Six Nations: Țara Galilor a învins spectaculos Franța

Autor: Andrei Szabo

Turneul celor Şase Naţiuni a început cu un meci de gală, care a avut o desfășurare demnă de thriller. Selecţionata Ţării Galilor a învins cu scorul de 24-19 reprezentativa Franţei, deși a fost condusă cu 16-0.

Meciul a avut loc pe Stade de France, în faţa a 60.000 de spectatori, iar gazdele au avut o primă repriză aproape perfectă.

La finalul primei părți, francezii conduceau cu 16-0, după eseurile lui Louis Picamoles (6) și Yohann Huget (23), dar și lovitura de penalitate a lui Camille Lopez (34) şi un drop gol (40+1) alacestuia.

„Cococșii” au avut o cădere incredibilă în debutul părţii secunde, permiţându-le galezilor să revină în joc şi să reuşească cea mai spectaculoasă răsturnare de scor din istoria turneului.

Pentru galezi au înscris Tomos Williams (47), George North (52, 72) - eseuri, Gareth Anscombe (47, 52) - transformări şi Dan Biggar - o lovitură de penalitate (62) şi o transformare (73).

Pentru Franța a devenit deja o obișnuință să capituleze pe final de meci. Sub conducerea selecționerului Jacques Brunel, Franța are nou înfrângeri, dintre care patru au venit după ce „cocoșii” au condus până spre final.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 06 Sept. 2019

Doliu în rugby. S-a stins Chester Williams, campion mondial ca jucător și campion al României ca antrenor

 Chester Williams, un nume de referință pentru rugby-ul mondial, s-a stins. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Aug. 2019

Cupa Mondială de Rugby din Japonia va fi transmisă de TVR

 Televiziunea Română a anunțat că va transmite Cupa Mondială de Rugby din această toamnă. 

Autor: Andrei Szabo / 14 Aug. 2019

Handbalul rămâne singurul sport de echipă în cadrul CSM București

 Echipa de handbal feminin CSM București este singurul proiect care mai beneficiază de susținere din partea Primăriei Capitalei. 

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

ANALIZĂ/ Cum a pierdut Team USA trenul spre medalii la Mondial

 Team USA a suferit un eșec istoric la Mondialul din China. Americanii au terminat pe locul șapte turneul final, cea mai slabă clasare înregistrată vreodată de naționala Statelor Unite.

Autor: Flaviu Ilie / 14 Sept. 2019

OPINIE| Imaginea lui Neymar, murdărită pe nedrept

 Această opinie va stârni multe controverse, dar Neymar este unul dintre primii trei fotbaliști din lume. Imaginea sa a fost pătată de suma mare de transfer plătită de PSG pentru a îl aduce, de exagerările din teren sau de telenovela trabsferului la Barcelona din această vară.

10 Sept. 2019

Reportaj / Fetița care ștergea parchetul se luptă acum pentru România!

  Povestea emoționantă a centrului echipei naționale și a campioanei Râmnicu Vâlcea, Mădălina Zamfirescu.