CFR Cluj, campioana Ligii 1. Reacțiile din Gruia

Autor: Andrei Szabo

„Să fie omenie ... ” cereau printr-un banner fanii Craiovei deplasați la Cluj. Un egal le-ar fi avantajat pe ambele cluburi. CFR câștiga titlul și Craiova avea nevoie doar de egal cu Viitorul pentru a merge în Europa League.

Însă lucrurile nu au stat așa. CFR Cluj s-a impus cu 1-0 și a câştigat titlul de campioană a României, deși pe final le-a permis oaspeților să-și creeze ocazii.

Astfel, trupa lui Dan Petrescu a cucerit tilul pentru a cincea oară în istoria sa şi pentru a doua oară consecutiv. În meciul cu Craiova, CFR a înscris în minutul 11. Kelici l-a împins în careu pe Păun, iar Haţegan a dictat penalty, transformat de Culio. 

Cu o etapă înainte de final, CFR Cluj are cinci puncte avans faţă de ocupanta locului 2, FCSB. CFR Cluj a mai câştigat titlul de campioană în 2008, 2010, 2012 şi 2018. După meciul cu Craiova a avut loc și festivitatea de premiere a clujenilor.

"Mă bucur că am trei titluri cu CFR, sper ca la anul să mai fie unul. S-a spart gheaţa că s-au câştigat două campionate la rând, sperăm că la anul să mai câştigăm unul şi să intrăm în grupele cupelor europene. Au fost unele probleme la noi, dar din fericire totul s-a rezulvat. Din păcate, au fost mulţi antrenori la CFR în acest an, dar îi felicit pe toţi, de la Edi Iordănescu până la Conceicao şi până la Alin Minteuan şi după aceea a fost cel mai bine pentru noi să vină Dan Petrescu. Nu plec nicăieri, de asta am semnat un nou contract pe trei ani şi sunt foarte bucuros că rămân aici", a declarat Mario Camora, la Telekom Sport.

"Mă bucur că sunt la al patrulea titlu al meu. Fiecare titlu a fost frumos, mă bucur ca prima oară. În fotbal trebuie să tebucuri pentru că nu ştii ce îţi oferă viitorul. Aici m-am realizat ca jucător şi mă bucur foarte mult. Cred că experienţa şi-a spus cuvântul, toţi colegii mei au muncit extraordinar. Prefer o alunecare unui dribing, ceea ce înseamnă mai multă muncă decât spectacol", a declarat Ciprian Deac la Digisport.

„Aceşti băieţi extraordinari merită felicitări. Mă bucur că am luat decizia să mă întorc, pentru că nu am fost sigur de ea. Dacă câştigi trofee, e clar că te bucuri. Meritul este al jucătorilor şi al celor care au condus echipa înaintea mea. Edi Iordănescu a condus-o vreo două meciuri, Conceicao marea majoritate, Alin Minteuan a avut şi el cinci meciuri şi eu am fost un fel de atacant care trebuia să finalizez ce au început ei. Munca mea a fost cea mai grea, pentru că în play-off meciurile sunt de trei puncte, nu ca în campionat când sunt meciuri de 1,5 puncte. Nu prea am dormit, şi de stres, nu mi-a fost uşor, mai ales când ştiam că presiunea va fi foarte mare. Trofeul ăsta trebuie împărţit cu ceilalaţi antrenori care au fost aici. Am fost un atacant, care trebuie să finalizeze ce au început alţii, iar munca atacantului este cea mai grea. Cred că cel mai mare merit îl are Toni Conecicao, care a condus echipa mult timp, dar să nu uităm nici de Alin, nici de Edi iordănescu.”, a declarat antrenorul Dan Petrescu. 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant. 

Autor: Maria Sorescu / 29 Mai 2020

VIDEO / Steaua Roșie Belgrad a devenit campioana Serbiei

 Cu trei etape înainte de final, campionatul Serbiei și-a desemnat câștigătoarea titlului. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.