UNIDANS – proiect destinat dansului adaptat și incluziv

Autor: Maria Sorescu

În perioada 24 – 27 martie 2019, la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, au avut loc mai multe evenimente care au marcat lansarea proiectului Erasmus Plus Sport UNIDANS – strategie incluzivă destinată tinerilor cu abilități limitate.

În cadrul conferinței de presă, organizațiile partenere, Asociația Școala de Antrenori IOAN KUNST GHERMĂNESCU (București, Romania) (coordonator), Centro Sportivo Educativo Nazionale (Roma, Italia) și Club Esportiu Alba (Tarrega, Spania) (parteneri) au prezentat obiectivele proiectului și principalele activități care se vor desfășura în perioada 2019 – 2020.

La eveniment au participat peste 20 de reprezentanți ai unor organizații interesate de includerea exercițiilor fizice printre serviciile oferite persoanelor cu abilități limitate. Aceștia și-au exprimat intenția de a adera la rețeaua de parteneri UNIDANS, în vederea dezvoltării, în viitor, a unor proiecte comune.

Întâlnirea asociațiilor a fost continuată cu Seminarul de formare a antrenorilor/instructorilor de dans adaptat, eveniment la care au participat 35 de studenți, profesori, antrenori dornici să dobândească noi cunoștințe referitoare la organizarea și conducerea activităților de dans adaptat și incluziv. Momentul culminant al evenimentelor a fost reprezentat de lecția deschisă, oferită participanților de către tinerii practicanți ai dansului adaptat și incluziv, sub coordonarea prof.univ.dr. Gabriel Popescu și asist.univ.dr. Mihaela Zahiu.

30 de tineri cu abilități limitate, cărora li s-au alăturat 20 de dansatori amatori și profesioniști, voluntari, au oferit excelente numere de dans incluziv, demonstrând faptul că practicarea exercițiilor fizice, în general, și a dansului, în particular, poate contribui la creșterea calității vieții persoanelor cu cerințe educative speciale.

Pentru mai multe informații despre acest proiect, vă invităm să vizitați site-ul  https://unidans.aikg.ro
 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 15 Iun. 2019

Zeci de antrenori din țară au participat la un workshop de integritate găzduit de UNEFS

 Pe data de 14 iunie 2019 a avut loc evenimentul de diseminare Construirea încrederii în sport prin integritatea antrenorilor.

Autor: Andrei Szabo / 15 Iun. 2019

Graziela Vâjială, acuzată că a mușamalizat mai multe teste pozitive

 Sursa citează un raport al WADA.

Autor: Maria Sorescu / 11 Iun. 2019

Cei mai bine plătiți sportivi din lume. Messi conduce clasamentul

 Jurnaliștii de la Forbes au realizat un deja clasic clasament al celor mai bine plătiți sportivi ai lumii.

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2019

SuperDan sau doar Bursucul? Dan Petrescu, la răscruce de drumuri

 Când Dan Petrescu s-a întors la Cluj, toată lumea s-a gândit că fostul mare internațional vizează o participare în Liga Campionilor. Petrescu a terminat cu bine munca predecesorilor săi și și-a mai trecut în cont un titlu. Doar că Europa pare altă mâncare de pește. Întrebarea este unde s-a pierdut entuziasmul celui supranumit la un moment dat SuperDan, antrenorul care făcea istorie cu Unirea Urziceni și făcea apoi granzii din Rusia să tremure?

13 Iul. 2019

Simona Halep, noua Regină la Wimbledon! Premieră istorică pentru România

Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2, finala turneului de la Wimbledon în faţa Serenei Williams, fiind prima jucătoare din România care reuşeşte să se impună la All England Club.

13 Iul. 2019

George Puşcaş, obligat să-şi caute altă echipă! Palermo, retrogradată în Serie D

George Puşcaş, unul dintre cei mai buni jucători de la Campionatul European U-21 din Italia şi San Marino, este obligat să-şi caute altă echipă după ce Palermo a fost retrogradată în Serie D.