Six Nations: Țara Galilor a învins spectaculos Franța

Autor: Andrei Szabo

Turneul celor Şase Naţiuni a început cu un meci de gală, care a avut o desfășurare demnă de thriller. Selecţionata Ţării Galilor a învins cu scorul de 24-19 reprezentativa Franţei, deși a fost condusă cu 16-0.

Meciul a avut loc pe Stade de France, în faţa a 60.000 de spectatori, iar gazdele au avut o primă repriză aproape perfectă.

La finalul primei părți, francezii conduceau cu 16-0, după eseurile lui Louis Picamoles (6) și Yohann Huget (23), dar și lovitura de penalitate a lui Camille Lopez (34) şi un drop gol (40+1) alacestuia.

„Cococșii” au avut o cădere incredibilă în debutul părţii secunde, permiţându-le galezilor să revină în joc şi să reuşească cea mai spectaculoasă răsturnare de scor din istoria turneului.

Pentru galezi au înscris Tomos Williams (47), George North (52, 72) - eseuri, Gareth Anscombe (47, 52) - transformări şi Dan Biggar - o lovitură de penalitate (62) şi o transformare (73).

Pentru Franța a devenit deja o obișnuință să capituleze pe final de meci. Sub conducerea selecționerului Jacques Brunel, Franța are nou înfrângeri, dintre care patru au venit după ce „cocoșii” au condus până spre final.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 07 Mar. 2020

Naționala de rugby a României, învinsă de Rusia

 România rămâne cu un singur succes în Rugby Europe Championship, al doilea eșalon continental de rugby.

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Naționala de rugby a României a învins Spania în Rugby Europe Championship

 După eșecurile cu Portugalia și Georgia, naţionala României de rugby a bifat prima victorie în Rugby Europe Championship.

Autor: Maria Sorescu / 31 Ian. 2020

Suporterii lui Dinamo au preluat 10% dintre acțiunile clubului

 Dinamo duce lipsă de bani, iar suporterii au decis să salveze echipa.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.