VIDEO/ Scouteri prin vecini: cinci jucători interesanți și accesibili din prima ligă a Serbiei

Autor: Viorel Berbece

 

Reluăm proiectul nostru, „Scouteri prin vecini”, cu o scurtă radiografiere a primei ligi din Serbia. Dacă în primăvara anului trecut îl recomandam pe Milan Pavkov (printre alții), ajuns între timp la Steaua Roșie Belgrad și devenit cunoscut pentru „dubla” sa din meciul cu Liverpool, acum vom oferi cinci variante interesante și accesibile pentru formațiile de play-off de la noi.

Ne vom axa cu precădere pe jucători care, vorba preferata a Ligii 1, „pot face diferența”, dar care totodată reprezintă și niște ținte realizabile pentru formațiile de la noi, întrucât este mult mai greu să cumperi de la Steaua Roșie Belgrad sau Partizan decât de la celelalte formații din Superligă. Iată așadar propunerile noastre:

1. Igor Zlatanovic, atacant, 20 de ani - Format de Partizan și trecut pe la toate „naționalele” de juniori din Serbia, Zlatanovic a impresionat și în acest sezon în tricoul celor de la FK Radnik Surdulica, având șase reușite în 19 partide de campionat. Anul trecut, internaționalul de tineret a reușit 13 goluri în 33 de partide. Deloc puțin lucru, având în vedere unde evoluează talentatul jucător sârb.

Tehnic și rapid, Zlatanovic poate reprezenta un transfer bun (și de viitor) pentru orice formație de top de la noi. Tânărul atacant sârb este cotat undeva în jurul a 750.000 de euro, dar o formație ca Radnik Surdulica s-ar mulțumi și cu 500.000 de euro în schimbul celui mai interesant jucător din lot.

2. Sinișa Sanicanin, fundaș central, 23 de ani - Fost internațional de tineret pentru Bosnia, Sanicanin este unul dintre cei mai interesanți fundași din Superliga sârbă. Venit acum doi ani la Vojvodina, el este o prezență constantă pentru formația din Novi Sad, iar un transfer undeva mai bine pare inevitabil.

Înalt (1,90 m), dar și mobil și curajos, Sanicanin poate juca atât în centru, cât și în partea stângă a apărării. Bosniacul a intrat în ultimele șase luni de contract, ceea ce înseamnă că ar putea fi adus în Liga 1 pentru câteva sute de mii de euro, având în vedere că are acum o cotă de piață de 400.000 de euro.

3. Samuel Owusu, extremă, 22 de ani - Un alt jucător interesant din Superligă este ghanezul Owusu, de la Cukaricki. Autor a cinci goluri în acest sezon, africanul poate juca oriunde în față, dar specialitatea sa o reprezintă jocul pe benzi.

Venit anul trecut la Cukaricki de la formația turcă Genclerbirligi, Owusu impresionează prin viteză și tehnică, iar cota sa se învârte în jurul a 500.000 de euro. Având în vedere că prin Liga 1 nu se prea găsesc astfel de jucători de bandă și că prețul său nu este unul inaccesibil, ghanezul ar putea reprezenta o investiție bună pentru cluburile de top de la noi. Ca stil de joc seamănă mult cu un alt remarcat al rubricii noaste, un alt jucător ghanez, Joseph Paintsil, ajuns între timp la Genk.

4. Ognjen Mudrinski, 27 de ani, atacant - Coechipier cu Owusu la FK Cukaricki, Mudrinski face un sezon foarte bun, reușind opt goluri, dar și trei pase decisive, în 19 partide de campionat.

Atacant bătăios și incisiv, Mudrinski a arătat în acest sezon de ce are în CV-ul său nume precum Steaua Roșie Belgrad, Greuther Furth sau Aarau. Fostul internațional de tineret pentru Serbia are o cotă de piață de 700.000 de euro și ar putea reprezenta o soluție interesantă pentru atacul echipelor de top de la noi. Cu atât mai mult cu cât se descurcă bine și ca al doilea vârf sau în bandă.

5. Nermin Haskic, 29 de ani, atacant - Când l-au adus în vară pe atacantul bosniac, cei de la Radnicki Niș probabil că nu se gândeau ce impact va avea acesta în jocul echipei. Și totuși, mai ales grație celor 12 goluri și opt pase decisive, Radnicki Niș se clasează pe un surpinzător loc 2 în prima ligă din Serbia.

Haskic s-a întors în vara trecută în Serbia, după trei ani petrecuți prin Slovacia și Polonia și pare hotărât să dea un nou impuls carierei sale. Cotat la 300.000 de euro, acesta poate fi o soluție bună și ieftină, fie și pentru un sezon, două, pentru atacul unei formații de play-off de la noi. Și asta pentru că este un atacant combativ, mobil și care se remarcă de asemenea prin altruismul său.

Alte nume interesante și accesibile, de care s-ar putea să mai auziți pe viitor: japonezii Noma (mijlocaș central, Radnicki Niș) și Noboru (mijlocaș defensiv, Spartak Subotica), respectiv sârbii Vukanovic (extremă stânga, Napredak), Lambulic (fundaș central, Proleter), Pankov (fundaș central, Radnicki Niș) și Tedic (atacant, Cukaricki).

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 23 Mai 2019

Lotul naționalei României pentru meciurile cu Norvegia şi Malta

 Luna iunie aduce două meciuri importante pentru naționala de fotbal a României, cu Norvegia și Malta. 

Autor: Andrei Szabo / 23 Mai 2019

FIFA a renunțat la ideea de a avea 48 de echipa la Cupa Mondială din 2022

 Cupa Mondială din 2022, din Qatar, va alinia la start 32 de echipe.

Autor: Maria Sorescu / 22 Mai 2019

Liga 1: Concordia Chiajna a retrogradat după ce a pierdut cu Dunărea

 După opt ani în Liga 1, Concordia Chiajna a retrogradat

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 23 Mai 2019

Handbalistul Andras Szasz renunță la naționala României pentru cea a Ungariei

 Unul dintre cei mai buni handbaliști din campionatul intern, Andras Szasz, a luat o decizie care va naște cu siguranță numeroase dezbateri.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mai 2019

Lotul naționalei României pentru meciurile cu Norvegia şi Malta

 Luna iunie aduce două meciuri importante pentru naționala de fotbal a României, cu Norvegia și Malta. 

Autor: Andrei Szabo / 23 Mai 2019

Boxul ar putea fi totuși inclus în programul Jocurilor Olimpice din 2020

 Federația Internațională de Box este pe lista neagră a Comitetului Internațional Olimpic.