Wimbledon: Nadal critică stabilirea capilor de serie. Bianca Andreescu a declarat forfait

Autor: Maria Sorescu

Turneul de la Wimbledon va începe în mai puțin de o săptămână, dar evenimentul naște numeroase discuții.

Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, i-a criticat pe organizatorii turneului de la Wimbledon, care nu respectă clasamentul ATP când stabilesc capii de serie.

Aceștia ţin cont de rezultatele jucătorilor pe iarbă, iar criteriul respectiv este favorabil elveţianului Roger Federer.

Spaniolul va pierde statulul de favorit principal pe jumătatea inferioară a tabloului de simplu, iar locul său va fi luat de Roger Federer, ca favorit numărul 2, datoriză rezultatelor mai bune înregistrate de elveţian pe iarbă. Favoritul principal va fi liderul ATP, sârbul Novak Djokovici.

Nadal a câştigat de două ori turneul de la Wimbledon, în 2008 şi 2010, în timp ce Federer a triumfat de opt ori, ultima dată în 2017.

În altă ordine de idei, jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 25 WTA, a declarat forfait pentru turneul de la Wimbledon. Ea este în continuare nerefăcută după accidentarea suferită la umăr, la turneul de la Miami, din martie. 

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 18 Iul. 2019

Patricia Țig, surpriză de proporții la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig, revenită în circuit după doi ani de pauză, a trecut de Anastasia Sevastova, locul 11 WTA, în optimile de la BRD Bucharest Open.

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

Simona, the best is yet to come sau de ce Halep va reuși și mai mult de acum încolo

   Simona Halep a câștigat de o manieră categorică turneul de la Wimbledon, iar finala cu nemesis-ul numit Serena Williams a venit ca o încununare a eforturilor sale din ultima vreme. Ce urmează pentru Simona? Noi credem că acesta e doar începutul apogeului în tenis pentru campioana noastră.

13 Iul. 2019

Simona Halep, noua Regină la Wimbledon! Premieră istorică pentru România

Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2, finala turneului de la Wimbledon în faţa Serenei Williams, fiind prima jucătoare din România care reuşeşte să se impună la All England Club.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 20 Iul. 2019

Analiză / Viitorul, mereu bună în țară. Gata și de Europa?

  Jocul celor de la Viitorul Constanța încântă (și) în acest debut de sezon. Dar dacă trupei lui Hagi îi lipsește ceva pentru a deveni una consacrată, aceea e o performanță europeană notabilă. E momentul acum?

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

FCSB și Universitatea Craiova merg la braț în turul doi preliminar al Europa League, într-o seară cu multe surprize

  Cum era de așteptat, Universitatea Craiova și FCSB s-au impus și în manșa retur din turul 1 preliminar al Europa League, într-o seară europeană cu multe surprize.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Iul. 2019

Patricia Țig, surpriză de proporții la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig, revenită în circuit după doi ani de pauză, a trecut de Anastasia Sevastova, locul 11 WTA, în optimile de la BRD Bucharest Open.