Șansa unei finale legendare în UEFA Champions League. Un ultim duel pentru supremație între Messi și Ronaldo

Autor: Flaviu Ilie

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt, fără dubii, cei mai mari jucători ai ultimilor 15 ani. An de an, cele două superstaruri au doborât recorduri după recorduri, împinși de la spate de rivalitatea dintre ei, una dintre cele mai mari din istoria sporturilor.

Nu vom vorbi despre care dintre cei doi este superior, deoarece aceste discuții sunt întâlnite atât de des și de multe ori stârnesc controverse. În schimb vom discuta despre eventualitatea unui duel pentru supermație în finala Champions League a acestui an, un duel ce ar putea intra în istoria sportului și ce ar putea sparge toate recordurile în materie de audiențe.

Calculele sunt simple. Datorită noului format al competiției, Barcelona și Juventus sunt situate pe părți diferite de tablou, astfel că se pot duela doar în finală.

Barcelona o va înfrunta pe Manchester United în sferturile de finală, iar în eventualitatea unei calificări va da piept cu Liverpool sau Porto.

De cealaltă parte, dacă Juventus va trece de Ajax, în semifinale se va duela fie cu mașinăria de fotbal de la City, fie cu Tottenham.

Dacă ambele echipe vor trece cu bine de aceste confruntări, vom avea parte de o finală în care Ronaldo și Messi vor da un ultim duel pentru supremația din lumea fotbalului.

Cei doi s-au întâlnit de nenumărate ori în duelurile din Spania dintre Real și Barca, însă doar cinci din cele 35 de dueluri directe au avut loc pe scena europeană.

În semifinalele ediției 2007/08, Ronaldo a avut câștig de cauza din postura de jucător al lui Manchester United. Echipa sa a avansat în finala competiției după ce a trecut de Barcelona, dar Messi s-a revanșat un an mai târziu când a învins trupa lui Sir Alex Ferguson în finala UCL.

Din momentul transferului lui Ronaldo la Real, cei doi s-au întâlnit doar odată în afara competițiilor interne, în sezonul 2010/11 când Messi a avut din nou câștig de cauză.

În ciuda palmaresului mai bun în meciurile directe, Messi pare să îi fi lăsat lumina reflectoarelor lui Ronaldo în ultimii ani. Acesta a câștigat patru dintre ultimele cinci trofee supreme în Europa și patru din ultimele șase Baloane de Aur. 

Desigur, Lionel Messi este jucătorul mai talentat, însă Ronaldo a reușit să reducă diferența prin munca impresionantă depusă. În timp ce prestațiile lui Messi vin în urma unui dar primit de la Dumnezeu, CR7 a avut de tras pentru a putea ajunge la un asemenea nivel, însă calitățile fizice au fost de partea sa în acest caz.

Pentru ca un meci de asemenea rang să se dispute în circumstanțele corespunzătoare, finala din acest an va avea loc la Madrid, oraș ce i-a fost casă lui Ronaldo pentru 10 ani. Nici Messi nu este mai puțin familiar cu capitala Spaniei, multe dintre prestațiile sale memorabile venind chiar în El Clasico-urile de pe Santiago Bernabeu.

Orice deznodământ ar avea o finală cu cei doi în prim-plan, nimeni nu le va putea lua dreptul de a lua parte la discuția pentru Cel Mai mare Jucător din Istoria Fotbalului, chiar dacă nu au avut parte de gustul unor asemenea succese și la echipele naționale.

În orice caz, acesta este doar unul dintre cele 16 posibile pentru finala din acest an, deci nimeni nu garantează ca cei doi titani se vor duela în ultimul act într-o bătălie legendară. Una peste alta, diseară revine competiția supremă din fotbalul european, așa că bucurați-va de fotbal!

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant. 

Autor: Maria Sorescu / 29 Mai 2020

VIDEO / Steaua Roșie Belgrad a devenit campioana Serbiei

 Cu trei etape înainte de final, campionatul Serbiei și-a desemnat câștigătoarea titlului. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.