Nu le e frică de ruși! Boxeurii români vor să cucerească Minskul

Autor: Viorel Berbece

 

Lotul național de box al României pentru cea de-a două ediție a Jocurilor Europene se află la final de pregătire. Prin exerciții cu mingea medicinală, sesiuni de palmări sau runde „la bețe”, tinerii boxeuri trag din greu pentru a aduce cât mai multe medalii delegației noastre. Pe Robert Jitaru și compania nu-i sperie faptul că vor boxa la Minsk, acolo unde ar putea avea un adversar în plus la masa arbitrilor. Toți sunt hotărâți să meargă până la capăt în turneu. Cu atât mai mult cu cât Jocurile Olimpice sunt și ele la orizont!


Obiectiv îndrăzneț: 4-5 medalii!


Maestrul Dumitru Dorobanțu crede în șansa sportivilor noștri. Antrenorul de la CS Dinamo speră la cât mai multe clasări pe podium.

Avem speranțe mari și mergem cu 4-5 copii la medalii acolo. Eu cred că măcar 2-3 medalii sunt asigurate. Îi simt foarte hotărâți pe băieți, simt că vor să-și pună în valoare potențialul arătat în pregătiri, acolo unde s-au comportat exemplar. Obiectivul nostru final este să avem cât mai mulți boxeuri la Olimpadă. Cred că rușii sunt principalii noștri adversari la medalii și sperăm ca rezultatele să fie cele corecte de data aceasta. Consider că această competiție este un test de maturitate pentru Arădoaie, pentru Jitaru, pentru Suciu și ceilalți.” a declarat Dorobanțu.

Românii au câteva arme secrete rezervate rușilor

Un stelist și un dinamovist, Robert Jitaru și Andrei Arădoaie sunt principalii noștri favoriți la aur. Deja campioni europeni la categoria U22, amândoi țintesc foarte sus, cu același vis, gloria olimpică! Pentru asta ei se bazează și pe niște lovituri deosebite. Jitaru are un upercut de stânga marcă înregistrată, în vreme ce Arădoaie pregătește croșee de dreapta devastatoare.

Jitaru vrea să îi calce pe urme lui Dorel Simion, campion european chiar la Minsk, în 1998 și, de ce nu, să-l și depășească: „Obiectivul meu principal la Jocurile Europene este locul 1. Nu există pentru mine să nu mă întorc cu o medalie. Rușii sunt principalii noștri adversari, dar mai sunt si boxeurii din Anglia, Franța sau Irlanda. Mizez pe upercutul meu de stânga, cu arma asta m-am antrenat cel mai bine și sunt sigur că așa o să-mi suprind adversarii. Eu am foarte mare încredere în mine și îmi doresc foarte mult să ies campion olimpic. ”

„Mă simt foarte motivat. Eu și antrenorul avem un țel foarte înalt, și anume Olimpiada și atunci trebuie să avem o motivație extrem de bună. Îmi doresc să întâlnesc cel mai puternic adversar încă din primul tur, pentru a ști ce am de făcut pe mai departe. Lucrez mult la croșeul meu de dreapta. Sper ca lovitura mea să fie o surpriză mare pentru ei (pentru ruși – n.red.). Marele meu vis este o medalie de aur la Olimpiadă!” a declarat Arădoaie, sportivul ieșean legitimat la CS Dinamo.

Dorință mare de afirmare, dar și de revanșă


Multiplu campion național la juniori, Vasile Suciu caută confirmarea valorii sale și la seniori: „ Vreau să aduc o medalie acasă. M-am pregătit mult pentru aceaste Jocuri Europene și sper să am un rezultat pozitiv. Principalul meu adversar este un francez, vicecampion olimpic. Pe termen lung, îmi doresc o medalie la Jocurile Olimpice. Sper să aduc glorie țării!”
a declarat sportivul sibian legitimat la CSM Bacău.

Pentru Cosmin Gîrleanu competiția din capitala Belarusului are o miză dublă, după ce a pierdut tot în spațiul ex-sovietic o finală în acest an, din cauza arbitrajului. Hunedoreanul caută acum revanșa, dar și încă un rezultat care să îl ducă pe urmele lui Mihai Leu, cel mai cunoscut boxeur din județul său natal.

„ Mă simt pregătit și obiectivul meu este să aduc o medalie cât mai strălucitoare. Un rus și un georgian sunt cei mai tari adversari pe categoria mea, dar trebuie să abordez fiecare meci cu seriozitate. O să dau tot ce pot ca să nu mai am probleme cu arbitrajul. Muncesc zi de zi pentru a-i călca pe urme lui Mihai Leu, iar visul meu este de a mă califica la Olimpiada și a aduce o medalie pentru țara mea!” a spus Gîrleanu.

Jocurile Europene de la Minsk au loc în perioada 21 – 30 iunie. Lotul național de box pentru această competiție cuprinde 10 sportivi: Maria Nechita, Lăcrămioara Perijoc, Andrei Arădoaie, Alberto Biro, Vasile Suciu, Marian Piţa, Marian Şchiopu, Mihai Nistor, Robert Jitaru și Cosmin Gîrleanu.

foto: Robert Jitaru (Sports Net Management)

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 03 Iul. 2019

Pompiliu Dascălu a preluat naționala de volei feminin a Luxemburgului

 Voleiul feminin din Luxemburg va avea la cârmă un român.

02 Iul. 2019

"Noua oră de sport"! COSR a prezentat la Cluj un proiect pilot pentru ora de educație fizică în școli

 Campionii sportului românesc au prezentat la Cluj o propunere de “nouă oră de sport”, care aduce în atenţia guvernanţilor, dar şi a profesorilor, părinţilor şi copiilor, beneficiile mai multor discipline neglijate în mod obişnuit de programa şcolară.

01 Iul. 2019

Laura Coman: "Team Romania a arătat ca o echipă frumoasă și unită!"

 Portdrapelul delegației tricolore și medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Minsk, tirista Laura Coman este mândră de evoluția colegilor ei în capitala în Belarusului și se declară optimistă în perspectiva Olimpiadei de la Tokyo din 2020.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 20 Iul. 2019

Analiză / Viitorul, mereu bună în țară. Gata și de Europa?

  Jocul celor de la Viitorul Constanța încântă (și) în acest debut de sezon. Dar dacă trupei lui Hagi îi lipsește ceva pentru a deveni una consacrată, aceea e o performanță europeană notabilă. E momentul acum?

Autor: Viorel Berbece / 18 Iul. 2019

FCSB și Universitatea Craiova merg la braț în turul doi preliminar al Europa League, într-o seară cu multe surprize

  Cum era de așteptat, Universitatea Craiova și FCSB s-au impus și în manșa retur din turul 1 preliminar al Europa League, într-o seară europeană cu multe surprize.

Autor: Flaviu Ilie / 18 Iul. 2019

Patricia Țig, surpriză de proporții la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig, revenită în circuit după doi ani de pauză, a trecut de Anastasia Sevastova, locul 11 WTA, în optimile de la BRD Bucharest Open.