Cinci jucători de urmărit de la Campionatul Sud-American de fotbal U20

Autor: Flaviu Ilie

  Campionatul U20 de fotbal din America de Sud sau Juventud de America reprezintă o competiție extrem de atractivă pentru toți scouterii echipelor mari din Europa.

De-a lungul anilor, jucători precum Lautaro Martinez, Giovanni Simeone, Casemiro, Neymar, Lucas Moura, dar și mulți alții și-au rezervat un bilet pentru Europa datorită prestațiilor în această competiție.

Și competiția de anul acesta din Chile oferă câteva nume interesante. Ziarul de Sport vă oferă o listă cu cinci jucători ce merită urmăriți.

1. Matias Sepulveda (19 ani, Chile, mijlocaș central, evoluează în campionatul intern la O Higgins)

Jucătorul cu care deschidem lista este Matias Sepulveda. El s-a remarcat prin prestațiile de până acum la turneul final, iar confirmarea formei bune a venit azi-noapte în duelul cu Brazilia în care a fost unul din cei mai buni jucători de pe teren.

El evoluează ca inter dreapta în această competiție, dar la fel de ușor poate evolua și ca mijlocaș ofensiv sau chiar ca mijlocaș box-to-box. Principalele sale atuuri sunt reprezentate de calitatea bună a șutului, disponibilitatea la efort și detenta în duelurile aeriene.

2. Alexander Alvarado (19 ani, Ecuador, aripă stânga, evoluează în campionatul intern la Aucas)

Un nume anonim până la startul competiției era cel al lui Alexander Alvarado. Tânărul lui Aucas avusese prestații solide în campionatul ecuadorian, însă nu suficient de impresionante pentru a atrage atenția. În cele două sezoane petrecute la echipă (unul în a doua divizie, altul în prima) Alvarado a contribuit la aproximativ 0,25 de goluri pe meci.

La turneul din Chile, ecuadorianul a bifat 2 goluri în trei meciuri. Unul în victoria cu 3-0 împotriva Paraguayului și unul împotriva Argentinei, reușită ce a adus chiar și victoria. Pe Alvarado și colegii săi îi puteți urmări diseară de la 22.30 în confruntarea împotriva selecționatei din Peru.

3. Agustin Davila (20 de ani, Uruguay, atacant central, evoluează la echipa a doua a lui Real Sociedad)

Alt jucător ce a atras atenția  la Juventud de America este Agustin Davila. Uruguaianul a fost transferat acum doi ani de Real Sociedad de la Penarol. Atacantul poate juca și ca vârf fals, însă acum nu este cazul.

Stângul său este letal pentru apărările adverse. La acest turneu, Agustin a bifat două goluri, ambele în disputa cu Ecuador, primul dintre ele fiind o capodoperă. Bascii au plătit 2.500.000 milioane de euro pentru transferul său, iar suma pare să fie justificatbilă.

 

4. Carlos Augusto (20 de ani, Brazilia, fundaș stânga, evoluează la Corinthians)

Un jucător foarte interesant este Carlos Augusto, fundașul stânga al Selecao la acest turneu. Naționala Braziliei a dispus în ultimii ani de doi dintre cei mai mari jucători pe acea poziție: Roberto Carlos și Marcelo. Ambii au dovedit în nenumărate rânduri că prezența lor ofensivă este impresionantă, reușind adeseori goluri de la distanță sau incursiuni impecabile. Momentan, o comparație cu cei doi își are locul doar prin prisma stilului de joc, însă Augusto promite foarte mult și poate să devină un om foarte important pentru selecționata Carioca.

5. Rodrygo Goes (18 ani, Brazilia, aripă stânga, evoluează pentru Santos, dar din vară va merge la Real)

Lista se încheie cu Rodrygo, poate cel mai bun jucător de la această competiție. Tânărul brazilian a avut prestații foarte bune până acum, fiind remarcat și de publicațiile din Spania după aceste jocuri. Madrilenii deja privesc în viitor către parteneriatul dintre el și Vinicius.

45 de milioane va plăti Real pentru transferul lui Rodrygo către cei de la Santos pentru care tânărul brazilian a reușit opt goluri și trei pase decisive. El se va alătura grupării blanco din vară.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant. 

Autor: Maria Sorescu / 29 Mai 2020

VIDEO / Steaua Roșie Belgrad a devenit campioana Serbiei

 Cu trei etape înainte de final, campionatul Serbiei și-a desemnat câștigătoarea titlului. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.