Caster Semenya, aur în cursa de 800 de metri de la Diamond League Doha

Autor: Maria Sorescu

La două zile după ce a pierdut la TAS procesul cu IAAF privind regulamentul sportivelor cu nivel ridicat cu hormoni, sud-africana Caster Semenya a triumfat în proba de 800 de metri din cadrul reuniunii atletice de la Doha din Diamond League.

Semenya a fost cronometrată cu timpul de un minut, 54 de secunde şi 98 de sutimi de secundă, la aproape trei secunde de ocupanta locului secund, Francine Niyonsaba din Burundi.

Această reuninune atletică ar putea fi ultima din cariera sportivei din Africa de Sud, deoarece regula IAAF privind diferenţele de dezvoltare sexuală va intra în vigoare la 8 mai.

"Niciun om nu mă poate opri din a alerga. Cum să mă retrag când am 28 de ani? Mă simt încă tânără, cu energie. Mai am zece ani sau mai mult de atletism. Nu contează cum o să fac, ceea ce contează este că sunt aici, nu plec nicăieri", a afirmat Semenya, pentru BBC.

Federaţia Internaţională de Atletism, IAAF, a anunţat, în urmă cu un an, o clasificare separată a atleţilor, pe baza Diferenţei de Dezvoltare Sexuală (DDS), care presupune că sportivele cu nivel natural de hormoni ridicat, cum este şi Semenya, să urmeze un tratament de diminuare, reducându-şi nivelul de testosteron şi menţinându-l apoi pentru a putea să concureze pe plan internaţional.

 

Poate te interesează şi:

17 Mai 2019

DHL Carpathian Marathon, șansa unei aventuri de 10, în inima Carpaților! Înscrierile continuă

  DHL Carpathian Marathon powered by MPG a ajuns la ediție aniversară în 2019, iar numeroși susținători, sportivi și persoane publice, au decis să fie alături de evenimentul care oferă șansa unei aventuri de 10, în inima Carpaților. 

Autor: Andrei Szabo / 12 Mai 2019

Kenyenii au câştigat Semimaratonul Internaţional Bucureşti

 Sportivii africani au dominat Bucharest Half Marathon. 

Autor: Andrei Szabo / 16 Apr. 2019

VIDEO / Maratonul de la Boston, dominat de kenyeni și etiopieni

 Maratonul de la Boston este o etapă din circuitul mondial de maraton, iar evenimentul a adus cei mai buni atleți la start.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 21 Mai 2019

Simona Halep a plecat spre Paris. Gândurile jucătoarei înainte de Roland Garros

 Au mai rămas câteva zile până la startul Roland Garrosului. 

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2019

Doliu în Formula 1. S-a stins Niki Lauda

 Una dintre cele mai cunoscute figuri ale Formulei 1 ne-a părăsit. 

Autor: Maria Sorescu / 20 Mai 2019

Darius Olaru a semnat cu FCSB

 FCSB continuă să mizeze pe jucători tineri.