect pilot pentru ora de educație fizică în școli

 Campionii sportului românesc au prezentat la Cluj o propunere de “nouă oră de sport”, care aduce în atenţia guvernanţilor, dar şi a profesorilor, părinţilor şi copiilor, beneficiile mai multor discipline neglijate în mod obişnuit de programa şcolară.

La evenimentul organizat în cadrul Sports Festival au venit în mijlocul copiilor vedete precum Mihai Covaliu, Loredana Dinu, Alexandru Dedu, Ionuţ Rada şi port-drapelul României la trei ediţii ale JO de Iarnă, biatlonista Eva Tofalvi. Cei mici au avut ocazia să îşi încerce mâna la un sport de “vară”, scrimă, şi la unul “de iarnă”, biatlon.

“Nu dăm lecţii nimănui, este o propunere, o altfel de oră de sport care poate avea nenumărate beneficii pentru copii. Repet, este un proiect-pilot. Un alt mod de a privi ceea ce avem acum, o altă interpretare. Altcineva poate veni cu o idee mai bună. E clar că, dacă mergem în continuare cu ce avem acum, nu vom ajunge unde ne dorim. Astfel de iniţiative au menirea de a testa, de a aduce în atenţia copiilor şi părinţilor ce posibilităţi sunt la ora de sport”, a spus preşedintele COSR Mihai Covaliu, care s-a întrecut cu fostul fundaș al echipei naționale, Ionuţ Rada, la o probă adaptată de “biatlon”, în Parcul Central.

Vrem să scoatem în evidenţă că sunt diferite exerciţii care te pot introduce în disciplina respectivă fără să te deplasezi într-un loc special amenajat”, a mai spus Covaliu la evenimentul de la Sports Festival, cel mai mare festival sportiv din Europa de Est.

Şi partenerul lui de întrecere, ex-fotbalistul Ionuţ Rada, a aplaudat evenimentul: “Asta înseamnă sport până la urmă, înseamnă distracţie şi voie bună. Sunt bucuros de această iniţiativă. Le-am transmis copiilor să facă mişcare oriunde şi oricând.”

Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, vede în “Noua oră de sport” un proiect ce poate aduce schimbări reale: “Mi-a plăcut efervescenţa de aici, instalaţiile sunt ok, un eveniment bun pentru promovarea sportului de masă la noi în ţară”.

Chiar dacă temperatura la Cluj a trecut bine de 30 de grade, Eva Tofalvi a fost asaltată de copii doritori să afle tainele biatlonului şi, mai ales, ale armei aduse de sportivă. “Este cea mai importantă piesă pentru o biatlonistă. Copiilor le place. Îi atrage. Nu este uşoară, dar dacă înveţi, e chiar distractivă. Arma îţi dă sentimentul că eşti deasupra tuturor. Dacă ai o tragere fără greşeli, şi alergi decent, ai şanse la medalie”, a spus Eva, participantă la 6 ediții ale Jocurilor Olimpice de Iarnă.

foto: Sports Net Management

Poate te interesează şi:

05 Iul. 2019

27 de medalii pentru ”tricolori” la Balcaniada de la Cluj!

 Atleții din România au terminat competiția destinată juniorilor 1 pe locul doi în clasamentul pe țări, cu opt titluri supreme, zece medalii de argint și nouă de bronz.

21 Iun. 2019

A 10-a ediție a DHL Carpathian Marathon este SOLD OUT!

  Ediția cu numărul 10 a DHL Carpathian Marathon powered by MPG este SOLD OUT datorită celor peste 1.500 de alergători care și-au exprimat deschis dorința de a trăi LIVE experiența din inima Carpaților, sâmbăta aceasta, pe 22 iunie, la Cheile Grădiștei, Fundata!

Autor: Maria Sorescu / 09 Iun. 2019

Florentina Marincu Iuşco s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

 România are trei sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 20 Iul. 2019

Analiză / Viitorul, mereu bună în țară. Gata și de Europa?

  Jocul celor de la Viitorul Constanța încântă (și) în acest debut de sezon. Dar dacă trupei lui Hagi îi lipsește ceva pentru a deveni una consacrată, aceea e o performanță europeană notabilă. E momentul acum?

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

FCSB și Universitatea Craiova merg la braț în turul doi preliminar al Europa League, într-o seară cu multe surprize

  Cum era de așteptat, Universitatea Craiova și FCSB s-au impus și în manșa retur din turul 1 preliminar al Europa League, într-o seară europeană cu multe surprize.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Iul. 2019

Patricia Țig, surpriză de proporții la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig, revenită în circuit după doi ani de pauză, a trecut de Anastasia Sevastova, locul 11 WTA, în optimile de la BRD Bucharest Open.