Federaţia australiană de rugby i-a reziliat contractul lui Israel Folau. Reacţia sportivului

Autor: Andrei Szabo

Diferendul între Israel Folau şi Federaţia australiană de rugbyeste departe de a se fi terminat. Organismul de conducere de la Antipozi i-a reziliat contractul de jucător profesionist lui Israel Folau, după afirmaţiile homofobe făcute de acesta la începutul anului.

Contractul lui Folau a fost reziliat de la mijlocul lunii aprilie, însă rugbistul a cerut să fie audiat de Comsia de disciplină a forului. Audierea, care a avut loc la începutul acestei luni, nu a adus nimic nou, astfel că Rugby Australia decis încă o dată rezilierea contractului.

Folau are 72 de ore să conteste şi această decizie, dar, potrivit presei australiene, sportivul nu are de gând să mai apeleze la comisa forului şi se va duce direct în instanţele civile pentru a contesta rupertea contractului său.

"A fost un privilegiu şi o onoare să reprezint Australia şi Noua Galie de Sud, practicând sportul pe care îl iubesc. În calitate de australieni, ne naştem cu anumite drepturi, înclusiv cel de libertate religioasă şi cel de liberă exprimare. Credinţa creştină a făcut parte mereu din viaţa mea şi cred că datoria mea în calitate de creştin este de a împărtăşi cuvântul lui Dumnezeu. Susţinerea convingerile mele religioase nu trebuie să împiedice capacitatea mea de a munci sau de a juca pentru clubul meu şi pentru ţara mea", a declarat Folau.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 07 Mar. 2020

Naționala de rugby a României, învinsă de Rusia

 România rămâne cu un singur succes în Rugby Europe Championship, al doilea eșalon continental de rugby.

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Naționala de rugby a României a învins Spania în Rugby Europe Championship

 După eșecurile cu Portugalia și Georgia, naţionala României de rugby a bifat prima victorie în Rugby Europe Championship.

Autor: Maria Sorescu / 31 Ian. 2020

Suporterii lui Dinamo au preluat 10% dintre acțiunile clubului

 Dinamo duce lipsă de bani, iar suporterii au decis să salveze echipa.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.