Formula 1: Pilotul cu cel mai rapid tur de cursă ar putea primi un punct

Autor: Andrei Szabo

Formula 1 pregătește o inovație în modul de punctare. Presa americană scrie că pilotul care înregistrează cel mai rapid tur într-o cursă de Formula 1 ar putea fi răsplătit cu un punct începând din sezonul 2019.

Măsura a fost aprobată de Consiliul Mondial al FIA, deşi nu a fost publicată în ultimul buletin al forului. Iniţiativa a trecut de Grupul sportiv de lucru şi de Grupul pentru strategie, mai având nevoie pentru a deveni validă doar de votul Comisiei F1.

Această măsură este deja în Formula E, unde se acordă deja un punct pentru pilotul care realizează cel mai rapid tur. În Formula 1, propunerea este uşor modificată, în sensul că pilotul care realizează cel mai rapid tur trebuie să fie clasat între primii zece sportivi la finalul cursei, pentru a primi punctul suplimentar.

Punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur nu ar fi o noutate în F1, fiind acordat în primele zece ediţii din istorie, între 1950 şi 1959. Această regulă a decis un campion mondial, în 1958, când Mike Hawthorn l-a întrecut pe Stirling Moss.

Prima etapă a sezonului 2019, Marele Premiu al Australiei, va avea loc week-end-ul viitor, la Melbourne, iar decizia finală privind punctul suplimentar va trebui luată pană atunci.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 09 Iun. 2019

Cursă cu scandal la Montreal ! Vettel a trecut primul linia de sosire, Hamilton desemnat câștigător

 Marele Premiu al Canadei a avut un final cu scandal. 

Autor: Andrei Szabo / 02 Iun. 2019

WRC: Ott Tanak a câștigat Raliul Portugaliei și a relansat lupta la titlu

 În clasamentul rundei, Tänak a fost urmat de belgianul Thierry Neuville (Hyundai) şi de francezul Sébastien Ogier (Citroën).

Autor: Andrei Szabo / 21 Mai 2019

Doliu în Formula 1. S-a stins Niki Lauda

 Una dintre cele mai cunoscute figuri ale Formulei 1 ne-a părăsit. 

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Liga 1: Poli Iași câștigă la limită duelul cu Astra Giurgiu. Dan Alexa renunță la postul său

 Poli Iași a câștigat cu 1-0 duelul cu Astra Giurgiu din etapa a doua a Ligii 1 și adună patru puncte după primele două meciuri ale stagiunii.

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Patricia Țig a pierdut în ultimul act la BRD Bucharest Open

 Patricia Țig a fost la un pas de a scrie istorie devenind prima jucătoare din istorie ce câștigă un turneu WTA din postura de jucătoare neclasată.

Autor: Flaviu Ilie / 21 Iul. 2019

Ziua de sâmbătă, prolifică pentru stranieri

 Stranierii naționalei au avut o zi de sâmbătă prolifică. Goluri și pase de gol au venit din partea celor implicați în meciuri ieri.