Doliu în sportul de iarnă românesc. S-a stins Dumitru Focşeneanu, vicecampion mondial la bob

Autor: Andrei Szabo

Dumitru Focşeneanu, vicecampion mondial la bob, a decedat la vârsta de 83 de ani. El a făcut parte din echipa României ca frânar de bob la Jocurile Olimpice de iarnă din 1964, 1968, 1972 şi 1976.

Împreună cu pilotul Ion Panţuru, a câştigat două medalii în competiţiile de bob - 2 persoane din cadrul Campionatelor Mondiale: argint la Campionatul Mondial din 1969 şi bronz la Campionatul Mondial din 1973.

Dumitru Focşeneanu s-a născut în 8 noiembrie 1935, la Breaza. A început să practice sportul de la vârsta de 11 ani, cu fotbal şi lupte. El a trecut apoi la bob şi a avut o ascensiune importantă datorită lui Ion Panţuru. În primul an de activitate a devenit vicecampion european şi mondial ca împingător în probele de bob 2 şi 4 persoane.

Performanţele sale: locul II la CE Cervinia - bob 2 persoane, alături de Ion Panţuru; locul II şi în proba de 4 persoane, alături de Ion Panţuru, R. Ţancov, Nicolae Neagoe; locul II la CM Lake Placid - bob 2 persoane; în 1971, la Igls, aur european la bob 4 persoane, alături de Ion Panţuru, Dumitru Pascu, Ion Zangor; în 1973 la CM Lake Placid medalie de bronz alături de Ion Panţuru. 

Poate te interesează şi:

Autor: Pompiliu Constantin / 05 Oct. 2019

Ce înseamnă numirea lui Octavian Morariu în funcția de preşedinte al noii Comisii CIO de Evaluare a Candidaturilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă

 Comitetul Internațional Olimpic a schimbat componența comisiilor de evaluare a candidaturilor pentru găzduirea ediţiilor de vară, respectiv iarnă, ale Jocurile Olimpice.

Autor: Andrei Szabo / 27 Sept. 2019

Victorii pentru Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc în Erste Liga

 Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc au arătat un joc bun în acest start de sezon al Erste Liga, competiția internațională regională de hochei pe gheață.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2019

Marcel Hirscher se retrage din activitatea sportivă

 Hirscher a câştigat 67 de curse de Cupă mondială. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 12 Noi. 2019

Noul ministru al sportului, Ionuț Stroe, și-a prezentat obiectivele

 Premierul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan au asistat înscăunarea în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului a lui Ionuţ Stroe.

Autor: Andrei Szabo / 12 Noi. 2019

Sepsi l-a instalat pe Leo Grozavu în locul lui Laszlo Csaba

 Conducerea lui Sepsi Sfântu Gheorghe a decis să se despartă de antrenorul Laszlo Csaba în urma rezultatelor sub așteptări.

Autor: Andrei Szabo / 11 Noi. 2019

Surprize la Turneul Campionilor. Nadal, Federer și Medvedev, învinși

 Doar Novak Djokovic și-a confirmat statutul de favorit la Turneul Campionilor de la Londra.