Naționala de rugby a României are un nou staff

Autor: Maria Sorescu

Federația Română de Rugby dă un nou restart echipei naționale. Astfel, Marius Tincu a fost numit antrenor principal interimar al naţionalei de rugby a României, iar Lynn Howells va fi consultant tehnic din partea World Rugby. Pe lângă cei doi, România îl va avea pe Daniel de Villiers ca antrenor treisferturi.

„Apropierea Rugby Europe International Championship 2019, o competiţie esenţiala pentru echipa naţională, face obligatorie asigurarea celor mai bune condiţii de pregătire şi antrenament pentru Stejari în drumul lor spre evoluţii cât mai bune", a anunţat site-ul FRR.

Marius Tincu (40 ani), care a îmbrăcat de 53 de ori tricoul cu frunza de Stejar şi a participat la două ediţii ale Cupei Mondiale ca jucător. El a debutat oficial în postura de antrenor al pachetului de înaintare în 2012, cu meciurile din Cupa Europeana a Naţiunilor (actuala Rugby Europe International Championship), activitate pe care a încheiat-o în iunie 2017.

Lynn Howells a fost antrenorul principal al Stejarilor între februarie 2012 şi martie 2018. Sub conducerea lui, Stejarii au disputat 70 de meciuri, din care au câştigat 48, au obţinut un rezultat de egalitate şi au pierdut 21, procentul de victorii fiind de 68%.

Cu acesta pe banca tehnică, România a câştigat un titlu de campioana europeană, patru titluri în World Rugby Nations Cup (fost IRB) şi a participat la Cupa Mondială de Rugby din 2015 din Anglia.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 07 Mar. 2020

Naționala de rugby a României, învinsă de Rusia

 România rămâne cu un singur succes în Rugby Europe Championship, al doilea eșalon continental de rugby.

Autor: Andrei Szabo / 22 Feb. 2020

Naționala de rugby a României a învins Spania în Rugby Europe Championship

 După eșecurile cu Portugalia și Georgia, naţionala României de rugby a bifat prima victorie în Rugby Europe Championship.

Autor: Maria Sorescu / 31 Ian. 2020

Suporterii lui Dinamo au preluat 10% dintre acțiunile clubului

 Dinamo duce lipsă de bani, iar suporterii au decis să salveze echipa.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.