UNIDANS – proiect destinat dansului adaptat și incluziv

Autor: Maria Sorescu

În perioada 24 – 27 martie 2019, la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, au avut loc mai multe evenimente care au marcat lansarea proiectului Erasmus Plus Sport UNIDANS – strategie incluzivă destinată tinerilor cu abilități limitate.

În cadrul conferinței de presă, organizațiile partenere, Asociația Școala de Antrenori IOAN KUNST GHERMĂNESCU (București, Romania) (coordonator), Centro Sportivo Educativo Nazionale (Roma, Italia) și Club Esportiu Alba (Tarrega, Spania) (parteneri) au prezentat obiectivele proiectului și principalele activități care se vor desfășura în perioada 2019 – 2020.

La eveniment au participat peste 20 de reprezentanți ai unor organizații interesate de includerea exercițiilor fizice printre serviciile oferite persoanelor cu abilități limitate. Aceștia și-au exprimat intenția de a adera la rețeaua de parteneri UNIDANS, în vederea dezvoltării, în viitor, a unor proiecte comune.

Întâlnirea asociațiilor a fost continuată cu Seminarul de formare a antrenorilor/instructorilor de dans adaptat, eveniment la care au participat 35 de studenți, profesori, antrenori dornici să dobândească noi cunoștințe referitoare la organizarea și conducerea activităților de dans adaptat și incluziv. Momentul culminant al evenimentelor a fost reprezentat de lecția deschisă, oferită participanților de către tinerii practicanți ai dansului adaptat și incluziv, sub coordonarea prof.univ.dr. Gabriel Popescu și asist.univ.dr. Mihaela Zahiu.

30 de tineri cu abilități limitate, cărora li s-au alăturat 20 de dansatori amatori și profesioniști, voluntari, au oferit excelente numere de dans incluziv, demonstrând faptul că practicarea exercițiilor fizice, în general, și a dansului, în particular, poate contribui la creșterea calității vieții persoanelor cu cerințe educative speciale.

Pentru mai multe informații despre acest proiect, vă invităm să vizitați site-ul  https://unidans.aikg.ro
 

Poate te interesează şi:

17 Mai 2019

DHL Carpathian Marathon, șansa unei aventuri de 10, în inima Carpaților! Înscrierile continuă

  DHL Carpathian Marathon powered by MPG a ajuns la ediție aniversară în 2019, iar numeroși susținători, sportivi și persoane publice, au decis să fie alături de evenimentul care oferă șansa unei aventuri de 10, în inima Carpaților. 

Autor: Andrei Szabo / 09 Mai 2019

Duckadam s-a întâlnit cu președintele Consiliului European, Donald Tusk

 Summit-ul UE de la Sibiu a fost prilej de întâlnire pentru Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi Helmuth Duckadam.

Autor: Maria Sorescu / 09 Mai 2019

Federația Română de Natație va candida pentru organizarea Europenelor la Otopeni

 Complexul Olimpic de nataţie de la Otopeni ar trebui să se deschisă anul acesta. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 20 Mai 2019

Mutări importante la campioana SCM Râmnicu Vâlcea: 6 plecări și 6 veniri

 SCM Râmnicu Vâlcea a produs marea surpriză în competiția internă de handbal feminin, devenind campioană.

Autor: Maria Sorescu / 20 Mai 2019

Darko Zakoc va continua pe banca lui Volei Alba Blaj

 Campioana CSM Volei Alba Blaj l-a convins pe antrenorul Darko Zakoc să rămână în „Mica Romă”. 

Autor: Andrei Szabo / 20 Mai 2019

VIDEO / Kroos și-a prelungit contractul cu Real Madrid

 Real Madrid se gândește deja la viitor. Clubul i-a prelungit contractul mijlocaşului german Toni Kroos până în 2023.