Federaţia australiană de rugby i-a reziliat contractul lui Israel Folau. Reacţia sportivului

Autor: Andrei Szabo

Diferendul între Israel Folau şi Federaţia australiană de rugbyeste departe de a se fi terminat. Organismul de conducere de la Antipozi i-a reziliat contractul de jucător profesionist lui Israel Folau, după afirmaţiile homofobe făcute de acesta la începutul anului.

Contractul lui Folau a fost reziliat de la mijlocul lunii aprilie, însă rugbistul a cerut să fie audiat de Comsia de disciplină a forului. Audierea, care a avut loc la începutul acestei luni, nu a adus nimic nou, astfel că Rugby Australia decis încă o dată rezilierea contractului.

Folau are 72 de ore să conteste şi această decizie, dar, potrivit presei australiene, sportivul nu are de gând să mai apeleze la comisa forului şi se va duce direct în instanţele civile pentru a contesta rupertea contractului său.

"A fost un privilegiu şi o onoare să reprezint Australia şi Noua Galie de Sud, practicând sportul pe care îl iubesc. În calitate de australieni, ne naştem cu anumite drepturi, înclusiv cel de libertate religioasă şi cel de liberă exprimare. Credinţa creştină a făcut parte mereu din viaţa mea şi cred că datoria mea în calitate de creştin este de a împărtăşi cuvântul lui Dumnezeu. Susţinerea convingerile mele religioase nu trebuie să împiedice capacitatea mea de a munci sau de a juca pentru clubul meu şi pentru ţara mea", a declarat Folau.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 14 Aug. 2019

Handbalul rămâne singurul sport de echipă în cadrul CSM București

 Echipa de handbal feminin CSM București este singurul proiect care mai beneficiază de susținere din partea Primăriei Capitalei. 

Autor: Andrei Szabo / 11 Aug. 2019

Africa de Sud a câștigat turneul Rugby Championship

 Selecţionata Africii de Sud pornește cu un moral de fier la Cupa Mondială din Japonia.

Autor: Maria Sorescu / 07 Aug. 2019

Cum a cucerit România prima medalie la Jocurile Olimpice

 Prima participare a României la Jocurile Olimpice a fost în anul 1900, iar după 14 ani a fost fondat Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 18 Aug. 2019

Vitoria lor sau victoria noastră? Analizăm hopul portughez din drumul spre grupele Europa League

 Cu antrenor nou și cu mai toți jucătorii veniți din 2017 încoace la club, Vitoria Guimaraes este o echipă entuziastă, periculoasă, dar și limitată din alte puncte de vedere. O analiză a viitoarei adversare a celor de la FCSB, în cele ce urmează.

Autor: Andrei Szabo / 17 Aug. 2019

Bundesliga: Dortmund debutează în forță. Mainz-ul lui Maxim pierde la scor. Rezultatele primei etape

 Borussia Dortmund a confirmat jocul bun din Supercupă și în prima etapă de campionat.

Autor: Andrei Szabo / 17 Aug. 2019

Marius Copil va face pereche cu Nick Kyrgios la US Open

 Marius Copil va fi prezent pe tabloul principal de la US Open, însă nu doar pe tabloul de simplu.