Andreea Panţuroiu şi Alin Firfirică au fost desemnaţi atleții anului 2018

Autor: Maria Sorescu

Federația Română de Atletism a organizat o gală în cadrul căreia a oferit numeroase premii. Marii laureați au fost Andreea Panţuroiu şi Alin Firfirică.

Ei au fost desemnaţi cei mai buni atleţi ai României la feminin şi masculin în anul 2018. Alături de aceștia au fost premiați și cei mai buni juniori, Andreea Miklos şi Gabriel Bularda, în timp ce Mihaela Nicoară a primit titlul de "Cel mai bun antrenor".

„În 2020 vreau neapărat o medalie la Tokyo. Nu accept să mă întorc fără o medalie de la Jocurile Olimpice. Asta deşi la nivel mondial concurenţa e foarte mare. Chiar dacă sunt Mondiale, chiar dacă sunt Europene, nivelul este acelaşi pentru că sportivii cei mai buni la disc sunt în Europa. Aşa că va fi o competiţie foarte grea la Tokyo, însă eu sper ca o aruncare de 68 de metri să fie suficientă pentru a veni cu o medalie acasă", a spus Firfirică.

Au fost acordate premii speciale pentru cei mai buni organizatori de competiţii după cum urmează: Diana Amza - Campionatul European de 24 de Ore de Alergare de la Timişoara; Ioan Măcelaru - Campionatele Internaţionale de Atletism ale României de la Cluj-Napoca şi Constantin Nacu - Campionatul Balcanic de Cros de la Botoşani.
 

Poate te interesează şi:

05 Iul. 2019

27 de medalii pentru ”tricolori” la Balcaniada de la Cluj!

 Atleții din România au terminat competiția destinată juniorilor 1 pe locul doi în clasamentul pe țări, cu opt titluri supreme, zece medalii de argint și nouă de bronz.

02 Iul. 2019

"Noua oră de sport"! COSR a prezentat la Cluj un proiect pilot pentru ora de educație fizică în școli

 Campionii sportului românesc au prezentat la Cluj o propunere de “nouă oră de sport”, care aduce în atenţia guvernanţilor, dar şi a profesorilor, părinţilor şi copiilor, beneficiile mai multor discipline neglijate în mod obişnuit de programa şcolară.

21 Iun. 2019

A 10-a ediție a DHL Carpathian Marathon este SOLD OUT!

  Ediția cu numărul 10 a DHL Carpathian Marathon powered by MPG este SOLD OUT datorită celor peste 1.500 de alergători care și-au exprimat deschis dorința de a trăi LIVE experiența din inima Carpaților, sâmbăta aceasta, pe 22 iunie, la Cheile Grădiștei, Fundata!

Ştiri recente:

Autor: Viorel Berbece / 16 Iul. 2019

SuperDan sau doar Bursucul? Dan Petrescu, la răscruce de drumuri

 Când Dan Petrescu s-a întors la Cluj, toată lumea s-a gândit că fostul mare internațional vizează o participare în Liga Campionilor. Petrescu a terminat cu bine munca predecesorilor săi și și-a mai trecut în cont un titlu. Doar că Europa pare altă mâncare de pește. Întrebarea este unde s-a pierdut entuziasmul celui supranumit la un moment dat SuperDan, antrenorul care făcea istorie cu Unirea Urziceni și făcea apoi granzii din Rusia să tremure?

13 Iul. 2019

Simona Halep, noua Regină la Wimbledon! Premieră istorică pentru România

Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-2, finala turneului de la Wimbledon în faţa Serenei Williams, fiind prima jucătoare din România care reuşeşte să se impună la All England Club.

13 Iul. 2019

George Puşcaş, obligat să-şi caute altă echipă! Palermo, retrogradată în Serie D

George Puşcaş, unul dintre cei mai buni jucători de la Campionatul European U-21 din Italia şi San Marino, este obligat să-şi caute altă echipă după ce Palermo a fost retrogradată în Serie D.